Freelance Strategisch Business Writer

Freelance Strategisch Business Writer

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 08 mei 2024
 • 204 views

Kandidaatprofiel*

 • Aantoonbare ervaring in strategie- of managementconsulting
 • Uitstekende schrijfvaardigheid in het Nederlands en het Engels
 • Beschikbaarheid om een aantal functieprofielen per maand te schrijven op freelancebasis (een profiel schrijven duurt gemiddeld vier uur)
 • Aantoonbare affiniteit met schrijven (creatief of zakelijk) is een pre

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Een Strategisch Business Writer doorgrondt de kern van complexe recruitmentvraagstukken en zet deze om in aansprekende functieomschrijvingen. De ideale Strategisch Business Writer heeft een achtergrond in strategieconsulting en een talent voor taal. Deze freelance rol biedt ex-consultants die buiten de gebaande paden treden de flexibiliteit om hun post-consulting carrière te bouwen, en daarbij een link te behouden met relevante thema’s in het bedrijfsleven.

Over Top of Minds

Top of Minds is het executive search kantoor van ‘de nieuwe wereld’ – waarbij digital een sleutelrol speelt. De omvangrijke klantenportefeuille omvat vrijwel alle A-merken in Nederland, van start- en scale-up tot corporate. Top of Minds schrijft geen traditionele vacatures, met een lange lijst onduidelijke werkzaamheden en kandidaatseisen. In plaats daarvan gelooft Top of Minds in de kracht van storytelling: het overbrengen van de kernwaarden van een bedrijf, en van de interessantste uitdagingen van een vacature. Top of Minds spreekt daarmee op unieke wijze de meest veelbelovende professionals van Nederland aan. De functieomschrijvingen zijn dan ook een essentieel onderdeel van het zakelijk succes van Top of Minds.

Vacature: Strategisch Business Writer

Een Strategisch Business Writer is cruciaal in dit proces, want de schrijver schrijft de content die kandidaten wijst op, en enthousiasmeert voor vacatures. De Strategisch Business Writer schakelt per functieprofiel met de Top of Minds consultant die eigenaar is van die vacaure.

Ondersteund door een opname van het interview met de hiring manager(s) schrijft de SBW een vacaturetekst, die kernachtig de identiteit van het bedrijf en de inhoud van de functie weet te vatten. Een Strategisch Business Writer zet hierbij haar/zijn kennis van het bedrijfsleven en vaardigheden om te structureren in. Zij/hij heeft talent voor taal en vindt het leuk goede teksten te schrijven.

Naast het schrijven van functieprofielen, zijn er regelmatig projecten waar je op ingezet kunt worden. Bijvoorbeeld het schrijven van interviews of werk en schrijf je mee aan hoogstaande adviestrajecten op het gebied van Employer Branding.

Deze freelance rol is perfect voor voormalig strategieconsultants, die niet meteen aan een nieuwe corporate functie beginnen maar juist zelf een bedrijf opbouwen of een creatieve carrière najagen. Naast flexibiliteit en een nieuw netwerk in een toonaangevend recruitmentbureau, biedt deze functie een boeiende inkijk in de wereld van executive recruitment en al haar klanten.

 

Neem voor meer informatie contact op met Madelief Hegge via employermarketing@topofminds.com.

Contact

Madelief Hegge Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Freelance Strategisch Business Writer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.