Head of Marketing

Head of Marketing

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • 716 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Stockon werkgeverspagina voor andere vacatures

Stockon is tegen verspilling: van tijd, geld en voedsel. Daarom onderscheidt de snelgroeiende online supermarkt zich met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van commercie, logistiek en marketing. Het is een platform waar de producent rechtstreeks aan de consument verkoopt. De boodschappen worden vervolgens gratis klimaatneutraal thuisbezorgd. En dat is niet alles: door een ongekend efficiënte assortiment-strategie en supply chain is Stockon de voordeligste online supermarkt van Nederland. De Head of Marketing zorgt dat heel Nederland het succesverhaal van Stockon kent én er zijn wekelijkse boodschappen bestelt.

OVER STOCKON

Sinds de start van Stockon in 2017 is het de succesvolle start-up in korte tijd gelukt om een plekje te veroveren in de competitieve online retailbranche. Het geheim? Een unieke propositie én uitgangspositie. De uitgangspositie is dat – in tegenstelling tot grote traditionele retailers – Stockon geen rekening hoeft te houden met een offline operatie die verantwoordelijk is voor het leeuwendeel van de omzet. Vanuit die vrijheid innoveert de start-up op diverse vlakken om zo een vernieuwende online boodschappenservice in de markt te zetten.

Consumenten bestellen hun boodschappen via de app en laten ze gratis bezorgen vanaf een bestelling van €25,-. Via partner PostNL is Stockon de eerste boodschappenservice met een landelijke dekking. De producten worden rechtstreeks geleverd vanuit een centraal warehouse. Dat levert niet alleen een efficiënte supply chain op, maar ook versere producten bij de consument thuis.

Daarnaast stimuleert Stockon consumenten om grote bestellingen te plaatsen. Via een slim algoritme voorspelt de start-up wanneer bepaalde artikelen aangevuld moeten worden en zorgt zo dat de voorraadkast altijd goed is gevuld. Win-win voor Stockon én de klant. Die krijgt namelijk niet alleen korting op specifieke producten maar ook op volledige winkelmandjes: dus hoe meer de klant bestelt, hoe hoger de korting. En zo is Stockon onder aan de streep de goedkoopste online boodschappenservice van Nederland.

“We zien eindeloos veel mogelijkheden voor verdere innovatie, maar voor nu ligt onze focus op het verstevigen van het fundament. Daar draagt de Head of Marketing direct aan bij door onze unieke propositie goed in de etalage te zetten.” – Stephan Bosman, CEO & Founder Stockon

DE MISSIE: COLLECTIVELY REDUCING WASTE

De innovatieve boodschappenservice bespaart niet alleen vele individuele autoritjes naar de supermarkt maar gaat verspilling in de breedste zin van het woord tegen. Door slimme algoritmes kunnen consumenten beter inschatten wat zij nodig hebben en gooien zo minder weg. Daarnaast levert de directe levering van producten – naast minder uitstoot – ook versere en dus langer houdbare producten op.

Maar aan een bezorgservice is onvermijdelijk ook CO2-uitstoot verbonden. Die uitstoot compenseert Stockon met de hulp van de Climate Neutral Group. Voor elke ton CO2 investeert de start-up in duurzame projecten in Afrika. Zo vermindert de start-up hier en daar z’n uitstoot, en is daarmee officieel de eerste klimaatneutrale boodschappenservice.

Een unieke en veelbelovende propositie, waar – ondanks de snelle groei – nog lang niet alle Nederlanders kennis mee hebben gemaakt. Om daar verandering in te brengen trekt Stockon een Head of Marketing aan.

VACATURE: HEAD OF MARKETING

De Head of Marketing ontwikkelt een onderscheidende marketingstrategie en -visie voor Stockon en is eindverantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en -budgetten. Hij/zij bereikt de juiste doelgroep aan de hand van innovatieve 360-graden campagnes en zorgt dat alle uitingen in de on- en offline kanalen elkaar versterken. Daarnaast maakt de Head of Marketing actief gebruik van het bereik en netwerk van leveranciers om de groei en bekendheid van Stockon te versterken. De Head of Marketing innoveert waar het kan binnen deze samenwerkingen en richt succesvolle co-marketingcampagnes in.

Naast de acquisitie van nieuwe klanten richt de Head of Marketing zich ook op retentie binnen de bestaande klantenbase. Hij/zij richt verschillende campagnes en (kanaal)strategieën in voor heractivatie van diverse klantgroepen.

Voor de uitrol van campagnes zet de Head of Marketing diverse bureaus en externe partners in. Hij/zij bouwt sterke samenwerkingsrelaties op en daagt hen continu uit op zowel de inhoud als effectiviteit. Daarnaast bepaalt de Head of Marketing of en welke specialismes intern belegd worden en bouwt zo stapsgewijs het Marketing team binnen Stockon uit.

“Het is een ontzettend mooi en spannend moment om in te stappen. We zijn in gesprek met een investeerder om extra groeikapitaal binnen te halen. Dit gaat er voor zorgen dat we in 2019 enorme stappen kunnen gaan zetten in onze ontwikkeling.” – Stephan Bosman, CEO & Founder Stockon

In al deze aspecten laat de Head of Marketing zich continu leiden door data. Hij/zij zet data centraal in de marketingorganisatie en stuurt op maximale efficiëntie en effectiviteit van campagnes. Daarbij verzamelt de Head of Marketing waardevolle inzichten over het bestelgedrag en de feedback van klanten. Deze data vertaalt hij/zij samen met het IT- en Operations team naar verbeteringen in de campagnes, de webshop en klantenservice.

De Head of Marketing krijgt de unieke kans om een sleutelrol te spelen in de groei van een succesvolle Nederlandse start-up met internationaal groeiperspectief. Hij/zij is bepalend bij het vormgeven van de marketingstrategie en rapporteert direct aan CEO Stephan Bosman. Participatie is een mogelijkheid in deze positie.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal 12 jaar relevante werkervaring in brede (online) marketing posities
 • WO opgeleid
 • Een achtergrond in FMCG/Retail/E-commerce is een pre, idealiter gecombineerd met ervaring binnen een snelgroeiende start-up/scale-up
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch sterk
 • Proactief
 • Zelfsturend
 • Strategisch
 • Communicatief sterk

Stockon werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen, via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.