Operationeel Directeur

Operationeel Directeur

  • General Management
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2424 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Normec werkgeverspagina voor andere vacatures

In de wereld van testen, inspecteren, certificeren en compliance is Normec de onbetwiste nummer één. Het bedrijf groeit al jaren met dubbele cijfers. Om die groei in alle lagen van de organisatie in goede banen te leiden, trekt het bedrijf een ambitieuze, commerciële Operationeel Directeur aan.

Over Normec
In de continu veranderende wereld ondersteunt Normec haar klanten in hun innovatieproces en helpt ze door middel van testen, inspecties, certificeringen en compliance-diensten om risico’s te voorkomen. Niet sec als leverancier van benodigde tests of certificaten, maar als oprechte sparringpartner die proactief met klanten meedenkt. Die persoonlijke, betrokken benadering maakt Normec onderscheidend en maakte dat het in korte tijd een leidende positie op de markt veroverde.

Verschillende bedrijfsunits en dochterorganisaties dragen bij aan het succes van Normec. Eén daarvan is een organisatie die zich richt op het waarborgen en verbeteren van de openbare veiligheid. Deze dochteronderneming is marktleider en groeit al jaren met dubbele groeicijfers. Het is aan de Operationeel Directeur om deze groei niet alleen te consolideren, maar samen met het team de stijgende lijn nóg steiler te maken.

Vacature: Operationeel Directeur
Hoewel een jarenlange double digit-groei indrukwekkend is, zijn ze er bij Normec van overtuigd dat er voor de dochterorganisatie commercieel nog veel ruimte voor groei is. Die groeipotentie zit met name in sales, maar zeker ook in het optimaliseren van processen binnen HR, finance en logistiek. De Operationeel Directeur brengt haarfijn in kaart waar en hoe optimalisatie de performance zou kunnen verbeteren, en is vervolgens de drijvende kracht achter de implementatie ervan.

Gedurende het hele traject heeft de Operationeel Directeur altijd heel duidelijk een langetermijndoel voor ogen, en kan collega’s – onder andere account managers, inspecteurs en planners – daarin goed met zich meekrijgen. Met dank aan een plezierige, inspirerende manier van leidinggeven, waarin oog voor de ontwikkeling en betrokkenheid van het team hoog op de agenda staat. Een goed ontwikkeld empathisch vermogen en ijzersterke people skills zijn voor deze rol een musthave.

Communicatief en commercieel
Naast analytisch en communicatief sterk, is de Operationeel Directeur ook een uitgesproken commercieel type. Zij/hij weet het commerciële team op de juiste manier aan te sporen om proactief nieuwe klanten aan te trekken en bestaande partnerships te bouwen. Het doel: nationaal en internationaal terrein winnen. Op die manier zorgt de P&L-verantwoordelijke Operationeel Directeur ervoor dat Normec het maximale uit haar groeiambities haalt.

De ideale kandidaat is een gestructureerde Operationeel Directeur die zowel op commercieel als communicatief vlak uitblinkt. Een overtuigende en energieke people manager die mensen op de juiste manier enthousiasmeert en aanspoort. Goed stakeholdermanagement is een vereiste; ervaring in het werken met ambtenaren een pre. Tot slot kan ook een proactieve, hands-on mindset niet ontbreken: in deze kleine, ambitieuze organisatie deinst niemand ervoor terug om zelf met de poten in de modder te staan.

Normec is een platte organisatie, waarin lijnen kort zijn en snel geschakeld wordt. Goede prestaties en resultaten worden opgemerkt en beloond met mooie stappen. De Operationeel Directeur rapporteert direct aan de Managing Director.

“Binnen Normec heb je veel invloed op je eigen carrièrepad. Voor wie zich op een positieve wijze onderscheidt en mooie kansen voor het team en zichzelf creëert, is de sky de limit!”

 

Interesse?

Normec werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.