Investment Manager

Investment Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Enschede
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2455 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Infestos werkgeverspagina voor andere vacatures

Infestos is een investeringsmaatschappij gericht op het ondernemend en hands-on investeren van familiekapitaal met duurzaamheid en langetermijnsucces als uitgangspunten. De Investment Manager ontwikkelt strategische plannen voor de portfoliobedrijven en werkt dagelijks samen met de managementteams om die plannen tot een succes te maken. Een functie met enorm veel ruimte voor ondernemerschap en impact. 

Over Infestos

Infestos is een duurzame investeringsmaatschappij die zich richt op Nederlandse technologiebedrijven waaraan zij via ondernemerschap waarde toevoegen. De investeerder is intensief betrokken bij haar portfoliobedrijven en bouwt op dagelijkse basis mee aan een succesvolle toekomst. De investeringshorizon van Infestos is flexibel en hangt volledig af van de tijd die nodig is om een krachtige en toekomstbestendige onderneming neer te zetten. De investeerder heeft bijvoorbeeld volop bijgedragen aan het succes van het beursgenoteerde Alfen (energietransitie). Huidige participaties van Infestos zijn onder andere NX Filtration (nanofiltratie technologie, beursgenoteerd) en mogelijk Neways (waar momenteel een publiek overnametraject loopt).

“We willen impact maken met alles wat we doen. Dat geldt niet alleen voor onze PE-investeringen, maar ook voor bijvoorbeeld TalentNED, ons initiatief voor het opleiden van jonge sporters. Duurzaam succes staat hierbij altijd centraal.” – Frank van Roij, Investment Director

Naast haar participaties richt Infestos zich ook op een aantal andere activiteiten. Zo zet het bedrijf zich, samen met oud-schaatscoach Gerard Kemkers, via TalentNED in voor talentontwikkeling in de sport. Ook investeert Infestos in het in ere herstellen van monumentaal vastgoed in de regio Twente – thuisbasis van het bedrijf. Tot slot draagt de investeringsmaatschappij via de Infestos Foundation bij aan innovatieve en duurzame projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg, met name in ontwikkelingslanden.

Bij Infestos draait het om hands-on ondernemerschap. De investeerder speelt een actieve rol in het uitbouwen en ontwikkelen van haar portfoliobedrijven. Daarnaast zijn ze de sponsor van ESG Core Investments, Europa’s eerste ESG SPAC met een notering aan Euronext Amsterdam. Daarmee is Infestos toonaangevend in maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Vacature: Investment Manager

De Investment Manager van Infestos ontwikkelt plannen voor de portfoliobedrijven en is medeverantwoordelijk voor de executie. Zij/hij werkt nauw samen met de managementteams en krijgt alle ruimte om zelf mee te ondernemen. Zij/hij wordt onderdeel van een investeringsteam met ervaren professionals met brede expertise.

“We zoeken een Investment Manager die ondernemend is, gedreven is om impact te hebben en keer op keer kwaliteit levert. Dat is veel belangrijker dan precies weten hoe je een uitgebreide bedrijfswaardering opzet.” – Erwin Riefel, Investment Director

Infestos onderscheidt zich met haar betrokken en actiegerichte aanpak die veel verder gaat dan alleen het beschikbaar stellen van financiële middelen. De Investment Manager is dagelijks aanwezig bij de portfoliobedrijven om daar het management te ondersteunen in onder andere strategiediscussies, organisatorische vraagstukken en operationele verbeterprogramma’s. Zij/hij richt zich daarbij niet alleen op strategische perspectieven maar verdiept zich ook in onderwerpen als finance, marketing, sales, R&D of HR.

De Investment Manager heeft een enorm brede rol. Zij/hij werkt met portfoliobedrijven in verschillende industrieën aan uiteenlopende uitdagingen. Daarbij stelt de Investment Manager zich op als sparringpartner en mede-ondernemer, maar werkt zij/hij tegelijkertijd hands-on mee door analyses te doen, presentaties te maken, projecten te coördineren en stukken uit te schrijven. Dat maakt de functie een unieke kans om bij een investeringsmaatschappij met een ijzersterk track-record alle facetten van het ondernemerschap te leren kennen en impact te hebben op de toekomst van bedrijven. Daarbovenop krijgt de Investment Manager op termijn de mogelijkheid om  mee te investeren.

 

Interesse? 

Infestos werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via 
imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Investment Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.