E-mail Marketeer

E-mail Marketeer

 • Marketing
 • Logistics
 • Randstad
 • Gepubliceerd op: 31 december 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1772 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel

 • 3+ jaar relevante werkervaring in een digitale omgeving
 • Ervaring met e-mail marketing tooling, bij voorkeur met Salesforce Marketing Cloud
 • Datagedreven
 • Resultaatgericht
 • Communicatief sterk
 • Zelfstarter
 • Teamplayer

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Met 1,9 miljoen voertuigen, operaties in meer dan 30 landen, 7000 medewerkers en een jaaromzet van tien miljard euro is LeasePlan het grootste car-as-a-servicebedrijf ter wereld. Door uiterst gerichte emailcampagnes op te zetten, draagt de E-mail Marketeer bij aan verdere groei van de organisatie. 

Over LeasePlan Nederland

LeasePlan Nederland is een innovatieve speler op de mobiliteitsmarkt. Wat in 1963 begon als start-up aan de Amsterdamse grachten, groeide uit tot het grootste car-as-a-servicebedrijf ter wereld. Het was de eerste partij die autoleasing op de Nederlandse markt bracht en had later opnieuw de primeur met private leasing. Ook duurzaamheid staat hoog op de agenda: LeasePlan streeft naar 0% emissie in 2030 van alle LeasePlan auto’s wereldwijd.

LeasePlan is een van de Nederlandse multinationals met een rijke historie en wereldwijd marktleiderschap. Al meer dan vijftig jaar ontzorgt LeasePlan klanten volledig als het gaat om leaseauto’s – van aanschaf en verzekering tot en met onderhoud. Inmiddels in meer dan 32 landen, met een wagenpark van 1,9 miljoen auto’s, 7000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ruim 10 miljard euro.

Naast het beproefde Car-as-a-Service-model (CaaS) jaagt LeasePlan digitale innovatie van de sector aan. Denk bijvoorbeeld aan Carnext.com, een Europese online marktplaats voor high-end occasions. Het platform werd ontwikkeld door LeasePlan Nederland en is inmiddels een internationale autonome entiteit.

Sleutelpositie LeasePlan Nederland
Als thuisbasis blijft Nederland een bijzondere positie innemen binnen LeasePlan Global. De Nederlandse organisatie is verantwoordelijk voor een significant deel van de wereldwijde omzet en is voorloper in cruciale transformaties op het gebied van onder meer performance excellence en digitalisering.

Het marketingteam draagt aan alle kanten bij aan die digitalisering. Zo werd afgelopen jaar de migratie naar een nieuw marketingtool in gang gezet, waarvan meteen de vruchten geplukt werden. Maar er is nog voldoende potentie voor verdere verbetering. De E-mail Marketeer profiteert optimaal van de kansen die de automatisering biedt, en weet daarmee de effectiviteit van de e-mailcampagnes naar een hoger niveau te tillen.

Vacature: E-mail Marketeer

De E-mail Marketeer is een specialist op het gebied van e-mailcampagnes. Zij/hij weet precies aan welke knoppen gedraaid moet worden om ze optimaal meetbaar te maken, en de resultaten vervolgens nauwkeurig te analyseren. Wat wordt er precies met de e-mails gedaan, hoe was de conversie, wat werkt wel, en wat helemaal niet? De insights en learnings neemt zij/hij mee naar de volgende campagne, die daarmee nog effectiever wordt. Snel schakelen is tweede natuur voor de E-mail Marketeer: ook in het geval van situaties die om ad hoc-mailings vragen, weet zij/hij deze optimaal aan te vliegen.

De overstap naar Marketing Cloud als nieuwe e-mailtool die het marketingteam afgelopen jaar maakte, was een hele belangrijke. Hierdoor is de basis voor de toekomst gelegd, waarin het uitfaseren van handmatige mails mogelijk is. Aan de E-mail Marketeer om mailings verder te stroomlijnen, mee te denken over de juiste content, klantgroepen nóg beter te segmenteren, trigger-based e-mails te optimaliseren en campagnes zo effectief mogelijk in te richten. Daarin speelt het professionaliseren en uitrollen van retentie een cruciale rol: een van de focuspunten voor de E-mail Marketeer – in nauwe samenwerking met het commerciële team en LeasePlan Digital.

“De E-mail Marketeer weet precies waar zij/hij de informatie vandaan haalt om flows te stroomlijnen en te optimaliseren. Of dat nu uit datadashboards, of bij collega’s uit de business is: de E-mail Marketeer weet precies welke content nodig is om de boodschap te vertellen en deze vervolgens optimaal over te brengen bij de verschillende doelgroepen.” – Lard Hermse, Marketing Manager

Digital first en klantgeoriënteerde filosofie
De E-mail Marketeer werkt nauw samen met onder meer de Product Marketeer en de Marketing Automation Specialist die eveneens deel uitmaken van het marketingteam. Het team (10 fte) werkt vanuit een duidelijke digital first filosofie, waarbij de klant altijd centraal staat. Dit alles gebeurt onder leiding van Marketing Manager Lard Hermse, aan wie de E-mail Marketeer tevens direct rapporteert. LeasePlan staat bekend als een hele plezierige werkomgeving waar ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat.

De rol vereist ook een heldere, datagedreven visie. De E-mail Marketeer denkt mee over de strategische koers van de e-mailcampagnes en digital binnen LeasePlan. Zij/hij is niet bang om haar/zijn mening te verkondigen, mensen te challengen en met ideeën te komen. De ideale kandidaat is een proactieve teamplayer die altijd zoekt naar manieren om zaken te verbeteren, en alleen genoegen neemt met het hoogst haalbare resultaat.

 

Interesse? 

LeasePlan werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

E-mail Marketeer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.