Manager Vastgoedstrategie & Analyse

Manager Vastgoedstrategie & Analyse

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Veghel
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 3536 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Jumbo is de op-één-na-grootste supermarkt van Nederland. Het succes van Jumbo staat of valt met de locaties waar de supermarkt zich vestigt. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse leidt het data-onderzoek om de potentie van mogelijke vestigingen te bepalen en adviseert de Raad van Bestuur omtrent Jumbo’s vastgoedstrategie. Een unieke kans om directe impact te hebben op de toekomst van deze snelbewegende supermarktketen.

Over Jumbo

Jumbo bestaat dit jaar 100 jaar. Dankzij een stevige buy-and-build-strategie is de keten de afgelopen jaren hard gegroeid. Door de jaren heen haalde Jumbo het nieuws met onder meer de acquisities van C1000, Super de Boer, La Place, Emté, Smulweb en filialen van Marqt, Hema en Udea. Ook innovaties zoals Jumbo Foodmarkt, Jumbo City, Jumbo.com, Jumbo Foodcoach en Jumbo Extra’s dragen bij aan het succes.

Vanuit het hoofdkantoor in Veghel werken honderden mensen om elke dag weer ‘de leukste boodschap’ uit te dragen. Dat is namelijk de missie: ervoor zorgen dat boodschappen doen niet langer als een dagelijkse verplichting voelt, maar door klanten met plezier gedaan wordt.

Jumbo is al jaren volop in beweging en is niet meer weg te denken uit het Nederlandse retaillandschap. Dat blijkt extern onder meer uit de vele acquisities en innovatieve concepten, en vindt intern zijn weerslag in non-stop professionaliseringsslagen in alle lagen van de organisatie.

Afdeling Franchise & Real Estate
De afdeling Franchise & Real Estate draagt zorg voor het vastgoed van de Jumbo-supermarkten. Aan het hoofd staat Douwe Snel, Director Franchise & Real Estate. Zijn afdeling bestaat uit zes teams: Bouw en Innovatie, Ondernemerszaken en Assetmanagement, Acquisitie NL & BE, Franchise & Winkelportfoliomanagers en Strategie en Analyse.

Jumbo heeft op dit moment een kans voor een nieuwe Manager Vastgoedstrategie & Analyse die leiding neemt over de afdeling Strategie en Analyse voor Vastgoed. Zij/hij stelt de vastgoedstrategie op en leidt onder andere het rendementsonderzoek bij een potentiële overname.

Het succes van vastgoed draagt direct bij aan het succes van Jumbo. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse is een van de key-posities om invloed te hebben op onze toekomst.” – Douwe Snel, Director Franchise and Real Estate bij Jumbo 

Vacature: Manager Vastgoedstrategie & Analyse

De Manager Vastgoedstrategie & Analyse bepaalt hoe Jumbo met optimaal rendement investeert in een toekomstbestendig winkelbestand. Zij/hij houdt ontwikkelingen in Nederlands en Belgisch vastgoed nauwgezet bij, bewaakt de kwaliteit van het datagedreven locatieonderzoek en biedt de bredere Jumbo-organisatie strategisch advies omtrent vastgoed. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse neemt de leiding over een goedlopend team van vijf locatieadviseurs. 

Dit is een kans voor een senior consultant of datagedreven financial om een overstap te maken naar een rol met veel uitdaging en brede exposure binnen onze snelbewegende organisatie.” – Douwe Snel, Director Franchise and Real Estate bij Jumbo 

De inzichten en adviezen van de afdeling Strategie en Analyse voor vastgoed zijn essentieel voor Jumbo’s concurrentiepositie en omzetgroei. Gebaseerd op big data en relevante ontwikkelingen in de markt creëren zij voorstellen en rapportages die bepalen waar Jumbo zich wel en niet vestigt. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse leidt dit proces in goede banen. Relevante parameters zoals inwonersstatistieken en markt- en concurrentiegegevens worden bij elkaar gebracht in complex dataonderzoek, dat intern en ook door externe dataspecialisten wordt uitgevoerd. Bij een overname, zoals bijvoorbeeld de overname van HEMA in 2020, is de Manager Vastgoedstrategie & Analyse er snel bij om strategisch advies te geven over de locatieportefeuille. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse streeft, samen met de eigen afdeling en door samenwerkingen met externe partijen, naar zo fact-based en efficiënt mogelijke onderzoeksmethodes en -techniek. Zo blijft Jumbo voorop lopen. 

De Manager Vastgoedstrategie & Analyse adviseert bovendien de Raad van Bestuur en de bredere organisatie over vastgoedontwikkelingen en optimalisatie van de portefeuille. Zij/hij is verantwoordelijk voor het formuleren van een vastgoedstrategie voor de lange termijn en het jaarplan. Hiertoe rapporteert de afdeling financiële resultaten, markt- en prijsontwikkelingen en verwachtingen. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse verdiept zich in externe ontwikkelingen en uitgangspunten van de bredere organisatie, zoals de formule- en operatieafdelingen. Zij/hij helpt ook andere afdelingen te prioriteren op basis van strategische inzichten en managementrapportages met professionele aanbevelingen. De Manager Vastgoedstrategie & Analyse is een spin in het web; zij/hij bouwt relaties met uiteenlopende stakeholders en wordt betrokken bij een breed scala aan projecten binnen de Jumbo-organisatie. Deze exposure zorgt op termijn ook voor interessante doorgroeimogelijkheden.

De Manager Vastgoedstrategie & Analyse is verantwoordelijk voor optimale bemensing en cultuur binnen de afdeling. Zij/hij zorgt voor een ontspannen werkklimaat, bewaakt de juiste organisatiestructuur en helpt teamleden door hen te coachen en te begeleiden in hun ontwikkeling. 

 

Interesse? 

Jumbo werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.