Lean Performance Excellence Lead

Lean Performance Excellence Lead

 • Operations
 • Logistics
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 587 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Leaseplan werkgeverspagina voor andere vacatures

LeasePlan, ’s werelds grootste car-as-a-service bedrijf, bevindt zich in het midden van een Performance Excellence transformatie met als doel het creëren van een prestatiecultuur. Deze vacature is een unieke kans om met behulp van kritisch denken, probleemoplossende en beïnvloedende vaardigheden een echte en blijvende impact te maken en tegelijkertijd carrièremogelijkheden te creëren.

Over LeasePlan

LeasePlan is een toonaangevend autoleasebedrijf met 1,8 miljoen voertuigen in beheer in 32 landen. Het bedrijf is in 1963 in Nederland opgericht en heeft meer dan 7.000 medewerkers en een jaaromzet van tien miljard euro.

LeasePlan heeft twee kernactiviteiten:

 • Car-as-a-Service – het beheer van de gehele levenscyclus van een voertuig voor zakelijke, MKB- en particuliere klanten, inclusief aankoop, verzekering en onderhoud. De car-as-a-servicemarkt wordt geschat op een totaal van 68 miljard euro, en de teller loopt nog steeds. LeasePlan streeft ernaar om haar sterke positie in de markt te behouden door middel van digitalisering – het leveren van digitale diensten via digitale platforms en het benutten van de nieuwste digitale intelligentietechnologieën.
 • CarNext.com – een pan-Europese digitale marktplaats voor hoogwaardige tweedehandsauto’s van de eigen vloot van LeasePlan en van externe leveranciers, die een markt van 65 miljard euro bedienen.

“LeasePlan is een van de grote Nederlandse multinationals die wereldwijd hun industrie domineren. Ik kan hier echt een impact maken.” – Rene Smeets, Directeur Strategie & Transformatie bij LeasePlan

Performance Excellence
In 2016 lanceerde het bedrijf haar ‘Power of One’ programma. Dit programma voor operationele uitmuntendheid is nu grotendeels ingebed in het geïntegreerde pan-Europese bedrijfsmodel, waardoor ze hun schaalgrootte en best practices in alle Europese landen kunnen benutten.

De volgende stap is de “Performance Excellence” transformatie, die zich richt op hun plan van aanpak – in alle belangrijke functionele gebieden – om de voordelen van de Power of One te kunnen benutten. Het bedrijf is zeer ambitieus en deze transformatie zal een directe impact hebben op zowel de top- als de bottom-line prestaties. Om deze transformatie te helpen bewerkstelligen, breidt LeasePlan haar Strategy & Transformation team uit met een Lean Performance Excellence Lead.

Vacature: Lean Performance Excellence Lead

De Lean Performance Excellence Lead zal als drijvende kracht fungeren achter de totstandkoming van een continue verbeteringscultuur op basis van Lean- en Six Sigma-principes, ownership voor resultaten en op feiten gebaseerde analyses. Hij/zij zal ook tastbare resultaten leveren door de belangrijkste bedrijfsprocessen te verbeteren, hetzij door zelf projecten te leiden, hetzij door anderen te coachen om dit te doen.

De belangrijkste doelstellingen van de rol:

 • Het leveren van ad hoc ondersteuning & coaching aan landen en functionele gebieden om de belangrijkste processen die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van LeasePlan te verbeteren;
 • Het stimuleren van een continue verbeteringscultuur door het leveren van inhoud en training op het gebied van Lean Six Sigma, Continuous Improvement Cycle, Root Cause Analysis enz;
 • Het leiden van bedrijfskritische projecten met betrekking tot procesverbetering, strategische initiatieven op de hele locatie en complexe cross-functionele onderzoeken naar bedrijfskwesties;
 • De impact van oplossingen kwantificeerbaar maken, de situatie voor en na de verbetering op basis hiervan analyseren;
 • De uitrol en implementatie van LEAN Six Sigma en/of gerelateerde methodieken leiden.

De Lean Performance Excellence Lead zal in nauwe samenwerking met SVP’s en Directors werken, zowel op het hoofdkantoor als in de landen. Dit betekent coaching en ondersteuning op het hoogste niveau bij het invoeren van een continue verbeteringsaanpak en het verhogen van de operationele prestaties in alle landen. Wanneer reizen weer aan de orde is, zal de Lean Performance Excellence Lead regelmatig de landen bezoeken en de Country Heads uitdagen en ondersteunen bij het verbeteren van hun operationele prestaties.

Het Strategy & Transformation team bestaat uit strategen en change consultants met een brede achtergrond (o.a. Accenture, Monitor-Deloitte, Capgemini, Falconi en PWC). Het team wordt beschouwd als een talentenpool voor toekomstige leiders binnen LeasePlan. Het toetreden tot dit team is een unieke kans om bij een wereldwijde marktleider door middel van kritisch denken en het oplossen van problemen een echte en blijvende impact te maken en tegelijkertijd carrièremogelijkheden te creëren.

LeasePlan werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.