International Business Controller

International Business Controller

 • Finance
 • Technology
 • Eindhoven
 • Gepubliceerd op: 19 juli 2021
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 495 views

Kandidaatprofiel*

 • 6+ jaar ervaring in een vergelijkbare rol in een internationale organisatie
 • Ervaring met het opzetten van intercompany boekhouding
 • Kennis van compliance is een pre
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Vloeiend Engels (in woord en geschrift)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

 

Ontwikkelingen op het gebied van flexwerken volgen elkaar in rap tempo op, en vragen om een totaal nieuwe werkomgeving. Vecos, marktleider in Smart Locker systemen, helpt ‘s werelds grootste bedrijven hun werkplekken zo in te richten dat werknemers optimaal flexibel kunnen werken. De International Business Controller speelt een sleutelrol in de verdere groei en professionalisering van de organisatie.

Over Vecos

Dagelijks gebruiken wereldwijd meer dan 1,2 miljoen mensen een locker met het Smart Locker systeem van Vecos. And counting, want dat aantal neemt snel toe. Weinig markten zijn zo in beweging als die waar Vecos in opereert. Het bedrijf is actief in 27 landen, marktleider en trendsetter in de wereld van elektronische lockermanagementsystemen en één van de snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland.

De slogan van Vecos luidt: ‘We enable the world to work dynamically’. Toonaangevende organisaties zoals Lego, Nike, Zalando, Microsoft, EY en Nestlé schakelden Vecos in om ze te helpen in hun transitie naar een dynamische(re) manier van werken. De smart lockers maken de werkplekstrategie dynamischer en organisaties toekomstbestendiger. Met als resultaat: een aantrekkelijke, slimme werkomgeving die bedrijven helpt de werknemerservaring, samenwerking en innovatie te verbeteren, terwijl de ruimte optimaal worden benut, en de operationele kosten optimaal beperkt worden.

Elke dag beter
Weinig bedrijven anticiperen zo adequaat op trends en ontwikkelingen in de markt als Vecos. Daardoor blijft het bedrijf met inmiddels meer dan vijftig medewerkers voorop lopen. De omzet groeide de afgelopen jaren  consequent meer dan dertig procent. Toen vorig jaar investeringsmaatschappij Bencis instapte, namen de internationale ambities van Vecos flink toe.

De komende jaren gaat het bedrijf zich met name internationaal verder ontwikkelen. Binnen afzienbare tijd wil het in het buitenland meerdere kantoren openen. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een snelgroeiende behoefte in de markt, leidende technologie, financiële slagkracht en de juiste mensen. Wat nog ontbreekt, is een hands-on International Business Controller die de finance en compliance van de organisatie klaarstoomt voor verdere internationale groei.

Vacature: International Business Controller

De financiële basis is er; nu is het tijd deze uit te bouwen. Een geweldige uitdaging voor de enthousiaste International Business Controller met een flinke dosis ambitie. Zij/hij heeft een duidelijk doel: het neerzetten van een solide internationale financiële structuur én ervoor zorgen dat finance een sterkere, datagedreven positie in de organisatie krijgt. Een rol die zij/hij grotendeels zelf kan vormgeven.

Nationale en internationale performance boosten
Het vizier van de International Business Controller is altijd scherp gericht op de financiële resultaten. Het opzetten, implementeren en beheren van nieuwe financiële structuren in andere landen, inclusief transfer pricing, is het eerste waar de International Business Controller mee aan de slag gaat. Gezien de internationale ambities van Vecos is dit een belangrijk element. De International Business Controller kent de processen en protocollen rondom het opzetten en aangaan van (joint) ventures in het buitenland, en verwerkt haar/zijn kennis en expertise in heldere business cases. Ook het correct toepassen van de fiscale wet-en regelgeving is volledig in veilige handen bij de International Business Controller.

Ligt Vecos op koers om haar doelstellingen te realiseren? Aan de International Business Controller om de business performance helder in kaart te brengen. Zij/hij stelt heldere budgetten, business cases, financiële analyses en rapportages op en identificeert de belangrijkste uitdagingen en kansen voor de organisatie. Ook onderzoekt de International Business Controller manieren om financiële processen en systemen (verder) te digitaliseren.

Compliance naar the next level tillen
Het bewaken van de compliance is tevens de verantwoordelijkheid van de International Business Controller. Een tak die op dit moment nog in de kinderschoenen staat, en zeer gebaat is bij een daadkrachtige, energieke en initiatiefrijke professional die processen opzet en in de organisatie verankert. Daar is de International Business Controller ongeveer een dag per week mee bezig.

De International Business Controller fungeert als direct aanspreekpunt en klankbord voor het management, en adviseert hen over financieel-strategische besluiten. Voor haar/zijn eigen persoonlijke ontwikkeling liggen in de toekomst ook mooie kansen in het verschiet.

Kenmerkende kernwaarden
Vecos is een uitgesproken ambitieus en energiek bedrijf. Dat is duidelijk terug te zien in het fanatisme en de drive van medewerkers. Iedereen zet zich vol overgave in om elke dag het hoogst haalbare resultaat te halen, maar hecht daarnaast ook veel waarde aan plezier en een collegiale werksfeer. Naast een flinke dosis gedrevenheid, zijn ook begrippen als authenticiteit, ownership en ’do as you say’ kenmerkend voor Vecos haar medewerkers.

Vaststaat dat de International Business Controller zich goed in die kernwaarden kan vinden. Een initiatiefrijke, hands-on mentaliteit is onmisbaar, net als sterk business- en commercieel inzicht. In combinatie met ervaring in intercompany boekhouding (een must) en ervaring met compliance (een pre), beschikt de ideale kandidaat over alle vereisten om de finance van Vecos naar het volgende niveau te tillen. Op die manier levert zij/hij een cruciale bijdrage aan het grotere doel van Vecos: ervoor zorgen dat iedereen overal ter wereld optimaal en dynamisch kan werken.

“Ons doel is om de groei van Vecos nóg verder te versnellen. Het team heeft een enorme ambitie en drive om te winnen. Die mindset moet de International Business Controller ook hebben. We zoeken een datagedreven teamplayer met inzicht, die kansen ziet en vervolgens meteen initiatief neemt om ze te verzilveren.” – Saskia Ordelman, CCO

 

Interesse?

Vecos werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via
annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

International Business Controller

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Podcast LeadClient confidentieel
Volgende vacature
Portfolio Leadership Development Program 2021HAL Investments

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.