Locatiestrategie- & Analysemanager

Locatiestrategie- & Analysemanager

 • Analytics
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 884 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PLUS werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Binnen vastgoed, retail of consulting
 • Leidinggevende ervaring
 • Analytisch
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

PLUS is de derde supermarktketen van Nederland. Door bestaande vestigingen te versterken en nieuwe vestigingen toe te voegen, wil de keten blijven groeien. De Locatiestrategie- & Analysemanager ontwikkelt een vastgoedlocatiestrategie en –beleid waarmee deze groeiambities vorm en richting krijgen.

Over Plus

PLUS is een coöperatie van vierhonderd zelfstandige ondernemers die allen werken volgens de PLUS-formule. Vorig jaar fuseerde de keten met Coop, waardoor de slagkracht van het concern een enorme boost heeft gekregen. Sindsdien heeft PLUS, aangestuurd vanuit het servicekantoor in Utrecht, meer dan 550 supermarkten en tien procent marktaandeel in de Nederlandse levensmiddelenmarkt.

Het verschil maakt PLUS met lokaal sterk ondernemerschap. Supermarktondernemers van PLUS spelen in op de lokale vraag en zijn persoonlijk betrokken bij hun klanten en hun wijk. De coöperatie draagt haar klantbelofte met trots uit: zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. PLUS maakt dit concreet door veel ruimte te geven aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is al zeven jaar op rij uitgeroepen tot ‘meest verantwoorde supermarkt’.

Vacature: Locatiestrategie- & Analysemanager

In een retaillandschap waarin mensen hun boodschappen steeds vaker online doen, ziet PLUS nog volop ruimte voor groei in het fysieke winkeldomein. Het succes valt of staat grotendeels bij de locaties van de supermarktketen. De Locatiestrategie- & Analysemanager ontwikkelt een heldere, effectieve vastgoedstrategie en dito beleid om te bepalen waar die locaties zich het beste kunnen bevinden. Daar horen duidelijke kaders, doelstellingen en prioriteiten voor de komende jaren bij, die de Locatiestrategie- & Analysemanager overzichtelijk uiteenzet.

Locatieonderzoeken en -analyses zijn allemaal datagedreven. Voorspellingsmodellen en omzetprognoses bieden de inzichten op grond waarvan de Locatiestrategie- & Analysemanager weloverwogen beslissingen kan nemen. Ook houdt zij/hij nauwlettend in de gaten hoe PLUS nóg beter gebruik kan maken van data en analyses, onderzoeken en prognoses innovatiever kan inzetten. Naast data speelt ook duurzaamheid in dit proces een hele bepalende rol. PLUS streeft immers naar een zo duurzaam mogelijke vastgoedportefeuille.

Stevige manager met strategische focus
De Locatiestrategie- & Analysemanager maakt deel uit van het MT binnen Vastgoed & Ontwikkeling en stuurt zelf een team van vier ervaren locatieadviseurs aan. Zij/hij werkt nauw  samen met de andere managers in het MT – de Procesmanager Duurzaam Vastgoed, de Manager Acquisitie, de Manager Bouw & Winkelinrichting en de Manager Assets – en met de verschillende andere teams binnen de organisatie. In elk gesprek manifesteert de de Locatiestrategie- & Analysemanager zich als een inhoudelijk sterke adviseur, die proactief meedenkt over strategische vraagstukken en optimalisatiemogelijkheden. Zij/hij weet wat er leeft in de vastgoedmarkt en volgt ontwikkelingen op de voet. Ook kan zij/hij de organisatie hierover goed informeren en adviseren en zaken tevens heel efficiënt doorvertalen naar nieuw strategisch beleid.

Deze functie is nieuw is in de organisatie. Dat betekent dat de Locatiestrategie- & Analysemanager er grotendeels zelf vorm aan kan geven. In de organisatie is enorm veel kennis en expertise beschikbaar waar zij/hij volop gebruik van kan maken. De Locatiestrategie- & Analysemanager rapporteert direct aan de Directeur Vastgoed & Ontwikkeling.

“Als Manager Locatiestrategie & Analyse geef je richting aan de groei van ons winkelnetwerk van de toekomst. Je bouwt een stevige basis en vult dit aan met vernieuwende innovatieve inzichten. – Björn Bertrand, Directeur Vastgoed & Ontwikkeling

Innovatie, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling
Plus is een mensgericht bedrijf dat innovatie, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Die waarden passen ook bij de Locatiestrategie- & Analysemanager, die haar/zijn team op een inspirerende, coachende wijze aanstuurt. Ook is de Locatiestrategie- & Analysemanager een bedreven en resultaatgerichte stakeholdermanager: zij/hij schakelt continu met interne en externe partijen en onderhoudt met hen een prettige, duurzame relatie.

Deze functie is een mooie kans om zowel strategisch als operationeel bezig te zijn in een innovatieve organisatie die volop in beweging is. In die dynamiek beweegt de Locatiestrategie- & Analysemanager moeiteloos mee. Haar/zijn impact is niet gering: het strategische locatieportfolio dat de Locatiestrategie- & Analysemanager ontwikkelt is cruciaal voor PLUS’ vastgoedportefeuille van de toekomst.

 

Interesse?

PLUS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topfominds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.