Brand Manager

Brand Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 880 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de McDonald’s werkgeverspagina voor andere vacatures

McDonald’s staat steevast in de lijstjes van sterkste merken ter wereld, zo ook bovenin de lijst van The World’s Most Valuable Brands. Nog altijd timmert McDonald’s stevig aan de branding-weg en wint het merk in Nederland regelmatig reclameprijzen. Om klanten en dus haar gasten zowel on- als offline good times te bezorgen met creatieve, vernieuwende campagnes, is McDonald’s Nederland op zoek naar een Brand Manager.

Met meer dan 37.000 restaurants in meer dan 120 landen is McDonald’s de grootste restaurantketen ter wereld. Klassiekers als de Big Mac, McFlurry en Happy Meal staan overal op de kaart, maar McDonald’s richt zich ook op lokale smaken en voorkeuren. In Nederland is de McKroket hier een goed voorbeeld van. Bij alles staat de gast centraal, daarom speelt de keten ook in op actuele foodtrends. Zo staan er luxe gourmetburgers en veggie burgers op het menu en biedt het merk met McCafé allerlei koffiespecialiteiten. Last but nog least; sustainability is erg belangrijk voor McDonald’s.

Aan de wieg van McDonald’s succes staan plezier, gedrevenheid, passie, teamspirit en samen hard werken om het beste te bieden aan de gasten – waarden die nog steeds kenmerkend zijn voor de bedrijfscultuur. Op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam werken zo’n negentig professionals in onder meer Marketing, Communicatie, Customer insights, Operations, Digital, Operations en Bouw. Samen zorgen zij ervoor dat de restaurantmedewerkers zich volledig kunnen concentreren op McDonald’s core business: gasten blij maken met kwaliteit, service, vernieuwing en beleving.

Spetterende marketingcampagnes

Met bijna 600.000 fans op social media en meer dan een miljoen appgebruikers per jaar, heeft McDonald’s een uitgebreide basis voor doelgroepgerichte marketingstrategieën. Met ludieke, creatieve campagnes zet de keten zichzelf regelmatig in de spotlight. Zo werden bestellers van de nieuwe Maestro Burger persoonlijk begeleid door een groot live orkest, en kregen gasten een bezoekje cadeau aan het ‘tropische’ McDonald’s-eiland tussen Volendam en Marken. De nieuwste campagne draait om het McDonald’s mini-restaurant, dat door het hele land reist om gasten een unieke knusse een-op-een restaurantervaring te bezorgen.

Consumenten bezoeken McDonald’s vaak op spontane momenten: 80% van de gasten gaat niet gepland naar McDonald’s toe. Daarom laat de keten het bezoekmoment en de omgeving een rol spelen in haar communicatie-uitingen. Met succes: McDonald’s kreeg onder andere de titel ‘Beste merk van het jaar 2018’ tijdens de prestigieuze AMMA Awards.

Redenen om op het McDonald’s HQ te werken

Always open for Good Times

Jong of oud: iedereen bezoekt McDonald’s. En op ieder gezicht wil het bedrijf een glimlach toveren.  Bijvoorbeeld via sympathieke, out-of-the-box campagnes, maar ook door leuke acties en uitstekende service te bieden. Zoals McCafé en Table Service.

Innovatie

In de productontwikkeling van McDonald’s is de afgelopen jaren een revolutie gaande. Diverse nieuwe luxe gourmet burgers zien het licht, gecreëerd in samenwerking met culinair experts. De ontwikkeling van nieuwe producten vindt plaats in Nederland, en speelt in op de laatste foodtrends. Ook op het gebied van vernieuwende concepten zet McDonald’s grote stappen. Denk aan McCafé en McDelivery.

Aandacht voor een betere wereld

McDonald’s wordt nog niet vaak geassocieerd met duurzaamheid. Toch zet de keten zich al jaren actief in voor een betere wereld. McDonald’s zet haar schaalgrootte in om gasten en stakeholders een goed gevoel te geven over het merk en bedrijf als goede werkgever, met aandacht voor kwaliteit van producten en ingrediënten, balans tussen milieu, klimaat en efficiënt gebruik van grondstoffen en beperking en recycling van afval.

Vacature: Brand Manager

De Brand Manager werkt op de afdeling Marketing, Communicatie & Consumer Insights op het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland in Amsterdam. Hij of zij ontwikkelt campagnes voor het merk McDonald’s en heeft de verantwoordelijkheid voor een afzonderlijk productplatform, zoals ‘ontbijt’, ‘drinks & icecream’ en ‘premium burgers’. De Brand Manager rapporteert aan de Marketing Manager Media & Campaigns, een functie die ondersteunend is aan het Head of Marketing & Insights.

De Brand Manager denkt mee over nieuwe concepten en maakt strategische planningen voor campagnes. Actuele customer insights vormen hierbij zijn of haar basis om beslissingen te nemen. Hij/zij heeft sterke ideeën over trends en de capaciteit om in te zien welke communicatie de business en het merk verder laten groeien.

De platformstrategie en campagnes worden door de Brand Manager gecreëerd, en onder de aandacht van verschillende doelgroepen gebracht. De Brand Manager heeft alle communicatiestijlen onder de knie en kan hier makkelijk tussen schakelen. Hij/zij stuurt grote multidisciplinaire teams aan; zowel interne projectteams als externe media-, reclame- en PR-bureaus.

De Brand Manager laveert tussen verschillende partijen met uiteenlopende belangen. Daarom zoekt McDonald’s een uitstekende verbinder, geboren leider en strateeg in één.

‘Dit is een hele toffe, zelfstandige functie. Als je hier je vrijheid pakt, krijg je ‘m ook. En is er alle kans op ontwikkeling binnen dit mooie vakgebied.’ – Annemarie Swijtink – Head of Marketing & Insights: 

Kandidaatsprofiel

ERVARING

 • HBO/WO
 • 5+ jaar in marketing
 • Ervaring met leidinggeven aan interne teams en externe creatieve bureaus
 • Ervaring met het opstellen van mediaplannen & het uitrollen van mediacampagnes
 • FMCG-ervaring is een pre

COMPETENTIES

 • Natuurlijk leiderschap
 • Uitstekend lerend vermogen
 • Nieuwsgierig
 • Goede netwerker/verbinder
 • Data- en resultaatgedreven
 • Analytisch

PERSOONLIJKHEID

 • Strategisch
 • Ondernemend
 • Communicatief
 • Gestructureerd
 • Creatief
 • Ambitieus
Download vacature in PDF       

McDonald’s werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Brand Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.