Investment Manager

Investment Manager

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 03 juli 2023
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2879 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zeven jaar ervaring
 • Met strategieontwikkeling en M&A-processen
 • Binnen corporate finance of consultancy
 • Afgeronde master/post-doc (RC, CMA, CFA)
 • Hands-on
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Groei is de focus van Photon Capital, de gespecialiseerde investeerder die investeringsplatforms bouwt, transformeert en integreert. Met een focus op datacenters en gerelateerde bedrijven, zit Photon Capital waar de groei is. De Investment Manager brengt haar/zijn visie mee om de strategische richting van de groei mede te bepalen.

Over Photon Capital

Op het Amsterdamse hoofdkantoor van Photon Capital werken veertien professionals aan het bouwen, transformeren en integreren van investeringsplatforms op het gebied van de digitale economie. Met een diepgaande kennis van de branche, hands-on aanpak en brede ervaring, maakt Photon Capital waardecreatieprogramma’s om duurzame groei te realiseren. Deze groei ontstaat zowel autonoom als via internationale expansie en overnames.

De afgelopen tijd is Photon Capital zelf ook flink gegroeid. En deze groei zet door. De ambitie is om nieuwe fondsen, nieuwe investeringen en nieuwe platforms aan te trekken en te bouwen rondom bredere thema’s.

Omdat Photon Capital een relatief jonge en kleine club is, kent iedereen elkaar. Er is een platte organisatiestructuur waarin aan de ene kant iedereen snel verantwoordelijkheid krijgt en aan de andere kant iedereen meewerkt aan vrijwel alle werkzaamheden: van operationeel tot strategisch. Dit houdt de organisatie snel, wendbaar en doortastend.

Vacature: Investment Manager

De Investment Manager bij Photon Capital is hands-on en werkt aan meerdere deals tegelijk. Zij/hij is ondernemend en leergierig, en schroomt niet om ook actief betrokken te zijn bij allerlei operationele werkzaamheden. Met vernieuwende ideeën en een strategische focus, heeft zij/hij een bepalende rol in de toekomstige ontwikkelingen binnen het bedrijf.

“Photon Capital is een ondernemende club, waarbij je alle ruimte krijgt om een bepalende rol te spelen binnen alle facetten van het sluiten van deals.” – Kenneth Mochtar, Investment Manager

De Investment Manager ontwikkelt de strategie en bepaalt de doelstellingen van Photon Capital in samenwerking met het team. Bij het zoeken en selecteren van nieuwe investeringen en het bouwen van nieuwe platforms, heeft zij/hij veel vrijheid om haar/zijn visie leidend te laten zijn.

Daarnaast draagt de Investment Manager verantwoordelijkheid voor de doorlopende M&A-werkzaamheden, inclusief het coördineren van het proces. Bijbehorende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld modelleren en het beheren van het Due Diligence proces en het financieringsproces. Om investeringsmogelijkheden te analyseren en evalueren, voert de Investment Manager daarnaast grondig (markt)onderzoek uit, stelt strategie- en taxatierapporten op en beoordeelt business cases.

De Investment Manager is verantwoordelijk voor het uitonderhandelen van interessante investeringsmogelijkheden. Bij Photon Capital werkt iedereen mee aan de operationele werkzaamheden die komen kijken bij het sluiten van een deal. Na het sluiten van de deal is de Investment Manager een beperkte periode zeer intensief betrokken bij het integratieproces en algemene monitoring. Hierna vindt de overdracht naar de business plaats.

Door middel van actieve analyse, monitort de Investment Manager de prestaties van het portfolio. Hiertoe stelt zij/hij rapportages op en maakt presentaties voor interne en externe belanghebbenden.

De Investment Manager onderhoudt klantrelaties en is verantwoordelijk voor de communicatie met diverse stakeholders. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, maar soms ook elders in Europa.

 

Interesse?

Photon Captial werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters at imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Investment Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.