Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Programmamanager Corporate Development

Programmamanager Corporate Development

 • Consulting Exit
 • Sustainability
 • Vianen
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1972 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Bij top-tier consultancies
 • Operationeel
 • Strategisch
 • Stakeholdermanager
 • Impactmaker

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan honderd procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij zestig procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Duurzaam, innovatief en toekomstgericht. De missie van Nederlands bouwconcern VolkerWessels is om te bouwen aan een betere levenskwaliteit. VolkerWessels realiseert dit door samen met opdrachtgevers, onderaannemers, collega’s en eindgebruikers, een volledig functionerende en duurzame leefomgeving te creëren. De Programmamanager Corporate Development vervult een spilfunctie bij de ontwikkeling en implementatie van grote strategische programma’s. 

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een toonaangevend, internationaal bouw- en infrastructuurconcern. Het bedrijf is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland en heeft in totaal meer dan 130 lokale werkmaatschappijen. VolkerWessels speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving.  

De portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. Het concern bouwt en renoveert woningen en bedrijfspanden, waaronder fabriekslocaties en logistieke centra. Ook werkt VolkerWessels aan de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorlijnen, bruggen en viaducten. Als derde pijler richt het bouwconcern zich op energie en telecom. Het bedrijf verzorgt onder andere de infrastructuur voor energie-, water- en telecomoplossingen.

Eén van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is het decentrale bedrijfsmodel. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor de eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven. Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zie je ook sterk terug bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

Vacature: Programmamanager Corporate Development

De Programmamanager maakt deel uit van het team Corporate Development. Dat team ondersteunt de Raad van Bestuur, divisies en werkmaatschappijen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische verbeterprogramma’s. Het team van zeven Programmamanagers en analisten bestaat typisch uit oud- strategieconsultants van top-tier-firma’s zoals BCG, McKinsey, OC&C en Nielen Schuman. Met haar/zijn analytische en conceptuele kwaliteiten en sterke communicatieve vaardigheden, fungeert de Programmamanager als sparringpartner voor de Raad van Bestuur en de directies van de divisies en werkmaatschappijen. Zij/hij adviseert hen bij strategische vraagstukken en bereidt met kwalitatieve en kwantitatieve analyses besluitvorming voor. Hierbij is de Programmamanager niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Deze rol leent zich er uitstekend voor om na twee tot vier jaar door te groeien naar een leidinggevende positie binnen één van de bedrijven.

“Mensen opleiden is een belangrijk doel binnen Corporate Development. Hier leer je de business goed kennen, bouw je connecties op en heb je veel exposure. Een unieke mogelijkheid om je door te ontwikkelen richting een lijnverantwoordelijke rol binnen een werkmaatschappij of de groep. Thijs Vera (nu Algemeen Directeur Volker Energy Solutions) en Seraf de Bekker (nu Financieel Directeur Vialis) zijn daar goede voorbeelden van.” Arnoud Stelder, Director Corporate Development

De scope van de Programmamanager is zeer breed. Zij/hij identificeert proactief verbetermogelijkheden, analyseert kansen, zet het programma op en begeleidt de implementatie. Strategische en operationele vaardigheden zijn daarbij essentieel. De initiatieven waar de Programmamanager aan werkt, hebben meestal betrekking op een van de divisies of werkmaatschappijen. Soms richt zij/hij zich op overkoepelende thema’s, zoals digitalisering, duurzaamheid of de energietransitie, waar de Raad van Bestuur nauw bij betrokken is.

Voor deze rol zijn goed stakeholdermanagement en een no-nonsense-mentaliteit essentieel. De Programmamanager is een verbinder die goede connecties op weet te bouwen. Daarnaast zorgt zij/hij voor draagvlak binnen de organisatie en overtuigt betrokkenen met enthousiasme, drive en inhoudelijke inbreng. Tenslotte is de Programmamanager cruciaal bij het onderling inspireren, motiveren en ontwikkelen van het team Corporate Development.

 

Interesse? 

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.