Key Account Manager Ahold

Key Account Manager Ahold

 • Sales
 • Consumer
 • Zeist
 • 1278 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essity werkgeverspagina voor andere vacatures

Met merken als TENA, Libresse en Tempo is Essity wereldwijd leidend in hygiëne en gezondheid. Het is de taak van de nieuwe Key Account Manager Ahold om de sterke positie van Essity verder uit te bouwen: een rol voor een zelfstandige en ondernemende professional met stevige ervaring in accountmanagement en e-commerce.

ESSITY: WERELDWIJD TOONAANGEVEND IN HYGIËNE EN GEZONDHEID

Het Zweedse Essity is een van de grootste internationale hygiëne- en gezondheidsbedrijven en ontwikkelt, produceert en verkoopt producten en oplossingen voor dagelijks gebruik die het welzijn van mensen over de hele wereld verbeteren. Daarin zijn samenwerking, vertrouwen en degelijkheid speerpunten.

Essity is actief in ongeveer 150 landen, met zo’n 48 duizend medewerkers en een omzet van ruim 11 miljard euro. Het bedrijf heeft haar activiteiten opgedeeld in Consumer Tissue, Personal Care en Professional Hygiene. Consumer Tissue is bijvoorbeeld toiletpapier. Incontinentieproducten, vrouwelijke verzorging, babyverzorging en medical solutions zijn voorbeelden van producten binnen Personal Care. Het bedrijfssegment Professional Hygiene biedt volledige hygiëneoplossingen aan instellingen en bedrijven.

Voor Essity is het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten een topprioriteit. Daarmee dringt Essity onder andere het verbruik van grondstoffen terug, een belangrijk aspect in het waarmaken van de duurzaamheidsambities van het bedrijf.

“Essity is een open, vriendelijk en stimulerend bedrijf. Dat blijkt onder andere uit onze lage verloopcijfers. Voor medewerkers in Nederland zijn allerlei internationale vervolgstappen mogelijk.” – Remco van Miltenburg, Sales Manager Nederland Branded Consumer Goods

VACATURE: KEY ACCOUNT MANAGER AHOLD

De Key Account Manager Ahold is verantwoordelijk voor de strategische samenwerking met Ahold. Daaronder vallen Albert Heijn, Etos, AH to Go, AH.nl en Bol.com – een belangrijke klant dus. De Key Account Manager rapporteert rechtstreeks aan de Sales Manager Nederland Branded Consumer Goods en geeft leiding aan een Assistant Account Manager.

De Key Account Manager realiseert de gestelde targets op omzet, volume en winst. Daarbij voert hij/zij de contractonderhandelingen met het hoofdkantoor en plant, samen met Ahold, de promoties. Ook bij de ontwikkeling en monitoring van de accountplannen en verkoopprocessen speelt de Key Account Manager een centrale rol.
De Key Account Manager denkt ook actief mee over de strategische richting en de manier van werken binnen de Sales-afdeling. Daarbij geeft hij/zij open feedback en spart hij/zij met anderen. De producten waar hij/zij verantwoordelijk voor is kennen een verschillende dynamiek. Sommige merken zijn sterk promotiegevoelig, en vereisen een andere aanpak dan de merken waarvoor dit niet geldt – wat de rol extra interessant maakt.

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • 5 tot 10 jaar ervaring binnen FMCG, inclusief leidinggevende ervaring
 • Accountmanagement, bij voorkeur op Ahold-account
 • Onderhandelingen op niveau van hoofdkantoor
 • E-commerce
PERSOONLIJKHEID
 • Zelfstandig
 • Stevige persoonlijkheid
 • Ondernemend
 • Analytisch

Essity werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Key Account Manager Ahold Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.