Data Scientist

Data Scientist

 • IT
 • Leisure
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 03 december 2019
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 528 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Vier tot vijf jaar werkervaring als Data Scientist in een (mobiele) b2c-omgeving
 • Kennis van programmeertalen Python en R
 • Begrijpt en heeft kennis van machine-learning-technieken
 • Ervaring met relationele en niet-relationele databases
 • Is nieuwsgierig en heeft een groot commercieel bewustzijn
 • Werkt goed zelfstandig en is communicatief sterk
 • Perfecte beheersing van het Engels

Fit For Free is samen met zusterbedrijf Sportcity de op een na grootste sportketen van Nederland. Om de zeer competitieve fitness-industrie eens flink op te schudden, werken de ketens momenteel aan baanbrekende digitale producten. Aan de nieuwsgierige Data Scientist de taak om deze creaties slimmer dan slim te maken.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie tot sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort life coach. Deze app ligt in de lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. Hier komt de Data Scientist om de hoek kijken. Met behulp van alle ‘big data’ bouwt en tweakt deze persoon de meest ideale algoritmen en modellen voor de app.

Vacature: Data Scientist

Het bedenken én ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de Fit For Free-app is weggelegd voor de Data Scientist. De fase waarin het bedrijf nu zit, kenmerkt zich door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Daarom is deze onderzoekende persoonlijkheid nieuwsgierig van aard en denkt out-of-the-box. Hij/zij zit boordevol wilde ideeën, wil experimenteren en streeft altijd naar de allerbeste data-oplossingen.

De hands-on Data Scientist is jong van geest en heeft praktische data-science-ervaring opgedaan in een b2c-omgeving. Deze persoon kent de benodigde tools en technieken voor mobiele applicaties vanbinnen en vanbuiten. Van de algoritmen verbeteren tot vernuftige modellen bouwen en trainen, deze persoon weet er alles van. Outsmarting data door functionaliteitsverbeteringen is waar het deze data-gedreven Sherlock Holmes om gaat.

Naast een breed scala aan technische kennis heeft de Data Scientist een groot commercieel bewustzijn. Met deze competentie doorgrondt hij/zij eenvoudig consumentengedragingen om het systeem nog meer op de gebruiker toe te spitsen. De klant staat bij alle beslissingen centraal. Binnen het team functioneert hij/zij trouwens als enige Data Scientist en is dus ondernemend, kan zichzelf goed motiveren en werkt zelfstandig.

Dankzij stevige communicatieve vaardigheden vertaalt de Data Scientist zijn/haar inzichten makkelijk naar zowel technisch als niet-technisch onderlegde mensen. Deze persoon rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Data Scientist

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.