Managing Consultant

Managing Consultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Naarden
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 2665 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Magnus Energy Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Met managementconsulting en projectmanagement
 • Binnen Nederlandse of Europese energiemarkt en/of netwerkbeheer
 • Analytisch
 • Entrepreneurial mindset
 • Relationele skills

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Adviesorganisatie Magnus Energy draagt met haar dienstverlening bij aan de integratie en efficiency van de Europese energiemarkt. De Managing Consultant is verantwoordelijk voor de begeleiding van grootschalige Europese energieprojecten en werkt nauw samen met internationale besluitvormers.

Over Magnus Energy

Magnus Energy is ontstaan vanuit adviesorganisatie Magnus, opgericht in 1990 en sinds eind 2021 zelfstandig. Het team bestaat uit ongeveer 35 consultants.

Magnus Energy biedt een breed spectrum aan diensten, gericht op de realisatie van een verbonden Europese energiemarkt. Hierin zijn hernieuwbare bronnen geïntegreerd om duurzaamheid te vergroten en de energietransitie te versnellen. Magnus Energy’s klanten – onder andere Europese netwerkbedrijven en energiebeurzen – staan voor de grootse uitdaging om het energiesysteem toekomstbestendig te maken. Het consultancykantoor levert hen diensten op het gebied van complex, grensoverschrijdend programma- en projectmanagement, advisering en studies rondom de integratie van de energiemarkt en implementatie van Europese wet- en regelgeving. Als onafhankelijke partner vervult Magnus Energy een spilfunctie bij het managen van complexe transities die bijdragen aan de realisatie van de Europese energiemarkt van de toekomst.

Vacature: Managing Consultant

De Managing Consultant geeft leiding aan projectteams die werken aan de integratie van de Europese elektriciteits- en gasmarkten. Deze teams bestaan uit consultants van Magnus Energy, die samen met experts van netwerkbedrijven en/of energiebeurzen aan de projecten werken. Gezamenlijk definiëren zij de integratie van de Europese energiemarkt, en kijken ze bijvoorbeeld waar de capaciteit het beste kan worden aangepast of waar meer handel mogelijk is. Hiervoor zijn methoden, processen, IT-systemen en contracten nodig.

We zien veel kansen in de markt, want de energiesector is enorm in ontwikkeling.  Omdat de markt waarin wij opereren zeer complex is, verwelkomen we graag een Managing Consultant die inhoudelijke diepgang heeft, verder wil groeien en gedreven is om bij te dragen aan de Europese energietransitie en onze ambities.” – Lars Beke, Managing Consultant en recruitment manager

De Managing Consultant is het gezicht en klantcontactpersoon voor een van de grote projecten. Zij/hij coacht een team van consultants, zorgt voor de algehele kwaliteit van de dienstverlening en staat borg voor een zakelijke en diplomatieke aanpak om het project aan te dagen. Het team begeleidt cliënten in hun proces om gezamenlijke resultaten te bereiken ondanks de grote verschillen tussen de organisaties, hun belangen en werkwijzen. Het is een continu proces van afwegen van interne, lokale en Europese belangen om tot gedragen compromissen te komen. Bovendien moet er rekening worden gehouden met inmenging van toezichthouders of de Europese Commissie, die doorbraken in de besluitvorming kunnen forceren. De Managing Consultant is de spin in het web die structuur en duidelijkheid biedt in dit complexe speelveld.

Voor deze rol zijn goede relationele skills essentieel, gezien de vele verschillende stakeholders. De Managing Consultant mobiliseert mensen met allerlei achtergronden, is een uitstekende luisteraar en is sterk in verbale communicatie, interpersoonlijke vaardigheden en presentatievaardigheden. Ervaring in de energiesector gericht op TSO’s of DSO’s kan goed van pas komen, evenals een achtergrond binnen managementconsulting gericht op energie-/infrastructuurprojecten. Daarnaast is relevante projectmanagementervaring van belang. Deze strateeg is analytisch sterk en weet met een gestructureerde aanpak en creativiteit obstakels te overwinnen. Omdat Magnus Energy wil uitgroeien tot een van de leading consultancies voor de Europese energiesector, vraagt deze rol ook om ondernemerschap. De Managing Consultant moet kansen zien en gemotiveerd zijn om niet alleen Magnus Energy, maar ook het team te laten groeien.

Magnus Energy is een jonge, dynamische club met een prettige collegiale sfeer waar de focus net zo sterk op de inhoud ligt als op grote ambities. De Managing Consultant is een zeer uitdagende en afwisselende functie voor iemand die een duidelijke wens heeft om te werken aan de toekomst van de Europese energiemarkt en actief wil bijdragen aan het verder uitbouwen van Magnus Energy.

 

Interesse?

Magnus Energy werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherinevisch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.