Finance Lead

Finance Lead

 • Finance
 • Consumer
 • Rotterdam/Gorinchem
 • Gepubliceerd op: 11 maart 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 823 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Met Finance
 • En met Financial Reporting & Modeling
 • Analytisch en data-gedreven
 • Proactief en strategisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Valyuu is een innovatieve circulaire economie marktplaats voor pre-owned elektronica. Het snelgroeiende bedrijf zoekt een Finance Lead die hun financiële afdeling leidt en verder ontwikkelt tijdens deze belangrijke transitie naar een scale-up en het managementteam ondersteunt om groei- en investeringsmogelijkheden te identificeren en presenteren aan investeerders.

Over Valyuu

Valyuu is een circulair platform voor pre-owned elektronica gelanceerd in mei 2022 door Ferhat Topuz, Arvin Esterabadi en Jingwei Ren. Via het transparante platform kopen en verkopen gebruikers eenvoudig gebruikte elektronische apparaten in verschillende categorieën, voor een eerlijke prijs en zonder tussenschakels.

Het doel van het platform is om meer circulair gedrag te stimuleren. Valyuu is ervan overtuigd dat de meest eenvoudige keuze voor mensen altijd een circulaire keuze moet zijn, met een positieve impact op zowel de wereld als op de portemonnee. Via een transparant ‘product paspoort’, met gedetailleerde informatie over de staat van het product, unieke foto’s en inzage in testrapporten, weten consumenten exact wat ze kopen.

Wereldwijd worden steeds meer elektronica ontwikkeld en verkocht, en steeds meer elektronische apparaten die nog prima functioneren eindigen vaker op de vuilnisbelt. Als we zo doorgaan, zijn we op weg om tegen 2030 maar liefst 75 miljoen ton jaarlijks aan e-waste te genereren.

“Tachtig procent van alle elektronica die nu worden weggegooid, functioneert nog perfect en de overige twintig procent heeft slechts een opfrisbeurt nodig. Dat geeft wel aan dat hergebruik in deze sector een impuls nodig heeft. Met een toegankelijk digitaal platform – het koop- en verkoopproces op Valyuu is heel eenvoudig – willen we de drempel om afgedankte producten een nieuw leven te geven verlagen.” – Ferhat Topuz, CEO

Valyuu zet de consument altijd eerst. Door de hoogste kwaliteit klantenservice aan te bieden is het bedrijf nu al geliefd door kopers en verkopers van elektronische producten, ze krijgen zelfs een 4,8 op Trustpilot en hun aantal gebruikers groeit week tot week. Valyuu’s werkt ook samen met de grootste retailers en telecomproviders in Nederland om hun bereik te vergroten en de recirculatie van elektronische producten sneller te stimuleren.

Het bedrijf heeft twee kantoren in Gorinchem en Rotterdam en een jong, innovatief en gedreven team van meer dan 25 collega’s. Met de investeringsronde, geleid door Rubio Impact Ventures en Slingshot Ventures, met participatie van het Amerikaanse Techstars, Golden Egg Check Capital en bekende angel investors zet Valyuu in op verdere ontwikkeling van het platform, het vergroten van de naamsbekendheid in de Benelux en internationale expansie. Valyuu is op weg om uit te groeien tot het grootste recirculatieplatform voor pre-owned elektronica in Europa.

Vacature: Finance Lead

Valyuu groeit snel en zit in de transitie van start-up naar scale-up. Dit vraagt om een verdere professionalisering van de financiële afdeling om de bedrijfsgroei en verbintenissen van investeerders te verzekeren. De Finance Lead gaat een cruciale rol spelen in het financiële succes en de groeistrategie van deze innovatie-gedreven organisatie. Door het leveren van nauwkeurige en inzichtvolle financiële analyses, prognoses en aanbevelingen ondersteunt zij/hij het managementteam en de investeerders met belangrijke beslissingen en de toekomstige bedrijfsstrategie.

De Finance Lead zorgt ervoor dat Valyuu’s financiële operaties naadloos verlopen. Zij/hij rapporteert rechtstreeks aan de CFO en werkt nauw samen met verschillende stakeholders om financiële doelstellingen te behalen en te overtreffen. Door het opstellen van financiële rapportages en ontwikkeling van financiële modellen, identificeert en evalueert zij/hij KPIs, groei- en investeringsmogelijkheden en presenteert deze aan het managementteam. Zij/hij werkt op een proactieve manier om risico’s te identificeren en te beheren en houdt de financiële gezondheid van het bedrijf continu in de gaten.

Ook ondersteunt deze rol het managementteam met het bouwen van business cases gericht aan investeerders om het vertrouwen in de financiële gezondheid en groeipotentieel van de organisatie te vergroten. Zij/hij steunt het bedrijf met de voorbereiding van toekomstige financieringsreeksen, inclusief het identificeren, evalueren en nastreven van potentiële financieringsbronnen en zorgt ervoor dat investeerders op de hoogte zijn van de voortgang, mijlpalen en financiële prestaties van het bedrijf.

De Finance Lead werkt daarnaast samen met een Finance en Accounting Assistant om financiële gegevens te verzamelen, analyseren en te presenteren. Dit team is ook verantwoordelijk dat alle boekhoudkundige praktijken in overeenstemming zijn met

de geldende normen en voorschriften, en om de juistheid en volledigheid van de financiële informatie te verifiëren. De Finance Lead neemt een leidende rol en implementeert strategieën om financiële processen te verbeteren, risico’s te beheren en strategische besluitvorming te ondersteunen, waardoor de organisatie effectief kan groeien en haar doelstellingen kan bereiken.

De kandidaat is analytisch sterk en heeft diepgaande kennis van financiële concepten. Zij/hij kan complexe gegevens vertalen naar begrijpelijke inzichten en aanbevelingen, houdt toezicht op de naleving van regelgeving en zorgt dat financiële processen voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. Proactief en resultaatgericht, de Finance Lead heeft een strategische en commerciële mindset en wordt gedreven door uitdagingen en groeimogelijkheden. Zij/hij is een zelfstandige multitasker, die uitstekend kan communiceren, die makkelijk kan schakelen en verschillende stakeholders tegelijkertijd kan managen.

“Het is een hele spannende tijd om je bij Valyuu aan te sluiten. Er is veel te doen en veel te bereiken. De Finance Lead gaat onze financiële capaciteiten naar het volgende niveau brengen, waardoor ons bedrijf verder kan groeien en een aanzienlijke impact kan hebben op de toekomst van de globale circulaire economie.” – Arvin Esterabadi, Co-Founder en CFO/COO

Werken bij Valyuu betekent onderdeel zijn van een jong, innovatief en gedreven team. Het bedrijf biedt uitdagende functies, met veel ruimte voor persoonlijke groei en eigenaarschap. Dit is een perfecte rol voor een ambitieuze kandidaat met een financiële achtergrond die veel impact wil maken bij een snelgroeiende scale-up en actief wil bijdragen aan het doel om hergebruik en recycling de norm te maken voor elke consument.

Interesse?

Valyuu werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Charlotte Braat via charlottebraat@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Finance Lead

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.