Directeur - West-Nederland

Directeur - West-Nederland

 • General Management
 • Consumer
 • Randstad
 • Gepubliceerd op: 09 april 2024
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 1806 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 12 jaar ervaring
 • Met lijnmanagement
 • En strategische leiding
 • Binnen organisaties met een grote geografische voetafdruk
 • Verbindende leider
 • Maatschappelijk gedreven
 • Conceptueel

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Humankind is niet zomaar een kinderopvangorganisatie. De stichting zonder winstoogmerk staat voor een duidelijk doel: optimale groei en bloei voor ieder kind, om zo de wereld mooier te maken. Want in elk kind schuilt een wereldverbeteraar. De impactgedreven Directeur stuurt de regio’s in West-Nederland aan en pakt, als directielid, ook landelijke projecten en transformaties op.

Over Humankind

Kinderen prettig, veilig en gelukkig laten opgroeien. Het klinkt vanzelfsprekend, maar om dit als kinderopvangorganisatie volledig waar te maken is een niet-aflatende focus op pedagogiek, ontwikkeling en waardegedreven ondersteuning nodig. Daar ligt dan ook de focus bij Humankind. Kinderen mogen op onderzoek uit en leren spelenderwijs, gedreven door hun eigen nieuwsgierigheid. Ze leren voor zichzelf en anderen op te komen en verantwoordelijkheid te nemen op individueel en collectief niveau. Zorg en respect voor elkaar en voor de natuur staan centraal – uiteraard naast veiligheid en plezier. Want ieder kind dat optimaal opgroeit maakt onze samenleving mooier.

Verspreid over tien regio’s en ruim vijfhonderd locaties zetten meer dan 4.500 medewerkers zich elke dag met hart en ziel in voor de ontwikkeling van kinderen. In de eigen Humankind Academie krijgen medewerkers na- en bijscholing, zodat de pedagogische kwaliteit op elke locatie gewaarborgd is. Daarnaast maakt Humankind waar nodig budget vrij voor bijvoorbeeld aanvullende ondersteuning door pedagogisch specialisten, of voor het bedienen van kleine groepen kinderen in dunbevolkte gebieden waar een commerciële organisatie geen brood in zou zien. Voor Humankind is namelijk ieder kind uniek en gelijkwaardig: ze verdienen dus allemaal het beste.

Humankind werkt zoveel mogelijk samen met partners in het onderwijs, de jeugdzorg en de overheid. Zo kunnen de behoeften het best in kaart worden gebracht en geadresseerd, en kan Humankind middelen inzetten die beschikbaar worden gemaakt vanuit bijvoorbeeld de gemeente. De strategie van Humankind zet dan ook in op verdichting: hoe groter het marktaandeel in een gemeente of regio, des te hoger de bereidheid van potentiële partners om samen te werken. Deze en andere strategische keuzen worden gemaakt door de acht directieleden en de bestuurder. De Directeur West-Nederland neemt plaats in deze directie en krijgt de verantwoordelijkheid over landelijke strategische vraagstukken en projecten, naast het lijnmanagement over de regio’s in West-Nederland.

Vacature: Directeur – West-Nederland

De Directeur West-Nederland stuurt de regiodirecteuren van de regio’s in West-Nederland aan – een geografisch cluster dat ongeveer overlapt met de Randstad. Dit betreft een lijnmanagementverantwoordelijkheid over zo’n duizend werknemers. De Directeur draagt de operationele en financiële eindverantwoordelijkheid en vindt de passende balans tussen overkoepelende aansturing en regionale autonomie. Daarnaast is de Directeur onderdeel van de landelijke directie en draagt zij/hij dus bij aan landelijk beleid, strategische vraagstukken en projecten, zoals een verbeterde kennisdeling en het opvangen van groei en de bijbehorende personele uitdagingen. De vier directeuren van de regio’s hebben binnen de directie elk een eigen, inhoudelijke portefeuille.

Ook in het stimuleren en borgen van de gewenste cultuur speelt zij/hij een grote rol. De Directeur verbindt regio’s met elkaar en helpt regiodirecteuren en hun teams meer samen te werken en van elkaar te leren. Schakelen tussen verschillende inhoudelijke onderwerpen – van gedegen financieel management tot aan personeelszaken – en daarbij de juiste toon vinden om verschillende medewerkers aan te spreken is aan de orde van de dag.

Op overkoepelend conceptueel niveau denkt de Directeur graag na over de vraag hoe Humankind zich elke dag kan verbeteren, de pedagogische waarden nog verder kan uitwerken en de grote uitdagingen rondom groei en de personeelstekorten in de markt effectief kan oplossen. Zij/hij onderschrijft uiteraard de missie en draagt bijpassende waarden (die gaan over inclusiviteit, respect en ontwikkeling) uit naar iedere stakeholder: medewerkers en partners, maar uiteraard ook kinderen en ouders. Als kwaliteitsmerk en grootste maatschappelijke aanbieder heeft Humankind ook een stevige impact op de ontwikkelingen in de sector. De Directeur denkt en bepaalt mee en vertegenwoordigt, waar nodig, Humankind op netwerkbijeenkomsten.

“Onze kernvraag luidt áltijd: wat is voor het kind het beste? Het antwoord verschilt per situatie. Om onze missie goed uit te kunnen voeren, is juist een strakke bedrijfsvoering belangrijk. Daarmee ontstaat er budget voor extra investeringen, waar nodig. De Directeur begrijpt deze dynamiek en maakt passende keuzen.” – Robin Alma, Bestuursvoorzitter

Dit is een veelzijdige rol voor een gedreven en verbindende kandidaat om bij te dragen aan de ontwikkeling van duizenden kinderen. Zij/hij heeft een achtergrond in zowel lijnmanagement als strategische projecten, binnen non-profits of het bedrijfsleven. Naast coachend leiderschap, financieel en strategisch inzicht en conceptueel denkvermogen toont de kandidaat ook de vaardigheid om te verbinden, te fungeren als klankbord en op constructieve wijze verbeteringen voor te stellen en door te voeren. Bij Humankind staat de ontwikkeling van medewerkers uiteraard hoog in het vaandel: er is dus volop ruimte voor persoonlijke groei, bijscholing en innovatieve voorstellen.

Interesse?

Humankind werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Directeur - West-Nederland

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.