Sales Manager EU

Sales Manager EU

 • Leimuiden
 • Gepubliceerd op 21 november 2019
 • 114
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TerraSana werkgeverspagina voor andere vacatures
Klimaatneutraal

Deze functie heeft een klimaatneutrale werkomgeving. Dat wil zeggen dat de CO2 uitstoot gekoppeld aan de werkomgeving de eerste drie jaar gegarandeerd wordt gecompenseerd. Het gaat hier om de compensatie van van de uitstoot veroorzaakt door woon-werkverkeer, dienstreizen en het energie -en papierverbruik van je werkplek. Realisatie van de compensatie geschiedt door partner JustDiggit.org. “Als we de aarde kunnen opwarmen, kunnen we haar ook afkoelen.”

Van biologische kokosolie en notenpasta’s tot Japanse sojasauzen en ahornsiroop. Met 38 jaar aan ervaring is de biologische merkleverancier, distributeur én producent TerraSana een pionier in Nederland. Het bedrijf gelooft in positive eating en verspreidt deze boodschap tot ver buiten onze landsgrenzen. De huidige foodtrends bieden volop kansen en daarom is het bedrijf vol in beweging. De nieuwe Sales Manager EU heeft daarom op strategisch én commercieel gebied een flinke vinger in de bio-pap.

Over TerraSana

Terug naar 1989, een tijd waarin slechts een klein aantal early adopters biologische voeding kocht. Week in week uit reed oprichter Kees Barnhard stad en land af om zijn producten aan de man te krijgen. Op zondagavond vertrok deze ondernemer bepakt en bezakt in zijn auto richting verschillende plekken in Europa. Om hier vervolgens verschillende biologische winkels te bezoeken. Pas op vrijdagavond zag zijn familie hem weer thuiskomen.

Waar biologische voeding voorheen een niche was, is het tegenwoordig hip en mainstream. TerraSana, ofwel gezonde aarde, is uitgegroeid tot een bedrijf met een miljoenenomzet en zo’n 45 werknemers. In tientallen landen wereldwijd worden de meer dan 450 (internationale) producten via bio-speciaalzaken verkocht. De focus ligt hierbij op Nederland, Duitsland, België, Spanje en Frankrijk. Het assortiment van natuurlijke voeding is voor 95 procent volledig veganistisch. Daarnaast bedient het bedrijf ook de natuurlijke cosmetica-markt.

“TerraSana is een echt familiebedrijf en zo voelt het ook. Het leuke is dat de fabriek aan het kantoorpand vastzit. Je loopt vanuit de lunchzaal zo de productieruimte van o.a. de notenpasta’s, muesli’s in. De positieve energie vanuit de teams en alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, maakt dit een heel interessante werkomgeving.” – Boudewijn van der Kroft, directeur TerraSana.

Vandaag de dag is de concurrentie binnen de bio-business enorm. De toename van biologische producten in de reguliere supermarkten maakt de bio-markt zeer competitief. Om marktaandeel te verkrijgen, te behouden en te vergroten, moeten biologische voedingsbedrijven continue creatief blijven nadenken. Samen met een nieuwe directeur laat TerraSana een nieuwe wind door het bedrijf waaien. En de nieuwe Sales Manager EU neemt hierin graag het voortouw.

Vacature: Sales Manager EU

De Sales Manager EU bouwt met een proactieve en oplossingsgerichte houding het merk TerraSana verder uit. Er is veel te doen, zoals een uitstekend werkend CRM-systeem implementeren en scherpe sales-strategieën voor binnen- en buitenland bepalen. Maar deze sales-topper vindt ook eenvoudig nieuwe klanten en mogelijkheden in de markt. Deze rol vraagt om een persoonlijkheid die veel verschillende ballen in de lucht kan houden.

Samen met de marketingmanager kijkt de Sales Manager EU op welke nationale en internationale beurzen TerraSana niet mag ontbreken. Wat is de opvolging? Wat gaan we precies doen in een specifiek land? Deze strateeg komt er binnen no time achter in welk land potentie zit en neemt er direct een countrymanager aan. Kennis van de biologische markt heeft de voorkeur, maar is geen must.

“TerraSana is een ruwe diamant. Met onze vernieuwingsslag haken we vol in op de huidige biologische foodtrends en hebben we een gigantische groei in het vooruitzicht. Als Sales Manager EU heb je een belangrijke sleutelrol en kan je voor sales grote slagen maken.” – Yvette Lefeber, HR Manager TerraSana

De Sales Manager EU stuurt het zeskoppige sales-team aan, waarbij het focuspunt ligt op de groei en ontwikkeling van het team. Deze mensenmanager coacht alle teamleden op individueel niveau en zorgt voor een excellente teambuilding. Hier stopt het leidinggeven trouwens niet. Ook voor de Duitse, Franse en Spaanse countrymanager heeft deze persoon een coachende rol.

Countrymanagers opereren overigens zelfstandig. Aan de Sales Manager EU de taak om met hen duidelijke afspraken te maken. Bovendien gaat hij of zij mee naar belangrijke gesprekken en formuleert de doelstellingen. Stevige communicatieve skills op verschillende niveaus zijn voor deze relatiebouwer daarom essentieel.

De Sales Manager EU werkt vanuit het hoofdkantoor in Leimuiden en reist daarnaast regelmatig door Europa. Deze persoon is onderdeel van het managementteam en rapporteert aan Boudewijn van der Kroft, directeur TerraSana.

Kandidaatprofiel

 • Accountmanagementervaring in de FMCG en/of retail
 • Sterk ontwikkelde leidinggevende skills
 • Ervaring met de standaardisatie en automatisering van verkoopprocessen
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen
 • Klantgericht met uitstekend relatiebeheer
 • Naast een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zijn Duits, Frans en/ of Spaans een pre
 • Bereid om op regelmatige basis binnen Europa te reizen

TerraSana werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Mail

Neem contact op

Match

Sales Manager EU

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Sales Manager EU

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Sales Manager EU

Vraag over deze vacature? Vraag het Wiebe Smit

Volgende vacature
Assistant Brand ManagerYarrah

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.