Marketing Manager

Marketing Manager

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • 733 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Energiedirect.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Energiedirect.nl is vanaf 1 juli 2016 de nieuwe hoofdsponsor van PSV en wordt daarmee officieel voorgesteld aan een breed Nederlands publiek. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl): “Onze naamsbekendheid zal door het plafond schieten en dat gaan we omzetten in een groter marktaandeel. De verwachte groei uit deze deal leidt tot schaalvoordelen waardoor de prijzen laag kunnen blijven en we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Door de samenwerking met PSV willen we simpelweg de beste sportmarketing-case van Nederland neerzetten.” 

Over energiedirect.nl

Energiedirect.nl is het dochterbedrijf van Essent, dat op haar beurt onderdeel is van het van Innogy (voorheen RWE). Essent is in Nederland een van de drie grootste energieleveranciers. Het is een professioneel bedrijf met veel (internationale) doorgroeimogelijkheden. Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent en wordt gekenmerkt als ‘lekker direct’. Voordelige energie: gas en stroom in overzichtelijke contracten die online eenvoudig af te handelen zijn. Jorrit Pijlman:

“We hebben hoge ambities met het merk en investeren daar ook flink in. Naast het hoofdsponsorschap van PSV hebben we nog een aantal mooie innovaties in ontwikkeling.”

De benadering van energiedirect.nl heeft ervoor gezorgd dat de prijsvechter de vierde grootste energieleverancier van Nederland is geworden. De mentaliteit van energiedirect.nl is voelbaar tot op de werkvloer: er heerst een ondernemende, resultaatgerichte, no-nonsense cultuur.

Formule energiedirect.nl

Mark van Zon (ex-Unilever) is de Commercieel Directeur van Essent (lees het interview met hem) en energiedirect.nl. Hij heeft vijf zelfstandige teams onder zich, waarvan het Formule Team voor energiedirect.nl (aangestuurd door Jorrit Pijlman) er één is. Aan Pijlman rapporteren drie Managers voor Digital, Marketing Activatie en Marketing Communicatie. De Manager Digital is volledig verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website. De Manager Marketing Activatie ontwikkelt de proposities van energiedirect.nl en bepaalt de kanaalstrategie. De Manager Marketing Communicatie bepaalt vervolgens op strategisch en conceptueel niveau met welke boodschap en via welke media de consument het best benaderd kan worden. Natuurlijk gericht op de hoogst haalbare conversie.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon, de Commercieel Directeur voor Essent en energiedirect.nl, lees hier het interview.

Marketing Manager vacature

Jorrit Pijlman zoekt in de Marketing Manager een strategisch sparringpartner. Hij zegt:

“We bouwen hard aan het merk energiedirect.nl. Nu ben ik op zoek naar een Marketing Manager die vanuit branding- en communicatieperspectief de groei verder kan versterken. Een volwassen marketingprofessional, een inspirerend leider en een merkambassadeur voor de organisatie.”

De Marketing Manager ontwikkelt de marketing- & communicatiestrategie en stelt het communicatiejaarplan op. Deze persoon zorgt ervoor dat de boodschap consistent is in alle kanalen en herkenbaar energiedirect.nl. Daarnaast ontwikkelt de Marketing Manager vernieuwende, effectieve communicatieconcepten en houdt zich bezig met klantsegmentatie om de campagnes verder te personaliseren.

De Marketing Manager stuurt vier Communicatiespecialisten aan. Zij voeren de strategische plannen uit en implementeren alle online en offline communicatiecampagnes. Die lopen uiteen van gepersonaliseerde e-mailmarketingcampagnes tot grote geïntegreerde ATL/BTL campagnevoering – zowel online als offline.

Contact

Marketing Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.