Product Marketing Manager

Product Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Eemnes
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1694 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf acht jaar ervaring
  • Met productmarketing, commercie en/of business development
  • Binnen indirecte en directe verkoopkanalen
  • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

AED360-Procardio streeft ernaar landen hartveiliger te maken. Als geautoriseerde distributeur van de hoogwaardige Philips AED (automatische externe defibrillator) zet deze groeiende onderneming dit levensreddende apparaat via het directe en het indirecte verkoopkanaal in de markt. De Product Marketing Manager gaat sterke proposities ontwikkelen voor thuismarkt Nederland en voor internationale marktsegmenten om de groeiambities van AED360-ProCardio te realiseren.

Over AED360-ProCardio

AED360-ProCardio is de grootste Europese Philips AED-distributeur. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in de levering, service en het onderhoud van dit levensreddende apparaat. Via een uitgebreid internationaal distributienetwerk heeft het bedrijf al vele duizenden AED’s verkocht en instructietrainingen gegeven. Daarnaast ontwikkelt AED360-ProCardio in samenwerking met partners internationale concepten en projecten. Bijvoorbeeld  BuurtAED in samenwerking met Philips en de Hartstichting, VVAA ledenvoordeel, FIFA Medical Bag en de samenwerking met NHS in Engeland. Al deze initiatieven spelen een belangrijke rol om landen hartveiliger te maken.

AED360 is het internationale label van ProCardio, de Nederlandse tak, en verkoopt via een internationaal netwerk van distributeurs en dealers. In Nederland wordt ook direct aan eindgebruikers verkocht. Momenteel is het bedrijf actief in de UK en Ierland, de Benelux, de DACH-landen en de Nordics. AED360-ProCardio voorziet een flinke groeispurt en heeft als streven binnen tien jaar de omzet te vertienvoudigen. Om deze groei te kunnen realiseren zijn het ontwikkelen van sterke, doelgroepgerichte proposities van groot belang. De Product Marketing Manager gaat hierbij het voortouw nemen.

Vacature: Product Marketing Manager

De Product Marketing Manager rapporteert rechtstreeks aan het MT en zal nauw samenwerken met de CEO en founder van het bedrijf, Jorrit Biesheuvel. Zij/hij ontwikkelt proposities waarmee het account team de Philips AED’s overtuigend onder de aandacht kan brengen bij verschillende distributeurs en resellers. De ontwikkeling van sterke doelgroepgerichte proposities is essentieel om relevant en onderscheidend te blijven. Het zijn de verschillende prijs – product combinaties die het verschil maken.

Naast het indirecte kanaal, zullen het directe kanaal en de verkopen via verschillende webshops de komende jaren verder uitgebouwd worden uitgebouwd. Dit is nog een greenfield, die verder ontgonnen gaat worden. Optimalisatie van de kanalen met aandacht voor de gevoeligheid tussen directe en indirecte distributie is een belangrijk aandachtsveld voor de Product Marketing Manager.

 “Onze organisatie gaat de komende jaren enorm hard groeien, we zoeken een ervaren Product Marketing Manager die actief bijdraagt aan de groei in deze scale-up fase. Iemand met feilloos commercieel gevoel, sterk ontwikkeld doelgroep-denkvermogen en talent voor het ontwikkelen van aantrekkelijke proposities. Je kan in deze rol direct bijdragen aan ons internationale succes en aan het hartveiliger maken van Europa.” – Jorrit Biesheuvel, CEO & Founder

Om de AED-awareness te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te boren, investeert AED360-ProCardio veel in partnerships. De Product Marketing Manager zal ook hierbij een belangrijke rol spelen, door het aanbod per partner en doelgroep duidelijk te specificeren en relevante bundels van diensten te ontwikkelen. Samen met de afdelingen Partnerships als Sales en Marketing vervult de Product Marketing Manager hier een spilfunctie in het bedrijf.

De Product Marketing Manager heeft een ondernemende mind-set en flexibele attitude. Samenwerken geeft haar/hem energie. Deze professional neemt graag het voortouw, kan goed luisteren en neemt anderen waar nodig mee.

AED360-ProCardio is een snelgroeiend bedrijf met een internationale scope; werken binnen deze organisatie biedt veel mogelijkheden voor snelle groei en verbreding op het snijvlak van productmarketing en sales.

 

Interesse?

AED360-ProCardio werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.