Head of Product

Head of Product

  • Product
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 966 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pink Gellac werkgeverspagina voor andere vacatures

Pink Gellac is een toonaangevend direct-to-consumer gelnagellakmerk en marktleider in zowel Nederland als België. Dankzij haar loyale fanbase en community gaat het concept door het dak. De Head of Product maakt het platform toekomstbestendig en klaar voor de volgende stap: internationalisering. 

Over Pink Gellac

Het succesverhaal van het Hilversumse merk Pink Gellac start in 2013, wanneer de oprichters een direct-to-consumer (D2C) en premium gelnagellak introduceren. Een tweewekelijks bezoek aan een nagelstudio behoort hiermee tot het verleden. Van Sangria Red tot Surfing Blue, met een keuze van inmiddels tweehonderd kleuren bestelt men de gelnagellak en bijbehorende manicureset voortaan online via de website, app of marketplaces. Hiermee creëert men de ultieme manicure gewoon vanuit huis. Het D2C-model is key voor het succes van Pink Gellac. Naast de online kanalen bouwt het merk hier sinds kort ook aan voort met haar eerste Nederlandse brandstore.

Momenteel gebruikt zo’n zeven procent van de vrouwelijke populatie gelnagellak en de prognoses voor de categorie zien er veelbelovend uit. Er is nog geen Europese marktleider voor de categorie, en digitaal biedt het merk Pink Gellac veel potentie. Dit zijn gegevens die ook Vendis Capital niet zijn ontgaan. Sinds september 2021 is Pink Gellac onderdeel van dit private-equityfonds. Vendis Capital werkt met de oprichters en een volledig nieuw managementteam aan de groei van het bedrijf. In Nederland en daarbuiten; de eerste stappen in Duitsland zijn namelijk al gezet. 

Pink Gellac biedt als bedrijf veel vrijheid om te ondernemen. Dankzij een private-equity-investering zijn er voldoende middelen om dit concept ook daadwerkelijk internationaal tot een hit te maken. De groei-ambities zijn stevig, zo willen we onze huidige miljoenenomzet binnen drie tot vijf jaar tijd minimaal vervijfvoudigen.” – Bart de Jong, Chief Digital Officer

Om zo snel mogelijk tot de gewenste groei te komen, heeft Pink Gellac een aantal strategische prioriteiten opgesteld. Deze houden in: de bouw van een sterk kernteam om de marketingcompetenties en digitale skills een boost te geven, internationaal opschalen, de marketplaces aanjagen en het huidige platform opfrissen. Wat betreft dit laatste punt is de Head of Product in charge. 

Vacature: Head of Product

De Head of Product maakt het Pink Gellac-platform toekomstbestendig en klaar om ook internationaal te scoren. Zij/hij pakt het ownership, vertaalt de commerciële plannen naar een glasheldere productvisie en zoekt continu naar verbeteringen en innovaties van de shop. Hierbij richt zij/hij zich niet alleen op de website, maar ook op de app en alle marketingtechnologie eromheen. 

Strategie en operatie gaan in deze rol hand in hand. Door het schrijven van aansprekende userstories maakt de Head of Product gebruikers gelukkig met de allerbeste user-experiences. Zij/hij heeft een centraal klantbeeld en houdt altijd de focus op het commerciële doel van Pink Gellac. Zij/hij richt zich op vragen als ‘hoe gaan we de front-end bouwen?’ en ‘hoe jagen we de klantloyaliteit aan?’ Voor het goede antwoord is een sterk intuïtief gevoel mooi meegenomen, maar de Head of Product laat zich altijd leiden door de data. Dit doet zij/hij onder andere door het inzetten van (markt)onderzoeken, hypotheses, a/b-testen en best practices. 

Technologie ondersteunt het groeidoel van Pink Gellac. Externe partners voeren daarbij de platformontwikkeling uit. De Head of Product bouwt dus niets zelf, maar heeft wel de nodige bagage om te begrijpen wat er aan de tekentafel gebeurt. En dus combineert zij/hij diepgaande technische kennis met een business-perspectief om inhoudelijk met de partners te schakelen en deze aan te sturen. Geheel in lijn met de snelheid waarmee Pink Gellac zich verder wil ontwikkelen, houdt ook de Head of Product graag een flink tempo in haar/zijn werk.  

De Head of Product vormt samen met de Head of Marketplaces, Head of Growth en Head of Brand de key-hires van Pink Gellac. Vanuit deze vierhoeksverhouding werken zij nauw samen met het nieuwe managementteam aan het internationale avontuur van Pink Gellac. Deze rol biedt een unieke kans voor een Head of Product die samen met een sterk kernteam een bewezen succesconcept opnieuw neer wil zetten en  een zichtbare impact wil maken op de (internationale) groei van de scale-up. 

 

Interesse?

Pink Gellac werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

 

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.