Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Marketing Director

Marketing Director

  • Marketing
  • Consumer
  • Eindhoven
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1567 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zens werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 7 jaar ervaring
  • Met marketingstrategie en -executie
  • Binnen BtoC en / of BtoB omgeving
  • Verbinder met visie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Innovatieve tech scale-up Zens levert slimme draadloze oplaadoplossingen voor smartphones en wearables voor zowel consumenten als bedrijven. Om een volgende groeifase mogelijk te maken, heeft een sterke positionering van het merk Zens grote prioriteit. De Marketing Director wordt de vaandeldrager van het merk Zens, en zal met passie en visie een duurzame merkstrategie neerzetten. Daarnaast zal zij/hij verder bouwen aan een professioneel marketingteam.

Over Zens

De oprichters van technologiebedrijf Zens, Johan en Erik Plasmans, leggen zich sinds 2011 toe op de ontwikkeling van draadloze oplaadoplossingen met behulp van inductietechnologie. In de startfase kwamen er mondjesmaat telefoons op de markt die geschikt waren om draadloos op te laden, van onder andere Nokia, LG, Google en Sony. De grote ‘take-off’ maakte het bedrijf echter in 2015 dankzij een droomopdracht van Ikea, dat een draadloze oplader in Ikeameubels verwerkte. Vervolgens kwam in 2017 de eerste draadloos oplaadbare iPhone op de markt en sindsdien is Zens booming.

Momenteel richt Zens zich binnen Europa vooral op de Nordics, de Benelux, Duitsland, UK en Italië maar de scope is global. Voor dit jaar staat een nieuwe unieke samenwerking op de agenda, die het bedrijf naar een volgende groeifase zal tillen. Het is essentieel om het merk Zens sterk te positioneren voor deze internationale groeispurt. De ambitie is om de positie van internationale top-speler te claimen in Wireless Charging, Vitaliteit en Duurzaamheid.

De Zens-business draait om drie segmenten: Consumer & Home (BtoC), Turn Tables Into Chargers (BtoB) en Turn Tables Into Data (BtoB). In de BtoB segmenten heeft Zens veel strategische partnerships met meubelmerken die de producten bijvoorbeeld in bureaus integreren. De jongste innovaties richten zich op flexwerken, waarbij slimme sensortechnologie organisaties in staat stelt op basis van data hun human resources te optimaliseren. Het toespitsen van de marketingstrategie op de drie verschillende segmenten wordt een van de belangrijkste opdrachten voor de Marketing Director.

Vacature: Marketing Director

De Marketing Director is in zowel strategie als executie sterk. Zij/hij wordt verantwoordelijk voor het neerzetten van een duurzame positioneringsstrategie van het merk Zens voor de drie business-segmenten. Belangrijke doelstellingen hierbij zijn: het zorgdragen voor consistente branding, het creëren van pull en voor een betere klantreis in met name het consumentensegment, de visibility rondom het merk vergroten en het genereren van leads.

“Deze rol past vooral bij iemand met een ondernemende spirit met eerder opgedane marketingexpertise die graag het voortouw wil nemen. Door de combinatie van strategie en executie, de global scope en het werk dat komt kijken bij het uitbouwen van een sterk merk en van een team, moet je van alle markten thuis zijn. Je begint aan de basis, dat betekent flink aanpoten, maar deze functie biedt enorm veel ontwikkelpotentieel en toenemende verantwoordelijkheden.” – Erik Plasmans, Co-Founder

Naast strategieontwikkeling is de Marketing Director ook degene die de positioneringsstrategie doorvertaalt naar het communicatiebeleid, marketingcampagnes en social-media en daarbij een feilloze executie nastreeft. Als vaandeldrager van het merk verbindt de Marketing Director in- en externe partijen, door nauw samen te werken met strategische partners, open te staan voor input van anderen en tegelijkertijd een duidelijke koers uit te zetten. Het spreekt voor zich dat de Marketing Director een spilfunctie binnen de organisatie vervult door de business te ondersteunen.

Zens is een scale-up die aan de vooravond van de volgende groeifase staat. Om deze groei mogelijk te maken, gaat de Marketing Director een solide marketingteam uitbouwen. Niet alleen de producten van Zens zijn ‘human centric’, dit geldt ook voor deze leider: de Marketing Director blijft met een coachende leiderschapsstijl en een heldere aansturing bouwen aan een multidisciplinair team. De Marketing Director heeft een ondernemende en positieve mind-set en kijkt ernaar uit de eerste periode ook zelf de handen uit de mouwen te steken.

Interesse?

Zens werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via GijsMillaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.