Finance Director Digital & Technology

Finance Director Digital & Technology

 • Finance
 • Consumer
 • Zaandam
 • Gepubliceerd op: 17 augustus 2021
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1480 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 10 jaar ervaring in finance
 • Waarvan minimaal 3 in een digitale omgeving of e-commerce
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving
 • Leidinggevende ervaring
 • Projectmanagement
 • Relatiebouwer

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet..

De omzetcijfers van Ahold Delhaize stijgen gestaag. E-commerce speelt een grote rol in die stijging: online verkopen zijn goed voor ongeveer een tiende van de totale omzet. De Finance Director Digital & Technology is verantwoordelijk voor de finance van deze bloeiende bedrijfstak. 

Over Ahold Delhaize

Ahold Delhaize is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van foodretail. Met een indrukwekkend portfolio van 19 sterke lokale merken bedient Ahold Delhaize vanuit duizenden winkels in de Benelux en de Verenigde Staten wekelijks meer dan vijftig miljoen klanten.

Het gaat goed met het supermarktconcern. De afgelopen zes maanden noteerde het bedrijf een omzetstijging van 4,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Verschillende overnames en een toename in de online sales leverden een significante bijdrage aan de groei. Met name in Europa nemen digitale verkoopcijfers in rap tempo toe. Een ontwikkeling die naar verwachting door zal zetten: in de toekomst verwacht Ahold Delhaize een steeds groter deel van de omzet online te genereren.

Nieuwe rol binnen de organisatie
Het hoofdkantoor in Zaandam geldt als thuisbasis voor het Global Support Office (GSO). Hier werkt een dedicated team in nauwe samenwerking met de regio’s aan consolidatie van het succes van Ahold Delhaize. In lijn met de groei van e-commerce ontstond de behoefte aan een Finance Director Digital & Technology. De rol heeft grote impact op de verdere ontwikkeling en ambities van Ahold Delhaize Digital.

Vacature: Finance Director Digital & Technology

De Finance Director Digital & Technology is verantwoordelijk voor de financiële aspecten van Ahold Delhaize Digital. Als belangrijkste financiële businesspartner zorgt zij/hij ervoor dat het financieel bewustzijn van de organisatie groeit met betrekking tot onderwerpen als digitale performance en investeringen, en dat doelen op het gebied van financiële efficiëntie, kostenbesparing en winst behaald worden.

Solide financiële planning, controlling en reporting zijn daarvoor een voorwaarde; daarin ligt immers de basis voor gedegen besluitvorming. Het informeren en adviseren van management en de Raad van Bestuur op het gebied van digitale KPIs en complexe financiële beslissingen is minstens zo belangrijk. De lijn tussen de Finance Director Digital & Technology en de Chief Information Officer, de Chief Digital Officer en de CFO is zeer kort. Voor deze personen is de Director Financial Digital & Technology het eerste en belangrijkste aanspreekpunt en sparringpartner als het gaat om het financiële umfeld van Ahold Delhaize Digital. Zij/hij geeft leiding aan een team van vijf fte en rapporteert zelf direct aan Simon van Rijn, SVP Business Planning & Performance.

E-commerce als belangrijke groeipijler
De toekomst van e-commerce prijkt hoog op de agenda van de Finance Director Digital & Technology. Zij/hij zorgt ervoor dat de stijgende curve van dit domein onverminderd doorgroeit, met bijbehorende toename in zichtbaarheid en performance binnen de finance-tak. Financiële kansen weet de Finance Director Digital & Technology moeiteloos te verzilveren, risico’s omzeilt zij/hij – dankzij heldere kennis en kunde op het gebied van compliance – minstens zo vakkundig.

De Finance Director Digital & Technology is verantwoordelijk voor nieuwe tak van de business waar enorm veel gebeurt. De combinatie met de enorme exposure naar de Raad van Bestuur en de interactie met de verschillende merken van Ahold Delhaize maakt het een enorm uitdagende en leerzame rol.” – Simon van Rijn, SVP Business Planning & Performance 

 

Interesse?

Ahold Delhaize werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Finance Director Digital & Technology

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Product Owner ShopRecharge.com
Volgende vacature
Manager Vastgoedstrategie & AnalyseJumbo

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.