Legal Team Lead

Legal Team Lead

  • Legal
  • Amsterdam
  • Gepubliceerd op: 20 december 2023
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2412 views

Kandidaatprofiel*

  • Ten minste 5 jaar ervaring
  • In de advocatuur
  • Binnen het Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht of Privacy

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Legalloyd is een legal-tech scale-up en combineert de advocatuur met vooruitstrevende technologie om de advocatuur efficiënter en toegankelijker te maken. De Legal Team Lead bouwt aan een eigen team, focust zich op de klant en werkt mee aan nieuwe producten en diensten om juridische vraagstukken op te lossen.

Over Legalloyd

Legalloyd combineert al acht jaar hoogstaand juridisch advies met technologie. Legalloyd ontwikkelt met een team van advocaten, juristen, legal designers en AI-developers producten voor start-ups, scale-ups en grotere techbedrijven zoals Dealroom.co, Relive, Print.com, Bash en Blackbear en social enterprises zoals the Great Bubble Barrier, De Groene Grachten, De Dakdokters en Phi Factory. Het zelf ontwikkelde online platform verbreedt en verdiept het aanbod van diensten en voorkomt onnodig werk.

Legalloyd behandelt alle juridische vraagstukken die ook langskomen bij een traditioneel advocatenkantoor. Legalloyd doet dingen nét even anders en onderscheidt zich door de inzet van hoogstaande technologie, ontwikkeld door een eigen development team onder leiding van de CTO, dr. Tijn van der Zant.

Zo kunnen de advocaten van Legalloyd focussen op juridische vraagstukken die vragen om maatwerk en kunnen zij klanten zeer efficiënt helpen. In sommige gevallen is dit door het aanbieden van een geautomatiseerd contract, maar in andere gevallen kan dit ook betekenen dat Legalloyd adviseert bij bijvoorbeeld een onderhandeling, de gang naar de rechter, het opzetten van aandeelhoudersstructuren, het overnemen van een andere onderneming, conflicten met derden of het omgaan met IE-rechten.

Vacature: Legal Team Lead

Legalloyd groeit hard en kan dit alleen maar blijven doen door de juiste expertise in huis te halen. De Legal Team Lead heeft ruime ervaring opgedaan binnen de advocatuur en zij/hij/hen combineert de juridische inhoud met het ondernemerschap.

Een van de belangrijkste activiteiten van de Legal Team Lead is het samenstellen van een team van gedreven advocaten en juristen die naast de advocatuur interesse hebben in innovatie, legal design en technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie. De Legal Team Lead is gemotiveerd om jonge advocaten aan te sturen en te begeleiden. Zij/hij/hen is betrokken bij complexe juridische vraagstukken en de groei van het bedrijf. De Legal Team Lead is dan ook commercieel ingesteld, denkt in kansen en (technologische) oplossingen en fungeert als trouwe business partner van klanten.

Daarnaast werkt de Legal Team Lead nauw samen met de product developers en legal designers om de kwaliteit van de producten op het platform te waarborgen.

“Kunstmatige Intelligentie gaat de juridische industrie grondig veranderen en wij zitten op de eerste rij. Als Legal Team Lead ben je niet alleen betrokken bij interessante vraagstukken maar bouw je ook mee aan een techbedrijf. De ideale combinatie als je inhoud wilt combineren met het ondernemerschap.” – Sjors Dobbelaar, CEO bij Legalloyd

Legalloyd is de ideale plek voor een (voormalig) advocaat om te bouwen aan haar/zijn/hun team binnen een jonge onderneming waar veel mogelijk is. Iemand die graag de overstap wil maken naar een bedrijf waar zij/hij/hen een verschil kan maken binnen de advocatuur.

 

Interesse?

Legalloyd werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Legal Team Lead

  • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

  • Hidden
  • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
  • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.