Propositie & Business Development Manager

Propositie & Business Development Manager

 • Consulting Exit
 • Health
 • Utrecht
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 970 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Noordhoff werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zeven jaar ervaring
 • In consulting
 • Digital native
 • Commercieel
 • Strategisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Noordhoff Professional is de grootste aanbieder van digitale leeroplossingen voor verpleegkundigen in allerlei sectoren. De markt biedt volop ruimte voor verdere groei. Daarom is er bij Noordhoff Professional plaats voor een commerciële en gedreven Propositie & Business Development Manager met de strategische visie en executiekracht om alle groeikansen te verzilveren.

Over Noordhoff Professional

’Wie werkt, leert. En wie leert, die groeit.’ Continue ontwikkeling van mensen – zowel persoonlijk als professioneel – staat bij educatieve uitgever Noordhoff centraal. Noordhoff Professional, een relatief jonge tak van het bedrijf, richt al haar pijlen op de gezondheidszorg. De divisie ontwikkelt digitale leeroplossingen voor professionals werkzaam in alle sectoren in de zorg, met een speciale focus op verpleegkundigen. Klanten van Noordhoff Professional zijn veelal middelgrote en grote zorginstellingen en ziekenhuizen

Noordhoff Professional is de onbetwiste nummer één in de markt voor digitale leercontent in de vorm van e-learning, video en microlearning. Met honderden geaccrediteerde leerpaden over allerlei relevante onderwerpen, is Noordhoff Professional van onschatbare waarde voor medewerkers van ruim 350 Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook is Noordhoff Professional groot in leermanagementsoftware voor managers en medewerkers van leerhuizen. Deze software ontwikkelt het bedrijf sinds 2021 in samenwerking met de strategische partner Studytube.

Daarnaast heeft Noordhoff Professional een team van consultants – zowel op het gebied van leermanagementsoftware als van learning solutions – die klanten in-house helpen bij de integratie en implementatie van de software en het vormgeven van hun leerhuis. Tot slot biedt Noordhoff Professional ook een eigen, digitaal MBO- en HBO-curriculum voor de volledige verpleegkundeopleiding.

Noordhoff Professional is een zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel met een eigen organisatie en structuur. Software engineers, UX-ers, marketeers, accountmanagers, educatieve contentontwikkelaars, productmanagers en consultants werken intensief samen en richten zich collectief op de centrale missie: het ondersteunen van zorgorganisaties en -professionals bij leren en ontwikkelen. Dat doen zij met een gepassioneerd team van ruim 85 medewerkers vanuit een nieuw pand in Utrecht dat het hybride werken perfect ondersteunt met een inspirerende mix van werkplekken, een studioruimte en project- en ontmoetingsplekken. De komende jaren wil Noordhoff Professional stevig door blijven groeien, zowel organisch als door acquisities. Met de steun van investeerder NPM Capital Partners staat niets de ambitieuze plannen in de weg.

Vacature: Propositie & Business Development Manager

De Propositie & Business Development Manager is de drijvende kracht achter het strategische groeiplan van Noordhoff Professional. Het fundament is gelegd, nu is het zaak om de proposities door te ontwikkelen en de positie in de markt verder te verstevigen. Aan de Propositie & Business Development Manager de eer en uitdaging om deze taak op zich te nemen en het productportfolio van de toekomst uit te stippelen.

De Propositie & Business Development Manager beweegt zich veruit het meest In het hart van de markt. Van daaruit kan zij/hij de markt het beste overzien, de behoeften van de markt bepalen, vaststellen wat concurrenten doen en op basis van dit alles identificeren waar kansen liggen voor Noordhoff Professional. En zich vervolgens een effectieve go-to-marketstrategie formuleren en de beste packaging van de propositie en pricing bepalen. Commerciële en strategische afwegingen gaan daarbij hand in hand. Bevindingen en aanbevelingen koppelt de Propositie & Business Development Manager terug aan onder meer de drie propositiemanagers in het team, de educatieve contentontwikkelaars, marketing, sales en de Segment Lead Professional van Product & Technology, met wie zij/hij allen nauw samenwerkt. In elk gesprek bewijst de Propositie & Business Development Manager zich als strategisch en commercieel sterke sparringpartner, met een duidelijke visie op hoe het productportfolio van Noordhoff Professional het beste verder kan worden ontwikkeld. Vervolgens zet hij/zij ook effectief de stap van strategie naar executie door ideeën en plannen te vertalen naar heldere, concrete actiepunten en projecten.

Noordhoff Professional is een organisatie die volop in beweging is. In die cadans beweegt de Propositie & Business Development Manager soepel mee, en past zij/hij zich moeiteloos aan nieuwe situaties en verantwoordelijkheden aan. Tempo maken en blijven bewegen is altijd het doel, maar de Propositie & Business Development Manager beschikt ook over het geduld en de lange adem die in deze sector af en toe op z’n plaats is. De Propositie & Business Development Manager stuurt 15 fte aan, heeft zeven direct reports en rapporteert direct aan de General Manager van Noordhoff Professional.

“Als Propositie & Business Development Manager ben je een echte inspirator voor je team. Niet alleen door je strategische en commerciële kwaliteiten, maar ook door je gave om mensen te verbinden en uitstekend samen te werken met collega’s in de hele organisatie.” – Patrick Hendriks, General Manager

Een consultant die graag een stap naar de business wil zetten, komt in deze functie uitermate goed tot haar/zijn recht. De Propositie & Business Development Manager komt te werken in een van de meest succesvolle onderdelen van Noordhoff, waar zij/hij alle vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om een stempel te drukken op de koers van de organisatie en op de toekomst van leren in de zorg in Nederland. Een mooie kans om commercieel bezig te zijn en tegelijkertijd een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren aan een hele mooie sector.

 

Interesse?

Noordhoff Professional werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.