Corporate Development Program Manager

Corporate Development Program Manager

 • Consulting Exit
 • Vianen
 • Gepubliceerd op: 27 september 2022
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2762 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Binnen strategieconsulting
 • Analytisch
 • Conceptueel
 • Communicatief
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Dankzij de kernwaarden duurzaamheid, innovatie en toekomstgerichtheid is VolkerWessels een van de grootste bouwconcerns van Nederland geworden. De missie van VolkerWessels is om te bouwen aan een betere omgeving. De Corporate Development Program Manager werkt daar direct aan mee en bereidt zich voor op een leidinggevende functie binnen VolkerWessels.

Over VolkerWessels

VolkerWessels is een toonaangevend conglomeraat gespecialiseerd in technologische bouw en infrastructuur. Het bedrijf is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Duitsland, en heeft in totaal meer dan 130 verschillende werkmaatschappijen.

VolkerWessels draagt bij aan het oplossen van belangrijke maatschappelijke thema’s zoals de bouw van woningen om het woningtekort te verhelpen, vervanging en onderhoud van verouderde infrastructuur om Nederland bereikbaar te houden, het vormgeven en faciliteren van de energietransitie en het klimaatadaptief maken van onze steden en natuur. Kortom, VolkerWessels speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving.

Een van de unieke eigenschappen van VolkerWessels is het decentrale bedrijfsmodel. Elke werkmaatschappij is verantwoordelijk voor de eigen operatie en strategie, binnen de kaders die vanuit de groep worden meegegeven. Dankzij deze opzet hebben de werkmaatschappijen veel vrijheid om te ondernemen en staan daardoor dicht bij hun klanten. De organisatie is plat en erg toegankelijk. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen na te jagen en onderwerpen proactief op te pakken.

Vacature: Corporate Development Program Manager

De Program Manager maakt deel uit van het Corporate Development team en werkt direct mee aan oplossingen voor relevante onderwerpen voor het bedrijf en de maatschappij. Tegelijkertijd is dit een springplankpositie ter voorbereiding op een stap richting een managementpositie in een van de werkmaatschappijen.

Corporate Development rapporteert direct aan de CEO. Het team van zeven Program Managers en Analisten bestaat uit oud-strategieconsultants van top-tier-firma’s zoals BCG, McKinsey, OC&C en Roland Berger. Veel alumni van dit team zijn op mooie plekken terechtgekomen; Thijs Vera (nu Algemeen Directeur Volker Energy Solutions) en Seraf de Bekker (nu Financieel Directeur VolkerRail) zijn daar goede voorbeelden van.

Ook voor deze rol is de insteek om na twee tot vier jaar door te groeien naar een leidinggevende positie binnen één van de werkmaatschappijen. De Program Manager krijgt gepaste training en wordt daarin ook begeleid en gecoacht door de directeur van Corporate Development en de CEO.

“Het opleiden van de leiders van de toekomst is voor VolkerWessels misschien wel het belangrijkste doel van het Corporate Development team. Hier leer je alle aspecten van de business goed kennen, ben je met grote strategische thema’s bezig en bouw je veel connecties op. Een unieke mogelijkheid om je te ontwikkelen richting een lijnverantwoordelijke rol.” – Arnoud Stelder, Directeur Corporate Development

Programma’s

De programma’s waar de Program Manager verantwoordelijk voor is, hebben meestal betrekking op een van de divisies of werkmaatschappijen, maar kunnen zich ook richten op overkoepelende thema’s. Voorbeelden zijn het ontwikkelen van de meerjarenstrategie van een werkmaatschappij of divisie, het begeleiden van een M&A-transactie en het uitwerken en implementeren van concrete oplossingen in thema’s als digitalisering, innovatie, duurzaamheid of de energietransitie.

Voor het beste resultaat houdt de Program Manager regelmatig ruggenspraak met peers in het team. In alle programma’s is er directe samenwerking met de Raad van Bestuur en de directies van divisies en werkmaatschappijen. De impact van deze rol is direct merkbaar; resultaten zijn zichtbaar in de implementatie van de nieuwe strategie of oplossing.

 

Interesse?

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Corporate Development Program Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.