Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

E-mail Marketing Lead

E-mail Marketing Lead

 • Marketing
 • Consumer
 • Rijswijk
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1024 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nederlandse Loterij werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • HBO/Universitaire opleiding 
 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • In e-mailmarketing 
 • Samenwerking
 • Vloeiend Nederlands

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Nederlandse Loterij is een van de grootste adverteerders van Nederland met topmerken zoals Staatsloterij, TOTO, Lotto, Eurojackpot en Lucky Day. Het bedrijf werkt aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland en heeft geen commerciële aandeelhouders. Deze vacature is een unieke kans voor een ervaren marketeer om de e-mailmarketingorganisatie en haar performance naar een hoger plan te brengen.

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is ontstaan uit de Generaliteitsloterij die 295 jaar geleden werd opgericht en is daarmee ouder dan Nederland zelf. De belangrijkste reden voor de oprichting was om misbruik en fraude te voorkomen door middel van een centraal geleide loterij. Ook vandaag de dag is Nederlandse Loterij een maatschappelijk betrokken organisatie, met als missie: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. De winst draagt het bedrijf af aan de Nederlandse samenleving via het Ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF, en aan achttien goede doelen. Er zijn geen commerciële aandeelhouders. Medewerkers, waaronder ook voormalige topsporters, werken er met plezier en trots.

Nederlandse Loterij heeft meerdere spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Marketing en branding zijn de bakermat van het succes van deze merken en dit is terug te vinden in het DNA van de organisatie. Van receptionist tot CEO, iedereen kent de laatste campagnes en heeft daar meestal ook een mening over. Om marktleider te kunnen blijven, groeit en ontwikkelt de professionele organisatie constant. Talentontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en coaching zijn een essentieel onderdeel van het werkgeverschap. Bij Nederlandse Loterij werkt men hybride: deels thuis en deels op kantoor. Omdat sport en gezondheid deel zijn van de bedrijfsmissie, heeft het kantoor een gym met personal trainers. Nederlandse Loterij is gevestigd in Rijswijk, Zuid-Holland.

Vacature: E-mail Marketing Lead 

De rol van E-mail Marketing Lead is veelzijdig en onder andere gericht op de doorontwikkeling en performance van alle e-mail- en pushkanalen, en de vormgeving van het team. Daarnaast houdt de E-mail Marketing Lead zich bezig met campagneoptimalisaties, kanaalinnovaties en overkoepelende thema’s voor de verschillende spelmerken van Nederlandse Loterij.

Het gaat hier niet alleen om uitvoering, maar ook om strategische vraagstukken en e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen. Er worden momenteel meer dan honderd miljoen emails per jaar verzonden. Het is essentieel om de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal aan de klant te communiceren. Hierin zal verdere personalisatie van communicatie een belangrijk strategisch element zijn, evenals het verder ontwikkelen van een performanceorganisatie en het identificeren van innovatiemogelijkheden. Het future-proof maken van de data-omgeving is bijna afgerond en Nederlandse Loterij gebruikt de nieuwste tooling. Affiniteit met data-analyse en data-gedreven besluitvorming is voor de E-mail Marketing Lead onmisbaar.

De E-mail Marketing Lead leidt vier e-mailmarketeers, ieder verantwoordelijk voor een of meerdere spelmerken. Het doel is om e-mailmarketing naar een hoger niveau in de organisatie te tillen, en de E-mail Marketing Lead zal deze ontwikkeling ook bedenken en aansturen. Bovendien staat het ontwikkelen en steunen van de mensen in het team centraal. 

Daarnaast zal één van de spelmerken onder de eindverantwoordelijkheid vallen van de E-mail Marketing Lead. Hierbij gaat het om het strategisch uitdenken, laten opzetten, analyseren en optimaliseren van de e-mail- en pushcampagnes van het spelmerk.

Nederlandse Loterij is een échte marketingorganisatie. Iedereen binnen de organisatie werkt samen om onze merken nog sterker te maken.”– Dries Poels, Head of Marketing

Nederlandse Loterij werkt aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. De rol van E-mail Marketing Lead is een unieke kans voor een ervaren marketeer om de e-mailmarketingorganisatie en haar performance naar een hoger plan te brengen bij een bedrijf waar veel mensen met trots en enthousiasme werken. 

 

Interesse? 

Nederlandse Loterij werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via
gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.