Manager Cash & Accounting

Manager Cash & Accounting

Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van Jumbo.
Veghel

Retail

Finance

Publicatie: 2 oktober 2017

Eind 2016 namen Colette Cloosterman-van Eerd (CCO) en Ton van Veen (CFO) de EY Family Business Legacy Award in ontvangst. Een prestigieuze prijs en erkenning voor de manier waarop familiewaarden, ondernemerschap en professioneel leiderschap bij elkaar komen. Het Jumbo DNA bestaat uit ‘Samen, Ondernemen en Winnen’, en dat merk je in alle lagen van de organisatie. Op dit moment is er ruimte voor een Manager Cash & Accounting.

JUMBO SUPERMARKTEN

De winst van Jumbo steeg in 2016 met 44 procent (ten opzichte van 2015) tot 109 miljoen euro. In totaal is de omvang van Jumbo verzevenvoudigd in vergelijking met 2010. Enerzijds een gevolg van exponentiële organische groei, anderzijds heeft een ambitieuze acquisitiestrategie bijgedragen aan het succes. Jumbo wil de komende jaren verder doorgroeien én heeft oog voor het verbeteren van de huidige operatie. Bijvoorbeeld door de klantenservice te optimaliseren, het assortiment te blijven ontwikkelen en natuurlijk door de prijsstelling te perfectioneren. Daarom wordt flink geïnvesteerd in het aantrekken van (digital) talent en het versterken van de commerciële teams.

Vacature: Manager Cash & Accounting

Jumbo laat al jaren op rij imposante groeicijfers zien. De ambitie is om deze trend voort te zetten en dat is alleen mogelijk met een goed functionerende backoffice. Een belangrijk onderdeel daarvan is de afdeling Finance & Accounting bestaande uit Accounting & Reporting, Business Process Outsourcing, Tax en Accounting Operations.

Accounting Operations zorgt ervoor dat het behandelen van inkomende facturen, het debiteurenbeheer en het verwerken van de constante kassastromen voor Jumbo, jumbo.com en La Place gestructureerd verloopt.

Accounting Operations bestaat uit twee teams: Accounts Payable en Cash Office & Facturatie- en Debiteurenbeheer. Op dit moment is er ruimte voor een Manager van het tweede team, Cash Office & Facturatie- en Debiteurenbeheer. Deze Manager Cash & Accounting geeft sturing aan het team van ongeveer zestien fte. Hij/zij bouwt het team verder op en zorgt dat alle professionals kunnen excelleren in hun functie. De focus ligt op het stabiliseren van de onderliggende financiële processen.

Competence Center

De afdeling Finance & Accounting beweegt meer en meer richting een Financieel Competence Center. In nauwe samenwerking met de teams is bepaald wat de route is, en samen met de teams wordt dit stap-voor-stap geïmplementeerd.

Een dynamische organisatie als Jumbo, heeft een Competence Center nodig om de groei te ondersteunen. Want naast het op tijd betalen van alle rekeningen en het verwerken van zo’n 100.000 facturen per week, zijn ze óók een belangrijk aanspreekpunt. Zowel voor leveranciers, winkels als voor interne stakeholders die vragen hebben over financiële processen en inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld IFRS, BTW en/of SAP.

De Manager Cash & Accounting bouwt actief mee aan de omwenteling van backoffice tot Financieel Competence Center. Denk daarbij aan het verder automatiseren en standaardiseren van de betalingen, het implementeren van nieuwe debiteurenprocessen, optimaliseren en verder robotiseren. De Manager Cash & Accounting stelt zichzelf continu de vraag: wat kan vandaag beter?

Profiel

De Manager Cash & Accounting is een gedreven financial en is eerder verantwoordelijk geweest voor het aansturen van teams.

Ervaring

  • Minimaal 8 jaar ervaring
  • Bij een van de Big Four en/of een corporate
  • Optimaliseren van financiële processen
  • Change management

Persoonlijkheid

  • Procesgericht
  • Oog voor details
  • Verbinder en coach
  • Jumbo DNA: Samen. Ondernemen. Winnen.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Ontmoet Jumbo

Ed van de Weerd

Commercieel Directeur bij Jumbo

Veghel, 15-07-2015 | Ed van de Weerd is Commercieel Directeur bij Jumbo sinds de zomer van 2011. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble. De meest verstandige beslissing in zijn carrière was de switch naar retail.

Lees meer