International Marketing Manager

International Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 584 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Invo Coconut Water werkgeverspagina voor andere vacatures

Kokoswater, stukjes fruit en geperste fruitsappen – alles vers, maar óók lang houdbaar. Dat lijkt tegenstrijdig, maar voor CHIC Fresh is het een koud kunstje. Het Chinese bedrijf heeft een speciale hogedruktechnologie ontwikkeld waarmee rauwe producten wekenlang vers blijven, zonder aan smaak of geur in te boeten. CHIC zit al in Azië en de VS: nu is Europa aan de beurt. En daarvoor zoekt CHIC Fresh toptalent.

Kokoswater

Eén van de belangrijkste pijlers van CHIC Fresh is INVO Coconut Water, kokoswater dat in Thailand direct uit de kokosnoot onder druk wordt gebracht, gebotteld en verscheept. Kokoswater is een natuurlijk product vol kalium, calcium, magnesium en andere mineralen. Het is populair als calorie-arm drankje, als basis voor smoothies en cocktails, of als gezond alternatief voor sportdrankjes. INVO Coconut Water wordt al met veel succes in de VS verkocht bij o.a. biologische supermarkten (waaronder WholeFoods) en health clubs. Doelgroep: urban millennials.

Hoewel INVO Coconut Water oorspronkelijk in Spanje is opgericht, is het merk nog nauwelijks aanwezig op de Europese markt. Daar moet verandering in komen: per 1 mei dit jaar heeft CHIC Fresh een General Manager Europe aangesteld. Hij is bezig vanuit het nieuw te openen hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam een team samen te stellen om de Europese markt te veroveren. De voorlopige focus ligt op Nederland en het Verenigd Koninkrijk, daarna volgen Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

Grote ambities

Hoewel CHIC Fresh Europe als organisatie nu nog klein is, zijn de ambities groot. Straks moet in de meest aansprekende versschappen kokoswater van CHIC liggen. Puur, of als één van de blends – waarbij het kokoswater verrijkt wordt met groene thee, limoen, ananas en andere smaken. De grote retailers van Nederland moeten klant worden, in het Verenigd Koninkrijk en Spanje is INVO Coconut Water al te krijgen bij diverse ketens (o.a. bij El Corte Inglés). Maar er ligt nog een grote internationale markt braak, zowel bij (biologische) supermarkten als in de out of home-categorie. En na het kokoswater wil CHIC Fresh door met andere verse producten: sappen, fruit en groente in kleine verpakkingen – denk aan avocado en komkommer.

Het hoofdkantoor in China steunt deze strategie volledig: de lijnen zijn kort, er wordt snel beslist, en onlangs heeft een private equity-firma 30 miljoen dollar geïnvesteerd om CHIC Fresh verder te laten groeien.

De rol

Veel kansen dus voor een ambitieuze International Marketing Manager, wiens hart sneller gaat kloppen van de mogelijkheid een gezond en duurzaam merk vanaf de grond op te bouwen. Natuurlijk ligt er al een brand identity voor INVO Coconut Water, maar Europa vergt een eigen aanpak. De International Marketing Manager gaat scherp onderzoeken hoe de diverse kernmarkten werken, stelt een duidelijke positionering van INVO Coconut Water op en regisseert samen met lokale bureaus marketingcampagnes – via onder meer wet sampling, social media en celebrity endorsement. Kortom: een complete marketingrol met veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

Profiel

De ideale kandidaat heeft 8 tot 10 jaar ervaring in een marketingrol bij een grote FMCG-speler, met een succesvol track record. Internationale ervaring is fijn, maar geen noodzaak. CHIC Fresh Europe is (nog) een kleine organisatie. Zelfstartend vermogen en intrinsieke motivatie zijn daarom het allerbelangrijkst.

Dit is bij uitstek een rol voor een gepokte en gemazelde marketeer die weinig geduld (meer) heeft voor corporate hierarchieën en lange beslisprocessen. CHIC Fresh wil snel grote stappen maken. Dat wil niet zeggen dat de Marketing Manager volledig op eigen houtje opereert: het teambelang staat voorop, de doelen worden samen behaald. Op termijn zal het marketingteam uitgebreid worden, al dan niet onder leiding van de International Marketing Manager. De International Marketing Manager kan in potentie doorgroeien tot Marketing Director.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.