Group Account Manager

Group Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 860 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Verstegen werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • Ervaring met het sluiten van grotere jaardeals
 • Strategisch
 • Commercieel
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Verstegen Spices & Sauces is een vaste waarde in de Nederlandse keuken.  De onderneming is de onbetwiste marktleider in haar categorie. De Group Account Manager is verantwoordelijk voor het grootste account, waarin zowel hard discounters als een van de grootste retailers van het land zitten.

Over Verstegen

Verstegen is een groot Nederlands A-merk met een rijke historie. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Verstegen is actief in Nederland, België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en telt ruim 550 medewerkers. De scope is breed: Verstegen levert kruiden en specerijen aan consumenten, de retail, horecabedrijven, het professionele ambacht (onder meer slagers, visspeciaalzaken, poeliers en bakkerijen) en andere foodprofessionals. Door het productie- en distributieproces van begin tot eind in eigen hand te houden, kan Verstegen de uitstekende kwaliteit leveren waar het al sinds 1886 om bekend staat.

Het Nederlandse B2C-salesteam, Category Development B2C en Marketing B2C richten zich voor de verkoop aan consumenten op de retail in de breedste zin van het woord. Verstegen richt zich zowel op supermarkten als op alle online verkoopkanalen. Ook heeft het een eigen webshop. Binnen Verstegen is ondernemerschap een groot goed, net als onderlinge samenwerking. De organisatiecultuur is plat en de communicatielijnen zijn kort.

Vacature: Group Account Manager

De Group Account Manager r is verantwoordelijk voor de grootste klantgroep van Verstegen, goed voor zo’n 15 procent van de totaalomzet. Voor alle partijen stippelt de Group Account Manager de strategische lijnen uit, plant zij/hij promoties in en ontwikkelt zij/hij effectieve accountplannen. Uiteraard altijd vanuit een heldere visie en met het vizier scherp gericht op targets op het gebied van omzet, volume en winst. Verstegen wil haar leidende positie verstevigen, bestaande partnerships verder uitbouwen en zowel binnen als buiten de categorie groeien.

De Group Account Manager vertaalt het commerciële beleid van Verstegen naar verkoopstrategieën waarmee zij/hij de markt verder uitbouwt. Daarnaast ontwerpt zij/hij strategische plannen voor verschillende klanten, gericht op het volop benutten van de onderlinge relaties en het bestaande marktpotentieel. Het genereren van omzet, rendement en marktaandeel staat hierbij centraal.

De diversiteit aan klanten in het portfolio vraagt bij elke klant om een verschillende manier van werken. Waar de nadruk bij de hard discounters op de commerciële korte termijn ligt, vereist de topretailer een strategische, datagedreven aanpak van het hoogste niveau. De Group Account Manager manoeuvreert moeiteloos tussen de verschillende speelvelden, en krijgt energie van de dynamiek, inzichten en uitdagingen die dat oplevert.

Bij Verstegen krijg je enorm veel autonomie en verantwoordelijkheid. Jij zit aan het stuur en bepaalt of je links- of rechtsaf gaat. Daardoor kun je hier echt het verschil maken, zowel voor je klanten als voor Verstegen.” – Colin van der Starre, Directeur Sales B2C

De Group Account Manager maakt onderdeel uit van het salesteam, bestaande uit vier accountmanagers en tien medewerkers in de buitendienst. Binnen het team vervult de Group Account Manager een leidende, inspirerende rol. Door zaken op overtuigende en verfrissende wijze te brengen, krijgt zij/hij gemakkelijk mensen in beweging. Zij/hij rapporteert direct aan de Directeur Sales B2C, Colin van der Starre.

De zwaarte van de rol en de klanten gaat gepaard met veel exposure binnen de organisatie. Bij bewezen succes is de kans op mooie doorgroeimogelijkheden groot.

 

Interesse? 

Verstegen werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.