Front-end Developer iOS

Front-end Developer iOS

 • IT
 • Technology
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 11 februari 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 404 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal drie jaar iOS-developementervaring
 • Uitstekende kennis van Swift-frameworks
 • Ervaring met digitale b2c-producten en agile-softwareontwikkeling
 • Heeft een creatieve mindset zonder de klantfocus uit het oog te verliezen
 • Perfecte beheersing van het Engels

Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity blazen een frisse wind door de competitieve fitnessmarkt. De sportketens werken aan een revolutionaire health-app en hebben plek voor een ervaren Front-end Developer iOS.

Over Fit for Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie om te sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app te worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort lifecoach. Deze app is in lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. En precies hier komt de gedreven Front-end Developer iOS in beeld.

Vacature: Front-end Developer iOS

De Front-end Developer iOS is de elementaire schakel tussen de back-end en de gebruiker van de Fit For Free-app. De technische kunsten van dit front-end-talent bezorgen de app een toegankelijke userinterface in iOS. Het werkproces staat volledig in het teken van experimenteren, testen en meten, dus: evidence-based werken. Afgezien van een onuitputtelijke creatieve bron heeft de ideale kandidaat daarom ook een datagedreven mindset.

Veel inspiratie haalt de ideale Front-end Developer iOS uit experimenteren en out-of-the-box denken. Naast bestaande apps verfijnen, werkt deze ruimdenkende persoon alle nieuwe features verder uit. En dat zijn er vrij veel. Uiteindelijk moeten de top-notch ideeën en skills van de Front-end Developer iOS leiden tot een goede conversieoptimalisatie. Ervaring met de onwikkeling van complexe consumentenapps is daarom een pluspunt.

Naast het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van complexe front-ends voor mobiele apps heeft de Front-end Developer iOS een zakelijk bewustzijn. Net als alle andere teamleden uit het tech-lab denkt en handelt dit technische brein als de gewenste app-gebruiker. De feitelijke gedragingen en de functionele behoeften van de gebruikers zijn altijd doorslaggevend, want heel simpel: zonder consumentengebruik, geen app.

Al met al staan er voor de ‘gym 2.0′ interessante plannen op stapel waarbij de Front-end Developer iOS het grote verschil kan maken. Een grondige kennis van de programmeertaal Swift is een absolute must inclusief een heldere visie op iOS-development. Om tot de meest complete versie van de Fit For Free-app te komen, werkt hij/zij nauw samen met de UX Researcher en de UI Designer. En is bovendien een goede sparringpartner voor het multidisciplinaire tech-team.

De Front-end Developer iOS rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Front-end Developer iOS

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.