Group Account Manager

Group Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 828 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pietercil Barends werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor iedereen die zegt Pietercil Barends niet te kennen – well, think again. Pietercil Barends vertegenwoordigt in Nederland merken zoals Lavazza, Del Monte, Dextro Energy en Wilkinson en neemt zowel de marketing als sales uit handen van deze fabrikanten. Op dit moment is er een vacature voor een Group Account Manager die meer dan vijftien merken vertegenwoordigt in het Nederlandse retaillandschap.

Pietercil Barends

Pietercil Barends is een marketing- en salesorganisatie die als intermediair fungeert tussen fabrikant en retailer. Het hoofdkantoor van de Pietercil Group staat in Ternat, België. Hier zijn o.a. de support afdelingen gevestigd (customer service, logistiek, finance en ICT). Van de Nederlandse organisatie is het kantoor gevestigd in Rotterdam. Dit kantoor is opgedeeld in vier divisies: dranken, maaltijden, non-food en vers. Voor elke divisie is minstens één International Principal Manager aangesteld voor Marketing en één Group Account Manager voor Sales. Zij onderhouden het contact met de merkeigenaren en voeren de gesprekken bij de retailer. Pietercil Barends vertegenwoordigt veel verschillende soorten merken. Deze worden intern geclusterd binnen een divisie, maar behoren soms wel tot een andere productcategorie. Zo behoren bijvoorbeeld Del Monte (fruit) en Saclà (pesto) tot de divisie maaltijden, maar liggen ze bij de supermarkt in twee verschillende schappen. Dat betekent dat de verantwoordelijke (Group) Account Managers snel schakelen tussen de categorieën, op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen, dynamieken en trends binnen de categorieën en contact onderhouden met heel veel verschillende stakeholders aan retail-zijde. Als distributeur werkt Pietercil Barends niet voor de grote A-merken, maar voor kleinere spelers met niche-producten die een schap compleet maken. Dat vergt soms wel wat extra uitleg en de nodige overtuigingskracht naar de retailers toe. Bijvoorbeeld de noodlesoepen van Artisan Grains: de retailer vond in eerste instantie dat er voldoende soorten en smaken op het schap stonden. Maar de soepen van Artisan Grains hebben heel ander sóórt smaken en zijn dus juist van toegevoegde waarde. Na een succesvolle presentatie en tasting was de retailer daar ook van overtuigd.

Vacature voor een Group Account Manager

Op dit moment is er bij Pietercil Barends een vacature voor een Group Account Manager Maaltijden. Deze persoon is eindverantwoordelijk voor in totaal vijftien (!) merken in de divisie Maaltijden en is daarmee betrokken bij meer dan vijf productcategorieën. Hij/zij werkt intensief samen met zowel fabrikanten als drie grote retailers en schakelt tussen de verschillende categorieën, kent de dynamieken en stakeholders die daarbij horen en is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Om dit succesvol te kunnen doen, stuurt de Group Account Manager een team aan van drie professionals: een Key Account Manager (KAM), een Account Manager (AM) en een Sales Assistent. Hij/zij is zelf verantwoordelijk voor twee categorieën bij Albert Heijn en voert de jaaronderhandelingen met het Superunie hoofdkantoor. De KAM draait zelfstandig het Jumbo-account en één categorie bij Albert Heijn. De AM is verantwoordelijk voor de Superunie-leden. De Group Account Manager rapporteert direct aan de Commercieel Directeur. Naast het contact met de retailers heeft de Group Account Manager veelvuldig overleg met de fabrikanten en/of merkeigenaren. Elk jaar rond augustus/september worden de jaarplannen gemaakt en de commerciële doelstellingen vastgesteld. In nauwe samenwerking worden de storylines ontwikkeld en wordt bepaald welke producten toegevoegd worden aan het portfolio. Ook wanneer gedurende het jaar kansen in de markt ontstaan, kunnen nieuwe producten toegevoegd worden. Een succesvolle Group Account Manager jaagt dit soort new business opportunities aan, bouwt zelfstandig de business cases en presenteert deze vol overtuiging bij de retailers.

Persoonlijkheid

 • Zelfstandig en proactief
 • Sterke voorkeur voor complexiteit
 • Overtuigend
 • Commercieel

Ervaring

 • FMCG- en/of retailervaring
 • Stakeholdermanagement (intern en extern)
 • Ervaring met onderhandelen
 • Kennis van voedingsmiddelenindustrie

Interessant, want:

 • Intermediair tussen fabrikant en retailer
 • Actief in veel verschillende categorieën
 • Groot en sterk netwerk opbouwen binnen retail

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.