Marketing Manager Drinks

Marketing Manager Drinks

 • Marketing
 • Consumer
 • Zeist
 • 547 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Marketing Manager Drinks werkgeverspagina voor andere vacatures

Wie is niet groot geworden met Karvan Cévitam en Roosvicee? Twee bekende merken die bij vrijwel elk Nederlands gezin in het keukenkastje staan. De Marketing Manager Drinks versterkt deze huidige positie met een nieuwe merkstrategie, innovatieve nieuwe producten en activatieplannen.

Werken bij Kraft Heinz

In 2013 werd Heinz van de beurs gehaald door investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital. In 2015 volgde de fusie met Kraft Foods. Met de aanstelling van Roger Loo (36) als Managing Director Benelux breekt een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk van wederopbouw van de organisatie, grote innovaties en topline groei. Loo staat open voor kennismakingsgesprekken met het beste talent in de markt. Heinz, Brinta, Venz, de Ruijter, Karvan Cévitam, Roosvicee en Honig – het oude en het nieuwe Heinz verkopen dezelfde merken, maar zijn totaal verschillende bedrijven. De ambities zijn groot: Kraft Heinz wil niet 2% maar 20% groei realiseren. Innovatie, gecalculeerde risico’s nemen, overweldigende resultaten behalen en in hoog tempo carrière maken, dat is typisch het nieuwe Kraft Heinz. En daar hoort een ander type mens bij. Daarom wordt in alle disciplines en lagen toptalent aangetrokken. Nieuwe medewerkers worden niet zozeer aangenomen op hun ervaring, maar persoonlijkheid. Analytische professionals die kunnen simplificeren en buitengewoon gedreven zijn om zich te bewijzen en een verschil te maken.

“Je moet hier groot durven denken. Kom met een voorstel voor extreme groei – al wil je een nieuwe fabriek neerzetten! Daarna kijken we wel wat haalbaar is. Je krijgt de kans om risico’s te nemen en daarvan te leren.” Roger Loo, Managing Director Kraft Heinz Benelux

Vacature Marketing Manager Drinks

De Marketing Manager Drinks is owner van de categorie Drinks, met de Kraft Heinz merken Karvan Cévitam en Roosvicee. De Marketing Manager bepaalt de koers van deze merken voor de komende jaren. Hij/zij stuurt hierbij een team aan van drie (Junior) Brand Managers, die door de Marketing Manager worden gecoacht. Door de ondernemende cultuur van Kraft Heinz en doordat het lokale merken zijn, krijgt de Marketing Manager enorm veel vrijheid om groot te dromen en zijn/haar plannen ook direct uit te voeren. Doel is het creëren van een optimaal portfolio om het maximale uit de merken te halen. Van de drie categorieën van Kraft Heinz (Drinks, Foods, Sauces) is de categorie Drinks voor Kraft Heinz strategisch erg belangrijk en de merken hebben een grote aanwezigheid. Roosvicee is in elke supermarkt prominent aanwezig in het kinderschap en heeft veel potentie. Een nieuwe strategie moet het merk een nieuwe impuls geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanboren van nieuwe categorieën en nieuwe doelgroepen. Karvan Cévitam is in de subcategorie siropen category captain en de impact als marktleider is enorm. Als het merk groeit, groeit de gehele categorie. Zo beantwoordt Kraft Heinz de vraag naar dranken met minder suiker met Karvan Cévitam 0%. En heeft Kraft Heinz met Karvan Cévitam Go en Karvan Cévitam Ice Tea nieuwe markten aangeboord. De Marketing Manager is de drijvende kracht achter deze innovatieve nieuwe producten en concepten. Hij/zij werkt daarom nauw samen met het in-house Kraft Heinz Innovation Centre. En met zowel interne als externe stakeholders bouwt de Marketing Manager goede relaties op. De Marketing Manager schudt de marketingagenda flink op en tilt het niveau van marketing- en en activatieplannen naar een hoger niveau. Hij/zij kent de Nederlandse markt en maakt snel en makkelijk fact-based beslissingen op basis van trends, data en consumentengedrag. De Marketing Manager is een sterke leider, is gepassioneerd en staat voor groei: van de merken, de business én het team. De Marketing Manager rapporteert direct aan de Marketing Director Benelux, Sandra Arango.

In het kort

 • Enthousiast
 • Analytisch
 • Strategisch
 • Zelfstandig

Ervaring

 • Kent de Nederlandse markt
 • Ervaring in brandmanagement
 • Bij voorkeur met foods
 • Leidinggevende ervaring

Contact

Marketing Manager Drinks Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.