Online Marketeer

Online Marketeer

 • Marketing
 • Consumer
 • Eco
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1977 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HomeQgo werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • In online marketing
 • WO-geschoold
 • Ondernemend
 • Communicatief
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Wie haar woning wil verduurzamen, kan terecht bij HomeQgo: een online platform dat mensen efficiënt op weg helpt naar een duurzaam huis. Hiermee draagt homeQgo bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. HomeQgo is onderdeel van de Rabobank Groep, wat veel zegt over de groeipotentie van het platform. Een van de pijlers voor groei is online marketing. Daarom trekken zij een nieuwe Online Marketeer aan. 

Over HomeQgo

De energietransitie is in volle gang en  woningen spelen hierin een belangrijke rol. Volgens het klimaatakkoord moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Er moet nog veel gebeuren voor het zover is. HomeQgo – sinds september 2020 onderdeel van de Rabobank Groep – wil in dat traject een leidende rol spelen.

“Door deze overname kunnen we woningbezitters het gemak bieden van online eenvoudige en concrete advisering via één partij, HomeQgo. Zij helpt de belangrijkste vragen rond verduurzaming te beantwoorden. Wat kost het mij, wat levert het me op? En wie kan me verder helpen? Deze belangrijke functionaliteit willen we voor alle huizenbezitters inzetten om zodoende de impact op de verduurzaming van Nederland te vergroten. Dat past bij ons als coöperatieve bank.” Huib de Mulder, Directeur Wonen bij Rabobank

Veel huiseigenaren willen hun woning wel verduurzamen, én voelen nu de noodzaak des te meer met de stijgende prijzen van gas en energie. Maar ze vinden het ingewikkeld, veel uitzoekwerk en weten niet goed waar te beginnen. Precies op die behoefte speelt HomeQgo in. Zo kunnen huiseigenaren dankzij een gratis online scan in een paar klikken zien hoe ze hun woning het best kunnen verduurzamen. Het blijft niet bij een gedetailleerd inzicht in de huidige energiesituatie en concrete adviezen voor verbetering; HomeQgo voorziet huiseigenaren meteen van een offerte van een van hun gecontracteerde installateurs voor de voorgestelde verduurzamingen. Of het nou om het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen, muur- of vloerisolatie gaat – of een combinatie daarvan: HomeQgo heeft voor alle producten een betrouwbare, gecertificeerde installateur die de klus kan uitvoeren.

Toonaangevende partners
Sinds de oprichting in 2018 maakte HomeQgo een enorme ontwikkeling door. Niet alleen ontzorgde en begeleidde het platform vele duizenden woningeigenaren naar een duurzamer huis, ook ontwikkelde het samenwerkingen met toonaangevende bedrijven in de bancaire wereld en energiesector. Door gebruik te maken van HomeQgo kunnen deze partijen hun klanten helpen om op een eenvoudige, klantgeoriënteerde manier de stap naar een duurzame woning te zetten.

Mede dankzij de overname door de Rabobank Groep staat HomeQgo aan de vooravond van een enorme groeispurt, en dat is niet verwonderlijk gezien de urgentie van hun missie. Het team en het aantal klanten breiden zich in rap tempo uit. Daarmee is de dynamische scale-up hard op weg haar doelstelling te verwezenlijken: het beste verduurzamingsplatform van Nederland te worden, en ervoor zorgen dat iedereen in een duurzamer huis woont.

Vacature: Online Marketeer

De Online Marketeer is verantwoordelijk voor het gehele online marketing-domein. De missie is glashelder: consumenten aantrekken naar het platform en hiermee het bereik van HomeQgo in de markt vergroten. Klanten die HomeQGo gevonden hebben wil het bedrijf graag langdurig aan zich binden. 

“Er gebeurt momenteel enorm veel bij HomeQgo. We groeien ontzettend hard en zijn actueler dan ooit. Als Online Marketeer speel je een sleutelrol in onze toekomst door slimme communicatie in te zetten om klanten de stap naar een duurzamer huis te laten zetten.” – Lucas Kop, Directeur HomeQgo

Online marketing is voor HomeQgo een belangrijk domein waar veel groei te realiseren is. Voor de Online Marketeer is dit een kans om grote impact te maken op de gehele online marketing van HomeQgo. Zij/hij is verantwoordelijk voor de visie en het opbouwen van een team voor onder meer SEO, paid advertising, het inrichten en implementeren van marketing automation campagnes. De customer journey begint wanneer een consument de huisscan doet, en loopt door tot het moment dat die persoon haar huis laat verduurzamen. En daarna, want ook na de installatie houdt HomeQgo graag contact met de consument om samen te kijken of en wanneer een volgende stap in het verduurzamingsproces gemaakt kan worden. De Online Marketeer werkt intern veel samen met de Head of User Experience en zijn team en extern met de toonaangevende partners van HomeQgo.

Strategisch en hands-on
De rol vraagt om een ondernemende Online Marketeer die heel goed vanuit de klant kan denken, en feilloos begrijpt waar consumenten anno nu behoefte aan hebben. Zij/hij bestudeert data en vertaalt opgedane inzichten moeiteloos door naar slimme, relevante en effectieve communicatie – of dat nou een nieuwsbrief, (paid) advertising op Google, een bericht via social media of een volledig geautomatiseerde campagne is. De Online Marketeer is niet alleen strategisch onderlegd om inhoudelijke campagnes te bedenken, maar ook hands-on genoeg om ze zelf in te richten en anderen daarin mee te nemen.

Met andere woorden, dit is een ideale rol voor een aanpakker die al de nodige vlieguren heeft gemaakt, eerder marketing automation-campagnes ingericht heeft, en weet wat nodig is om customer journeys naar een hoger niveau te tillen. 

 

Interesse?

HomeQgo werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.