Head of Marketplaces

Head of Marketplaces

 • E-commerce
 • Consumer
 • Lochem
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1282 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Mepal werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan vijf jaar relevante werkervaring
 • Bachelor of Master in relevant vakgebied, bijvoorbeeld business of marketing
 • Ervaring met digital marketplaces, inclusief Amazon
 • Technisch begrip van digitale marketingmetrics
 • Ervaring met het aansturen van teams
 • Analytisch sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mepal zorgt voor lunchboxen, drinkflessen en voorraaddozen die kwalitatief, duurzaam en stijlvol zijn. Met de steun van PE-investeerder 3i zet het bedrijf in op internationale expansie en online groei. De Head of Marketplaces is verantwoordelijk voor alles rondom online marketplaces, leidt de verkopen via grensoverstijgende accounts (bijvoorbeeld Amazon) en sluit nieuwe platforms aan.

Over Mepal

Mepal ontwerpt en produceert bewaaroplossingen voor eten en drinken die het leven – thuis en onderweg – makkelijker en zorgelozer maken. Denk bijvoorbeeld aan handige voorraaddozen, onverwoestbare lunchboxen, gegarandeerd lekvrije pop-updrinkflessen en perfect isolerende thermosbekers. Daarmee is Mepal er voor de kleine alledaagse en de grote bijzondere momenten: de allereerste schooldag, een gezellige lunch met collega’s of een fijne vakantie met het gezin.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, gevestigd in Lochem, heeft een lange traditie van innovatieve productontwikkeling. Mepal staat dan ook bekend om haar hoge kwaliteit, duurzaamheid, modieuze vormgeving en slimmigheden die zorgen voor een optimale gebruikservaring. Daarnaast biedt het bedrijf via MyMepal de mogelijkheid om de trommels, bakjes, flessen en bekers naar hartenlust te personaliseren met teksten, afbeeldingen en kleuren.

“We maken producten waar mens en planeet blij van worden. Ons assortiment is bijna volledig recyclebaar, niet stuk te krijgen en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Ook helpen we onze klanten om verspilling tegen te gaan, bijvoorbeeld doordat we wegwerpflesjes en boterhamzakjes overbodig maken.” – Rutger de Korte, CEO

Sinds eind 2021 is Mepal onderdeel van 3i Group. Gesteund door deze Britse PE-investeerder richt het bedrijf zich op verdere internationale expansie en een flinke online groei. Het zwaartepunt ligt nu op Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië. In al die markten wil Mepal het preferente merk worden of blijven, terwijl het ook haar aanwezigheid in andere landen uitbouwt. Daarnaast wil het bedrijf flink versnellen via de eigen webshops en de grote platformen (Amazon, bol.com, etc.). Mepal is uitstekend gepositioneerd om in de komende jaren haar omzet te verdubbelen en uit te groeien tot een leidende speler in heel Europa.

Vacature: Head of Marketplaces

Online is een belangrijke pijler onder de groei van Mepal. Daarom zet het bedrijf in op het professionaliseren en uitbouwen van haar e-commerceorganisatie, onder andere door het aannemen van een Head of Marketplaces. Zij/hij krijgt de leiding over alle verkopen via digitale platforms zoals bol.com en Amazon en werkt nauw samen met de salesarea’s op het gebied van lokale pure players. De Head of Marketplaces verhoogt de omzet via marketplaces door te zorgen voor uniforme en geoptimaliseerde content, goede online marketing, het juiste prijsbeleid en productaanbod, en een sterke advertentiestrategie. Zij/hij rapporteert aan de E-Commerce Manager en krijgt de ruimte om hybride te werken.

Waar Mepal eerder alleen verkocht aan platforms, gaat het bedrijf nu ook verkopen via platforms. De Head of Marketplaces wordt geacht de bestaande vendor relaties met de platforms uit te bouwen en nieuwe markten te ontsluiten. Tegelijkertijd heeft zij/hij tot taak de implementatie van de nieuwe sellerstrategie  op pan-Europese schaal te leiden en het volume via dit kanaal uit te bouwen. Ook is zij/hij eigenaar van de relatie met Amazon en andere grensoverstijgende platforms, en zet de Head of Marketplaces in op het opzetten en groeien van nieuwe accounts. Waar het gaat om grote landelijke platforms werkt zij/hij samen met de lokale salesteams in de landen.

De Head of Marketplaces gaat leidinggeven aan een team dat nu bestaat uit een Marketplace Specialist en een Content Specialist. Zij/hij coacht en ontwikkelt het team en bouwt het op termijn verder uit. Daarnaast werkt zij/hij veel samen met Digital Marketing om de e-commercestrategie aan te scherpen en uit te voeren en leidt zij/hij de relatie met externe bureaus. Ook vormt de Head of Marketplaces een hecht team met de Head of D2C en de Head of Growth.

Voor een ondernemende Head of Marketplaces, die strategisch en analytisch vermogen combineert met executiekracht en er niet voor terugdeinst om zelf de handen uit te mouwen te steken, biedt deze rol een mooie kans om bij te dragen aan de online ontwikkeling van een veelbelovend internationaal bedrijf.

Interesse?

Mepal werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.