E-commerce Manager

E-commerce Manager

  • E-commerce
  • Consumer
  • Waalwijk
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1471 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Woonexpress werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 5 jaar ervaring
  • Met online verkoop
  • Binnen B2C
  • Leidinggevende ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Steeds meer klanten weten Woonexpress, bekend als de leukste woonwinkel van Nederland, online te vinden. Aan de E-commerce Manager om de online expansie van Woonexpress tot een doorslaggevend succes te maken door redesign en invulling van de webshop.

Over Woonexpress

Woonexpress, onderdeel van de Mandemakers Groep, richt zich op de verkoop van een breed assortiment meubelen en accessoires voor woninginrichting. Tot de kernactiviteiten van de Mandemakers Groep behoort de verkoop van keukens, meubelen en sanitair. Merken zoals Brugman, Keuken Kampioen, Grando en Montèl, zijn als vaste waarde niet meer weg te denken uit het Nederlandse retaillandschap.

Woonexpress staat bekend als de leukste woonwinkel van Nederland. De negen fysieke shops bieden gezelligheid en inspiratie met een breed assortiment. De webshop gaat dit jaar een cruciale fase in de omnichannel-strategie in, zeker nu de populariteit van online winkelen recent enorm gegroeid is. De eerste stappen voor het online succes zijn inmiddels gezet. Woonexpress heeft het afgelopen jaar online een groei met dubbele cijfers doorgemaakt. Dit smaakt naar meer. Om van online een doorslaggevend succes te maken, trekken ze een nieuwe E-commerce Manager aan.

Vacature: E-commerce Manager

De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor het opzetten en in praktijk brengen van de online verkoopstrategie. Zij/hij staat aan het hoofd van de uitvoering van de online salesaanpak door een zelf te bouwen team.

De E-commerce Manager is een ondernemer in hart en nieren, die leiding geeft aan online marketing, webshopontwikkeling, webshopbeheer en online contentcreatie. Zij/hij is gericht op implementatie: de onlinestrategie is op hoofdlijnen bepaald. De E-commerce Manager brengt nu overtuigend de juiste interventies in de praktijk en weet deze om te zetten in een snelle stijging van verkoopcijfers. Centraal hierin staat een professionele, commercieel gedreven webshop. De E-commerce Manager zet hier met een heldere visie haar/zijn stempel op. Door inzet van de juiste tools weet zij/hij aan de meest effectieve knoppen te draaien om het websitebezoek te vergroten en de conversie te optimaliseren. De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor minimaal een verdubbeling van de online verkoop binnen twee jaar.

Acht medewerkers houden zich onder aansturing van de E-commerce Manager bezig met technisch development en beheer, online marketing, content en verkoop (binnendienst). De E-commerce Manager weet de juiste teamspelers te verzamelen en de passende capabilities te bouwen. Een marketingteam op centraal niveau ondersteunt het e-commerceteam. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met medewerkers van de binnendienst. Daarnaast werkt de E-commerce Manager met diverse externe bureaus op het gebied van online marketing, webdevelopment en social media. Zij/hij heeft een eigen P&L-verantwoordelijkheid, binnen een budget dat is gebaseerd op een percentage van de begrote omzet. De E-commerce Manager rapporteert aan de Commercieel Directeur van Woonexpress.

“Wij zijn als verkopers van meubelen groot geworden met klantgerichtheid in fysieke winkels. De eerste stappen in onze omnichannel aanpak zijn gezet. Aan de E-commerce Manager om de webshop een onmisbare waarde te laten zijn, waarmee we nog meer klanten nog beter bedienen.” – Commercieel Directeur Woonexpress

In deze dynamische omgeving is de E-commerce Manager een slimme online ondernemer die op een natuurlijke manier de leiding neemt en een authentieke indruk maakt. Deze stevige persoonlijkheid met flair heeft een goed gevoel voor de meubelbranche en is uitstekend in staat om te verbinden. Op basis van haar/zijn kennis en ervaring weet zij/hij een groeiend draagvlak te creëren voor e-commerce. Door de opvallende impact van de e-commerceresultaten levert de E-commerce Manager een onmisbare bijdrage aan de toekomst van Woonexpress. Binnen Woonexpress en de Mandemakers Groep ligt in de toekomst een breed scala aan mogelijkheden voor een ondernemende E-commerce Manager.

 

Interesse?

Woonexpress werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

E-commerce Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.