Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Marketing & Communicatie Manager

Marketing & Communicatie Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1612 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kindergarden werkgeverspagina voor andere vacatures

Kindergarden zorgt voor morgen. Met zeventig kinderdagverblijven onder haar vleugels ondersteunt het bedrijf de groei en ontwikkeling van baby’s en kinderen. De Marketing & Communicatie Manager wordt verantwoordelijk voor het genereren van aandacht – onder zowel ouders als potentiële medewerkers – voor de merkwaarden van Kindergarden. Een belangrijke pijler om de sterke groei en het succes van Kindergarden uit te breiden.

Over Kindergarden

In 1998 is Kindergarden gestart met één vestiging in Weesp. Inmiddels zijn er zeventig vestigingen in Nederland. Kindergarden is daarmee een grote en professionele organisatie in het kinderopvanglandschap. Het draait bij Kindergarden echter niet om kwantiteit. ‘De grootste zijn’ is niet belangrijk; de beste zijn is dat wel. Zo heeft Kindergarden haar eigen pedagogische programma ontwikkeld en staat de kwaliteit van de kinderopvang altijd centraal. Het partnerschap met moederbedrijf Bright Horizons, een wereldwijde autoriteit op het gebied van kinderopvang, helpt Kindergarden bovendien verder te groeien en te professionaliseren. De cultuur is hierbij nadrukkelijk respectvol en vriendelijk. Kindergarden zit al jaren in de top van Great Place To Work-noteringen.

“De combinatie van professionaliteit, ambitie en de drive om de beste te zijn in de branche is, samen met de vriendelijke en respectvolle cultuur, een USP voor veel collega’s. Ellenbogenwerk kennen we niet. Wel houden we ervan om met elkaar het merk Kindergarden dag in dag uit nog sterker te maken. Het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Herengracht met een prachtige tuin en verse lunch helpt natuurlijk ook mee.” – Annekee Goedhuis, Directeur Marketing & Klantrelatie

Bright Horizons heeft locaties in Noord-Amerika, Azië en Europa en opent elke dag voor zo’n honderdduizend kinderen haar deuren. Het beursgenoteerde bedrijf heeft een omzet van circa twee miljard dollar.

Groei en marketing
Kindergarden groeit met een aantal vestigingen per jaar – deels organisch, deels via selectieve overnames. Selectief, want kwaliteit blijft bovenaan staan. Er wordt kritisch gekeken naar locatie en faciliteiten bij elke potentiële overname. Zodra een nieuwe vestiging is geopend, gaan leden van het centrale marketingteam aan de slag met passende, duidelijke communicatie over deze vestiging. Daarnaast wordt voortdurend gewerkt aan een online en offline content- en merkstrategie die past bij de lokale marktomstandigheden.

Deze communicatie en content is deels gericht op het werven van nieuwe ouders, maar de focus ligt op employer marketing. De vraag naar kinderopvang is hoog, zeker nu de economie op volle toeren draait en de arbeidsparticipatie groot is. De keerzijde daarvan is dat operationele medewerkers met de juiste kwaliteit schaars zijn. Hierin ligt de uitdaging voor Kindergarden.

Een overkoepelende landelijke marketingstrategie naar nieuwe klanten toe zorgt ervoor dat de customer experience vanaf het allereerste begin geborgd is. Landelijke campagnes worden doorvertaald naar lokale markten. Korte lijnen, snel schakelen en vooral niet stilzitten is kenmerkend voor de afdeling Marketing & Communicatie.

Kinderopvang is een B2C-model dat bij uitstek lokaal is, maar waarbij de schaal en centrale aansturing van Kindergarden een groot voordeel biedt. Ouders zoeken naar een plekje in de buurt, liefst bij een opvang waar ze goede verhalen over hebben gehoord of die een heldere, aantrekkelijke website heeft en een laagdrempelige eerste kennismaking biedt. Door haar landelijke organisatie en naamsbekendheid is Kindergarden bij uitstek in staat hieraan te voldoen.

Vacature: Marketing & Communicatie Manager

Het team van tien fte dat zich richt op marketing en communicatie zal worden aangestuurd door de nieuwe Marketing & Communicatie Manager. De bovengenoemde activiteiten nemen een belangrijke plaats in in het werk van dit enthousiaste en professionele team. Samen werken ze iedere dag aan het bouwen van het merk Kindergarden. Daarnaast is interne communicatie van belang, richting de twee duizend medewerkers op zeventig locaties. Zeker nu, omdat er door de pandemie en het personeelstekort regelmatig sprake is van updates in beleid en regelgeving. Kindergarden wil haar mensen betrokken houden tijdens de snelle groei van het bedrijf.

Merkstrategie
De Marketing & Communicatie Manager kan uitstekend overweg met de vernieuwde merkstrategie van Kindergarden, die zich laat samenvatten in de pay-off ‘Het zit ‘m in alles.’ De Marketing & Communicatie Manager is in staat dit te vertalen naar een duidelijk plan voor het team. Daarnaast draagt de Marketing & Communicatie Manager sterk bij aan professionalisering op bijvoorbeeld het gebied van datagedreven en online marketing en het doorvoeren van een CRM-systeem. Hierbij hoort het opzetten van en monitoren op dashboards en KPI’s – uitdrukkelijk zonder de vriendelijke en persoonlijke sfeer die past bij de cultuur van Kindergarden in het gedrang te laten komen.

Commercieel en coachend leiderschap
De ideale kandidaat denkt commercieel en creatief, onderneemt graag actie en heeft daarbij op zijn minst ervaring met merkstrategie, contentstrategie en omnichannel marketing. Bovenal is deze persoon een coachend leider. De Marketing & Communicatie Manager stuurt een team van tien professionals aan: klein genoeg om zonder tussenlaag iedereen te managen, maar dusdanig druk en divers dat stevige leiderschapservaring een noodzaak is. De Marketing & Communicatie Manager rapporteert aan de Directeur Marketing & Klantrelatie.

Kindergarden is geen klassieke corporate waar competitief gedrag en persoonlijke ambitie op de voorgrond treden. Het is een kwaliteit- en missiegedreven organisatie die baat heeft bij passend commercieel en coachend leiderschap. Een ideale kans voor een ervaren marketingmanager die een nieuwe cultuur wil ervaren, daarbij wil varen op de kennis en ervaring van een organisatie met een groot moederbedrijf maar ook zelf het nodige wil bewerkstelligen aan professionalisering en innovatie.

 

Interesse?

Kindergarden werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.