Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Digital Business Development Manager Gezondheidsplein

Digital Business Development Manager Gezondheidsplein

  • Sales
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1776 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Etos werkgeverspagina voor andere vacatures

Etos is al 100 jaar een vertrouwde drogist. Om klanten online goed te kunnen ondersteunen in hun wellbeing heeft Etos een informatief en objectief Gezondheidsplein. De Digital Business Development Manager Gezondheidsplein beheert het klantportfolio van Gezondheidsplein en streeft naar optimale synergie met klanten van Etos.

Over Etos

Etos is de afgelopen zeven jaar op rij verkozen tot beste drogist van Nederland. De winkel is er voor ieder moment; of je nu uitkijkt naar een avondje uit of naar de geboorte van een (klein)kind. Er werken 5400 enthousiaste mensen bij Etos, waarvan 180 op het hoofdkantoor in Zaandam. De ambitie: dat acht miljoen klanten zich goed voelen. 

Offline en online zijn allebei belangrijk voor Etos, want Etos runt het grootste gezondheidsplatform van Nederland. In 2019 verbreedde Etos de dienstverlening met het overnemen van Solvo Groep, destijds eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Etos bedient klanten tegenwoordig met objectieve gezondheidsinformatie in gewone-mensen-taal via Gezondheidsplein. Met drie miljoen gebruikers per maand is de traffic enorm. 

Gezondheidsplein past uitstekend binnen de wellbeingstrategie van Etos; we willen iedereen helpen om zich elke dag goed (en gezond) te voelen.” – Jochem Veerkamp, Manager Online Trade Marketing

De combinatie van de fysieke winkels met een informatieplatform biedt een belangrijke kans voor Etos’ doelstelling om de drogisterij van overmorgen te zijn. Daarvoor gaan informatie, advies en aanbod van producten hand in hand. 

De kracht Gezondheidsplein zit in de combinatie van die enorme hoeveelheid traffic met de oorsprong ervan: ruim negentig procent van de traffic is organisch. Die intrinsieke interesse van grote hoeveelheden bezoekers maakt het platform enorm interessant voor adverteerders. Zij kopen advertentieruimte in op de touchpoints van Gezondheidsplein.

Gezondheidsplein fungeert als een scale-up binnen Etos. Het team van negen personen kent de voordelen van werken bij een corporate (zoals uitstekende voorwaarden, inhouse kennis, kansen en mogelijkheden), met de sfeer, mogelijkheden en uitdaging van een start/scale-up. Etos wil nu de samenwerking tussen Etos en Gezondheidsplein op het gebied van sales versterken. Daarom nemen ze een Digital Business Development Manager Gezondheidsplein aan.

Vacature: Digital Business Development Manager Gezondheidsplein

De Digital Business Development Manager Gezondheidsplein zet zich als een ondernemer binnen een multinational in om het klantportfolio te beheren en ontwikkelen. Het maximaliseren van de synergie tussen Etos en Gezondheidsplein is daarbij een grote kans.

We staan voor een gave uitdaging met veel potentie: meer en meer synergie tussen Gezondheidsplein en Etos.” – Jochem Veerkamp, Manager Online Trade Marketing

De Digital Business Development Manager beheert het klantenportfolio van Gezondheidsplein, zowel bestaande als nieuwe accounts. Voor nieuwe accounts zijn er kansen zowel in de externe markt, als in de bestaande samenwerkingen met Etos-leveranciers. Voor bestaande en nieuwe klanten stelt de Digital Business Development Manager effectieve marketingplannen en -offertes op, gebaseerd op insights, targets en data. Samen met de Traffic Manager volgt de Digital Business Development Manager bovendien de uitvoering van het zakelijk commercieel jaarplan op.

De samenwerking van Gezondheidsplein en Etos is een groeibodem voor het salesportfolio. Veel leveranciers van Etos zijn ook klant bij Gezondheidsplein. De (mogelijke) overlap met adverteerders van Etos is groot. De Digital Business Development Manager Gezondheidsplein werkt, samen met Etos Category Management en Trade Marketing, toe naar een model om Etos-adverteerders een plek op Gezondheidsplein te bieden, zonder de objectiviteit en aantrekkingskracht van het platform te schaden.

De Digital Business Development Manager werkt ondernemend, maar niet alleen, vanuit een agile team met SEO-specialisten, redactie, designers, trafficmanagers en website-vernieuwers.

Interesse? 

Etos werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via 
dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.