Head of Marketing

Head of Marketing

  • Marketing
  • Consumer
  • Almere
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1804 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Office Centre werkgeverspagina voor andere vacatures

Van laptops tot kantoormeubelen; van printers tot notitieblokken: het assortiment van Office Centre bevat alles wat een professional nodig heeft. De kantoorgroothandel wil – gesteund door een investeringsmaatschappij – in de toekomst flink uitbreiden. Als eindverantwoordelijke voor de marketing van meer dan dertig fysieke vestigingen in Nederland, speelt de Head of Marketing een sleutelrol in het verwezenlijken de groeiambities van Office Centre.

 

Over Office Centre

Office Centre is dé plek voor alle kantooroplossingen. Van laptops tot kantoormeubelen en van printers tot notitieblokken; het groeiende assortiment omvat alles wat een professional nodig heeft. Het bedrijf biedt topkwaliteit producten van de grootste merken, waaronder Apple, HP, Samsung, JBL en Canon. Daarnaast kan men bij Office Centre terecht voor services als drukwerk, verzendoplossingen en technische ondersteuning.

Office Centre is er voor de ondernemer: van zzp tot MKB. Zij vertrouwen op de kantoorgroothandel voor persoonlijk advies en inspiratie. Of het nu gaat om de inrichting van een goede set-up voor thuis of interieuradvies voor een compleet nieuw kantoor, Office Centre helpt haar zakelijke klanten een optimale werkplek te creëren waar zij comfortabel en effectief aan de slag kunnen.

“Werk en ontspanning lopen meer en meer in elkaar over. Dat vraagt om een moderne kantoorinrichting waar effectieve werkplekken worden gecombineerd met inspirerende sociale ruimtes en mooie accessoires.” – Marc-Derek Schönberger, CEO

In Nederland heeft Office Centre meer dan 30 winkels en in Duitsland nog eens boven de 50. Ook online wil Office Centre een sterke presence opbouwen, met name via haar webshops. De komende jaren gaat het bedrijf, gesteund door investeringsmaatschappij Standard Investment, autonoom en via overnames haar aanwezigheid in West-Europa uitbreiden. Daarmee staat Office Centre voor een transitie naar snelle groei, professionalisering en een aanscherping van haar proposities.

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing is eindverantwoordelijk voor alle marketing van Office Centre in Nederland. Zij/hij richt zich daarbij met name op de meer dan dertig fysieke vestigingen. De Head of Marketing denkt strategisch na over het merk, de positionering en de bijbehorende proposities en geeft deze ideeën vervolgens operationeel vorm in de winkels. Zij/hij rapporteert direct aan de Country Manager Nederland en dotted line aan de CEO.

“We richten ons weliswaar op zakelijke klanten, maar hun winkelervaring is erg vergelijkbaar met consumenten. Daarom is B2C kennis en ervaring zo belangrijk voor de Head of Marketing.” – Marc-Derek Schönberger, CEO

Een belangrijke opdracht aan de Head of Marketing is om de winkels een impuls te geven. Dat doet zij/hij via een sterke marketing- en merkvisie en een consistente uitwerking daarvan in, onder andere, de visuele identiteit. De Head of Marketing zet nadrukkelijk in op advies, diensten en interieurinspiratie en zorgt daarmee voor meer traffic in de winkels, een hogere conversie en meer cross- en upsell.

Office Centre gelooft sterk in de combinatie van off- en online. Bij het laden van het merk en het versterken van de proposities werkt de Head of Marketing daarom nauw samen met de Head of E-commerce. Samen zorgen zij dat de customer journey online en de winkels naadloos op elkaar aansluit, en ervaring en inspiratie centraal komen te staan. Dat betekent bijvoorbeeld dat klanten online ergonomische bureaustoelen bekijken, ze in de winkel uitproberen, advies krijgen en hun aankoop aanvullen met leuke extra’s.

Wat de functie extra aantrekkelijk maakt, is dat de Head of Marketing alle ruimte krijgt om vanaf de basis Marketing binnen Office Centre mee op te bouwen en daarmee ook haar/zijn eigen rol deels zelf vorm kan geven. Ook mag zij/hij een nieuw team van zo’n tien fte, bestaande uit huidige medewerkers en new hires, mede opbouwen en managen. Daarmee krijgt de Head of Marketing een ondernemende positie binnen een bedrijf dat enorm in ontwikkeling is. Een eventuele participatie in Office Centre zou in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen horen.

 

Interesse?

Office Centre werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.