IT Practice Associate

IT Practice Associate

 • IT
 • Consulting
 • Rotterdam
 • Gepubliceerd op: 21 januari 2024
 • 1041 views

Kandidaatprofiel*

 • Entry-level
 • WO-opleiding
 • Digital-native

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Top of Minds levert topkandidaten aan grote corporates, veelbelovende scale-ups en alles daartussenin. Omdat onze internationale hub voor Industry en IT in Rotterdam hard groeit, is er ruimte voor een Associate die zich wil ontwikkelen en specialiseren in de IT- sector.

Over Top of Minds

Top of Minds is een in 2008 opgericht Europees bureau voor executive search en marktleider in Nederland in de bemiddeling van mid-level executives in de salarisrange van 80-300k euro. Ons team
werkt internationaal met kandidaten in de meest uiteenlopende disciplines.

We onderscheiden ons door inhoudelijke diepgang, sterke relaties en het slim inzetten van digitale technologie, storytelling en contentmarketing.

Dankzij ons disruptieve businessmodel groeien we hard, ongeacht de marktomstandigheden. We zijn inmiddels met ruim dertig consultants en een uitgebreid team van support staff. Ook inhoudelijk zijn we uitgewaaierd naar een breed palet aan sectoren, functiegebieden en salarisniveaus. Om deze groei voort te zetten, is er bij het nieuwe kantoor in het stadshart van Rotterdam een vacature voor een Associate.

Top of Minds Rotterdam
In het afgelopen jaar zijn naast het kantoor in Amsterdam ook kantoren geopend in Frankfurt, Madrid en Rotterdam. Het kantoor in Rotterdam is binnen Top of Minds de internationale hub voor zowel de industry vertical als IT. Naast de sector-onafhankelijke focus op vactures in IT, Product en Data, pakt het kantoor het momentum in de digitale disruptie in de industry, onder meer rondom industry 4.0 en clean tech.

“Digitale transformatie vereist sterk leiderschap en innovatieve ideeën in IT, Product en Data. Onze cross-sector functionele specialisatie is de game-changer in de radicale transformatie die momenteel plaatsvindt in de industriële sector, waarbij Industry 4.0, clean tech en AI centraal staan.” – Hayke Tjemmes, Managing Consultant Top of Minds Rotterdam

Vanaf de 42e verdieping van de Maastoren richt Top of Minds Rotterdam zich op directie- en managementfuncties in werelden waar digital first is of moet worden. In de IT-practice werken we daarom vaak aan opdrachten rondom transformatie, nieuw leiderschap of upgrading van technologie en/of kennis.

Vacature: IT Practice Associate

Vanuit het kantoor in Rotterdam sluit de Associate zich aan bij het Associate Program van Top of Minds. Dit is een kans voor een young professional met de ambitie om veel te leren en impact te maken, zowel binnen de eigen organisatie als bij interessante opdrachtgevers. Onder begeleiding van de senior collega’s binnen de IT Practice zal de Associate zich bovendien specialiseren in de dynamische IT-sector.

In het Associate Program worden jonge professionals in anderhalf jaar tijd voorbereid om door te groeien tot Consultant. Het programma combineert de volgende aspecten:

Learning on the job – Associates ondersteunen de consultants bij verschillende opdrachten. Denk aan intakes bij klanten, projectplanning, het identificeren van de juiste kandidaten in de database van Top of Minds en op LinkedIn, het benaderen en interviewen van kandidaten en het organiseren van assessments en gesprekken met klanten. In de loop van het programma krijgt de Associate steeds meer eigen verantwoordelijkheden en de ruimte om autonoom aan projecten te werken.

Professionele training – Door middel van formele trainingen leren de Associates de basisvaardigheden zoals research, sollicitatiegesprekken met kandidaten, projectmanagement, accountmanagement, sales, onderhandelingen en het gebruik van tools zoals assessments.

High-performance coaching – Associates worden gestimuleerd in hun persoonlijke groei door de professionele coaching van het trainingsbureau Scenter, en versterken hun leercurves door hun ervaringen te delen met andere Associates.

Internationaal samenwerken – Het Rotterdamse team werkt nauw samen met het internationale Research Center dat is gevestigd in het kantoor van Top of Minds Spain. Teamleden worden dan ook aangemoedigd om af en toe vanuit Madrid te werken.

 

Het Associate Program biedt de kans om het Executive Search vak te leren van ervaren consultants, sterke consulting vaardigheden te ontwikkelen, een netwerk op executive niveau op te bouwen, een kijkje in de strategische keuken van vooruitstrevende bedrijven te krijgen, en mee te bouwen aan Top of Minds Rotterdam. Kortom, ideaal voor een young professional met grenzeloze ambities.

Interesse?

Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayketjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

IT Practice Associate

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.