Programmamanager Corporate Development

Programmamanager Corporate Development

 • Amersfoort
 • Gepubliceerd op 4 december 2019
 • 1929
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VolkerWessels werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • WO-opleiding
 • 5+ jaar werkervaring bij een top tier strategy consultanting firma; of bij grote bouworganisatie of maakbedrijf in een strategische rol
 • Ervaring met aansturen van teams
 • Affiniteit met de bouw en/of techniek is een pluspunt

De Programmamanager van  VolkerWessels werkt mee aan de ontwikkeling en implementatie van strategische programma’s. Hij/zij leert de business door en door kennen en heeft veel exposure naar de directies van de divisies, werkmaatschappijen en de Raad van Bestuur. Daardoor biedt deze rol bij uitstek de kans om je breed te ontwikkelen en vormt het een ideale opstap naar een leiderschapsrol binnen één van de divisies of werkmaatschappijen van VolkerWessels.

Over VolkerWessels

VolkerWessels ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en beheert de Nederlandse infrastructuur en bouwsector. Er werken in totaal 16.000 mensen en het concern heeft een omzet van zo’n 6 miljard euro per jaar, waarvan het grootste deel uit Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland. De grootste divisie betreft de divisie Bouw & Vastgoed Ontwikkeling (BVGO), met een gemiddelde omzet van meer dan 2 miljard euro per jaar.

De portefeuille van VolkerWessels is breed en divers. Het concern bouwt en renoveert woningen en bedrijfspanden, waaronder bijvoorbeeld ook fabriekslocaties en logistieke centra. Ook werkt VolkerWessels aan de aanleg en het onderhoud van wegen, spoorlijnen, bruggen en viaducten. Als derde pijler richt het bouwconcern zich op energie en telecom. Het bedrijf verzorgt onder andere de infrastructuur voor energie-, water- en telecomoplossingen.

Think globally, act locally

Eén van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is de hoge mate van decentralisatie. Het concern is opgebouwd uit een portefeuille van meer dan 100 werkmaatschappijen. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor zijn eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven.

Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen. Ze hebben een sterke lokale focus en staan daardoor dicht bij hun klanten. Vrijheid en ondernemerschap zie je ook goed terug bij de centrale groepsfuncties. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

De vacature: Programmamanager Corporate Development

De Programmamanager maakt deel uit van het Corporate Development team. Dat team ondersteunt de Raad van Bestuur, divisies en werkmaatschappijen bij het ontwikkelen en implementeren van strategische verbeterprogramma’s. Het team bestaat uit 6 Programmamanagers en analisten (o.a. oud consultants van BCG, McKinsey, en Accenture).

“Mensen opleiden is een belangrijk doel binnen het Corporate Development team. Hier leer je de business goed kennen, doe je connecties op en heb je veel exposure. Een unieke mogelijkheid om je door te ontwikkelen richting een lijnverantwoordelijke rol binnen een werkmaatschappij of de groep. Thijs Vera (nu Algemeen Directeur Joulz Energy Solutions) en Seraf de Bekker (nu Financieel Directeur Vialis) zijn daar goede voorbeelden van.” Bas Verhoeven (ex-McKinsey), Director Corporate Development

Specifiek zijn wij op zoek naar een Programmamanager die de BVGO divisie gaat ondersteunen met verbeterprogramma’s.

Opzetten en implementeren van strategische programma’s

De scope van de Programmamanager is vooral zeer breed. Hij/zij identificeert proactief verbetermogelijkheden, analyseert kansen, zet het programma op en begeleidt de implementatie. Strategische én operationele vaardigheden zijn daarbij essentieel. Ook stakeholdermanagement speelt een belangrijke rol. De Programmamanager zorgt voor draagvlak in de organisatie en overtuigt betrokkenen met zijn/haar enthousiasme, drive en inhoudelijke inbreng.

De initiatieven waar de Programmamanager voor BVGO aan werkt hebben betrekking op de divisie of op één van de werkmaatschappijen. Enkele voorbeelden van dergelijke programma’s betreffen het faciliteren van besluitvorming t.a.v. de portfolio, ondersteunen bij de operationele verbetering van werkmaatschappijen, en het vormgeven van digitalisering.

Sparringspartner voor RVB en directies

Met zijn/haar analytische en conceptuele kwaliteiten en sterke communicatieve vaardigheden, fungeert de Programmamanager als sparringpartner voor de Raad van Bestuur, de directie van BVGO en directies van haar werkmaatschappijen. Hij/zij adviseert hen bij strategische vraagstukken en bereidt met kwalitatieve en kwantitatieve analyses besluitvorming voor. Hierbij steekt de Programmamanager  ook zelf de handen uit de mouwen.

De Programmamanager is een verbinder, die goede connecties op weet te doen door de hele organisatie. Daarnaast speelt hij/zij een belangrijke rol in het inspireren, motiveren en ontwikkelen van het Corporate Development team.

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

Contact

Imke Peters Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Programmamanager Corporate Development

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Programmamanager Corporate Development

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Programmamanager Corporate Development

Vraag over deze vacature? Vraag het Imke Peters

Volgende vacature
Corporate Communication ManagerEssent

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.