Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Customer Relations Manager

Customer Relations Manager

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1344 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kindergarden werkgeverspagina voor andere vacatures

Met zeventig kinderdagverblijven ondersteunt Kindergarden de groei en ontwikkeling van baby’s naar zelfstandige, onbevangen kinderen met een positief zelfbeeld. De operationele planning op de locaties en het relatieonderhoud met ouders vormen een belangrijke pijler van het succes van Kindergarden. Voor deze pijler wordt de nieuwe Customer Relations Manager verantwoordelijk.

Over Kindergarden

In 1998 is Kindergarden gestart met één vestiging in Weesp. Inmiddels zijn er zeventig vestigingen in Nederland. Kindergarden is daarmee een grote en professionele organisatie in het kinderopvanglandschap. Het draait bij Kindergarden echter niet om kwantiteit. ‘De grootste zijn’ is niet belangrijk; de beste zijn is dat wel. Zo heeft Kindergarden haar eigen pedagogische programma ontwikkeld en staat de kwaliteit van de kinderopvang altijd centraal. Het partnerschap met moederbedrijf Bright Horizons, een wereldwijde autoriteit op het gebied van kinderopvang, helpt Kindergarden bovendien verder te groeien en te professionaliseren. De cultuur is hierbij nadrukkelijk respectvol en vriendelijk. Kindergarden zit al jaren in de top van Great Place To Work-noteringen.

“De combinatie van professionaliteit, ambitie en de drive om de beste te zijn in de branche is, samen met de vriendelijke en respectvolle cultuur, een USP voor veel collega’s. Ellenbogenwerk kennen we niet. Wel houden we ervan om met elkaar het merk Kindergarden dag in dag uit nog sterker te maken. Het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Herengracht met een prachtige tuin en verse lunch helpt natuurlijk ook mee.” – Annekee Goedhuis, Directeur Marketing & Klantrelatie

Bright Horizons heeft locaties in Noord-Amerika, Azië en Europa en opent elke dag voor zo’n honderdduizend kinderen haar deuren. Het beursgenoteerde bedrijf heeft een omzet van circa twee miljard dollar.

Vacature: Customer Relations Manager

De Customer Relations Manager geeft leiding aan een team van ruim dertig fte. Dit grote team is verdeeld over drie teams met drie teamleiders: Accountmanagement, Planning en Customer Care. De Customer Relations Manager, die rapporteert aan de Directeur Marketing & Klantrelatie, behoudt het overzicht en stuurt direct de drie teamleiders aan.

Accountmanagement, Planning en Customer Care
Accountmanagers onderhouden het contact met ouders op de wachtlijst en informeren hen over mogelijkheden en termijnen. Hiertoe staan de accountmanagers nauw in contact met het team Planning: pakweg tien roostermakers en vooruitdenkers die kinderen van verschillende leeftijdsgroepen dusdanig indelen dat medewerkers optimaal kunnen worden ingezet en alle kinderen tot hun recht komen in de groep. Efficiëntie en capaciteit zijn voor deze planners uiteraard belangrijke KPI’s, maar de kwaliteit van de zorg voor kinderen blijft altijd voorop staan. Tot slot is er het team Customer Care, dat zich bezighoudt met het afhandelen van verzoeken, vragen of klachten van bestaande klanten.

Van klantcontact naar klantreis
Directe betrokkenheid bij klanten is er in de hoedanigheid van geëscaleerde customer care-cases en in de operationele aansturing van een locatie-overname. Hierin stuurt de Customer Relations Manager op een duidelijk proces en checkt dagelijks in met de betrokken teamleiders om te zorgen dat alles, achter de schermen en in de communicatie naar ouders, soepel verloopt.

De nieuwe Customer Relations Manager houdt zich continu bezig met het optimaliseren van de customer journey. Dit wordt ondersteund door de introductie van Salesforce. Het gaat niet uitsluitend om running the shop, maar grotendeels ook over de vraag hoe relatiebeheer – van een landelijk groeiend bedrijf met lokale zichtbaarheid – verder kan worden geperfectioneerd. Tenslotte vormt de Customer Relations Manager de verbindende schakel naar andere managers, op locatie en op het hoofdkantoor.

Coachend leiderschap
De ideale kandidaat is een coachend leider die goed beslissingen kan nemen. De Customer Relations Manager onderschrijft de missie van Kindergarden en is op zoek naar een bedrijfscultuur die anders dan anders is. Minimaal zeven jaar ervaring in het aansturen van een operationeel team met tussenlaag is in deze functie van belang; daarnaast is ervaring met CRM/Salesforce een vereiste.

Kindergarden is geen klassieke corporate waar competitief gedrag en persoonlijke ambitie op de voorgrond treden. Het is een kwaliteit- en missiegedreven organisatie die baat heeft bij passend operationeel leiderschap. Deze functie is ideaal voor een ervaren manager die een andere cultuur wil ervaren, daarbij wil varen op de kennis en ervaring van een organisatie met een groot moederbedrijf en zelf het nodige wil bewerkstelligen aan professionalisering.

 

Interesse?

Kindergarden werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.