Interim Retail Insights Consultant

Interim Retail Insights Consultant

 • Analytics
 • Technology
 • Den Bosch
 • 762 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Precima werkgeverspagina voor andere vacatures

Precima is een bedrijf dat grote food-retailers helpt om de behoeften van hun klanten beter in kaart te brengen en zodoende dus ook aan te pakken. Ze stellen hun klanten in staat om hun ervaring voortdurend te optimaliseren en hun klantenbinding te verhogen. De markt, de beschikbare datapunten en bronnen, het koopgedrag van klanten, trends en kanalen veranderen voortdurend – net als die van Precima. Daarom is Precima momenteel op zoek naar een ervaren Retail Insights Consultant om hun team aan te vullen en op die manier extra mogelijkheden te bieden tijdens deze enerverende overgangsperiode.

Ondersteund door deskundige teams van datawetenschappers en modelleringsspecialisten werkt de Retail Insights Consultant namens Precima samen met de klant en het klantanalyseteam aan het ontwikkelen van inzichtgedreven aanbevelingen. Deze aanbevelingen ondersteunen op hun beurt de bedrijfsdoelstellingen van Precima, zoals de uitvoering van winkel- en categoriemanagement plannen en ad hoc tactische en strategische klantvraagstukken.

De rol: Retail Insights Consultant

De functie van de Retail Insights Consultant houdt in dat je intensief samenwerkt met de stakeholders van de opdrachtgever, zodat je goed inzicht krijgt in alle gestelde doelstellingen. Daarnaast moet de Consultant in staat zijn om de behoeften van de klant om te zetten in analytische eisen, maar ook om zich aan te passen aan de andere teams binnen Precima. Zij zullen vervolgens de analytische inzichten vertalen naar strategieën en tactieken, om zo betere resultaten voor de klanten te kunnen leveren.

Bovendien zal hij/zij uitvoeringsplannen opstellen gericht op de implementatie van hun aanbevelingen binnen de organisaties van de opdrachtgever en gepaste oplossingen voorstellen aan de stakeholders. Daarnaast zorgt de Consultant ervoor dat de analytische output en verkregen inzichten worden vertaald naar complete adviezen en deliverables voor hun klanten in verschillende vormen.

De kandidaat

De ideale kandidaat heeft een diepgaand begrip nodig van de business en de vereisten van zijn of haar opdrachtgevers, zowel vanuit financieel als strategisch oogpunt. Ze moeten in staat zijn om hun kritische blik te richten op het analytics-team als het gaat om het prioriteren van analyse en methodologie.

Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, is het een vereiste voor de beste kandidaat voor deze functie om te beheersen over deskundigheid op het gebied van merchandisinganalyse-omgevingen. Ze zijn op de hoogte van de zakelijke behoeften van retail- of FMCG/CPG-klanten, en bovendien hebben ze inzicht in de verschillende zakelijke problemen die zich voor kunnen doen. Daarnaast is de kandidaat in staat om de merchandising vraagstukken waar de opdrachtgever tegenaan loopt te analyseren en aan te pakken.

Vereisten
 • Gevorderde MS Office skills (expert in zowel Excel en Powerpoint + VBA)
 • Spreekt en schrijft vloeiend Engels en Nederlands
 • 5-10 jaar ervaring binnen het analytische vakgebied
 • Retail of analyse partner ervaring (bijvoorbeeld detailhandelaar/FMCG/Nielsen/IRI/JDA/GfK)
 • Ervaring met datagestuurde besluitvorming
 • Kennis over CDT’s & productattributen
 • Ervaring in Retail is een pluspunt (categorie/assortimentsbeheer, vloerplanning, ruimte beweer)

Lengte van de opdracht: 3-6 maanden

Precima werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Ian Dove, via ian.dove@topofminds.com.

Contact

Ian Dove Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.