Lead Front-end Developer

Lead Front-end Developer

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 24 oktober 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 395 views

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 4 jaar werkervaring – waaronder een lead-positie – in de front-end-ontwikkeling van commerciële applicaties.
 • Kennis van React, Next, Flux, Redux, Kubernetes en Docker.
 • JavaScript/EcmaScript, inclusief DOM-manupulatie en JavaScript objectmodel

Atida wil de gezondheid van tientallen miljoenen levens verbeteren met behulp van een state-of-the-art digitaal platform. De Lead Front-end Developer krijgt de buitengewone kans om de complete userinterface van deze online zorgtool from scratch op te bouwen.

Over Atida

Atida is Hebreeuws voor de ‘toekomst’ en precies hiervoor heeft het bedrijf een revolutionair concept in petto. Data, e-commerce en de wereld der farmacie aan elkaar koppelen, is wat Atida voor ogen heeft. Een pan-Europese online apotheek met een instore-beleving die zich richt op individuele gezondheidszorg. Het huidige bedrijf is een bundeling van acht geacquireerde online apotheken uit Duitsland en Spanje. Hiermee is het de derde grootste speler in Europa. Maar Atida denkt veel groter, want met meer overnames in de pijpleiding staat de online farmacie per 2025 op Europese koppositie.

Focus op Lifestyle-verbeteringen
De achterliggende gedachte van het concept? Europa ziet een sterke toename in niet-overdraagbare, vaak chronische, ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Al deze aandoeningen zijn samen verantwoordelijk voor zo’n negentig procent van de Europese zorgkosten. Een belangrijke factor bij het ontstaan van deze ziekten is een ongezonde manier van leven. Maar wat nou als je jouw levensstijl proactief wilt verbeteren, waar kun je online dan terecht? Voorheen nergens, maar precies in dit gat springt Atida.

Atida Health en Atida Pure
Atida presenteert twee volledig wetenschappelijk gestaafde proposities. Najaar 2020 staat de lancering van Atida Pure op de planning. Met deze tak focust het bedrijf zich op de preventieve zorg door middel van persoonlijke voedingsprogramma’s, kwalitatieve supplementen, consulten en metingen. Begin 2021 is het de beurt aan Atida Health, een tak die zich juist richt op de curatieve zorg ofwel: het genezen van bestaande ziekten met voorgeschreven medicatie. Op de lange termijn wil het bedrijf meer producten toevoegen om zo de individuele zorgbehoefte van iedere klant te ondersteunen.

Stevig fundament
Inmiddels heeft Atida de fase van hoge, organische groei bereikt. Om het bedrijf volledig te laten slagen, moet Atida op korte termijn nieuwe business solutions inclusief bijbehorende platforms ontwikkelen. Informatiebronnen met een verfrissende klantervaring gebaseerd op vertrouwen, zorg, expertise en vooral: persoonlijk en intuïtief ontwerp. En als portfoliobedrijf van het Londense MARCOL – een van de grootste investeringsmaatschappijen op het gebied van gezondheidszorg – heeft Atida voldoende middelen om meters te maken.

Vacature: Lead Front-end Developer

Bouw een highly responsive user interface die er geweldig uitziet en vertrouwen wekt: dat is wat de Lead Front-end Developer met zijn team regelt. Een flexibele front-end architectuur die enorme hoeveelheden data presenteert en zowel technologisch als esthetisch staat als een huis.

De allerbeste website bouwen zonder legacy­­-lasten
De Lead Front End Developer vertaalt zakelijke vereisten naar een pixel-perfecte site. En het mooie van een gloednieuw bedrijf als Atida is dat er niet zoiets bestaat als verouderde code en andere ongewenste legacy. Deze zelfverzekerde Lead Front End Developer krijgt energie complexe problem-solving en verlegt de grenzen bij het creëren van de best mogelijke front-ends. En er zit complexiteit in. Niet alleen vanwege de omvang van dit Europese en dus meertalige platform, maar ook vanwege de aard van het product en de zorgsector zelf die dit platform tot een aantrekkelijke front-end puzzel maken.

 “De Lead Front-end Developer is als het ware een creatieve influencer, geen order taker. Zij/hij pakt dingen snel zelf op slaat makkelijk een brug innovatieve techniek en esthetiek.” – David Hennessy, Chief Technology Officer

Samenwerking en verbindend leiderschap
Als drijvende kracht achter de gebruikersinterface van Atida staat de Lead Front-end Developer in nauw contact met de hele organisatie. Zij/hij communiceert daardoor gemakkelijk op alle verschillende niveaus. En om het allerbeste resultaat te behalen, daagt zij/hij de collega Front-end Developers in Amsterdam en Bulgarije uit om onvoorstelbare oplossingen te bedenken. Dit vereist goede communicatie- en influencer-vaardigheden. Bovendien coachen ze de verschillende teamleden gericht en betrekken ze ze altijd bij alle lopende processen.

Connector tussen front-end en productontwerp
En dan is er nog het in-house Product Design team dat het visuele plaatje voor Atida schetst. Dankzij de technische en esthetische kwaliteiten van de Lead Front-end Developer, fungeert zij/hij als de perfecte verbinder tussen beide werelden. Zij/hij weet het Lead Product Design inhoudelijk uit te dagen en vice versa. De Lead Front-end Developer komt daarom met vernieuwende ideeën, ook bij het oplossen van problemen, en heeft ook geen moeite om af en toe wat tegengas te geven.

Last but not least…
De Lead Front-end Developer vindt een dynamische start-up en agile omgeving. Hoewel zij/hij dagelijks in een van Atida’s crossfunctionele productteams actief is, rapportert zij/hij ze aan de Platform Lead. De Front-end Developer werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

Atida werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Lead Front-end Developer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Lead Front-end Developer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Lead Front-end Developer

Vraag over deze vacature? Vraag het Hayke Tjemmes

Lead Services & InfrastructureAtida
Volgende vacature
Front-end DeveloperAtida

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.