Content Marketeer

Content Marketeer

  • Marketing
  • Consumer
  • Hilversum
  • 782 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Wijnbeurs werkgeverspagina voor andere vacatures

De Wijnbeurs bezorgt al meer dan 40 jaar kwaliteitswijnen direct aan huis. Fijnproevers bezoeken wijnkelders over de hele wereld, zodat de klanten van de Wijnbeurs thuis unieke vondsten kunnen ontdekken. Om nog meer wijnliefhebbers aan te trekken zijn merkbeleving en content van belang. De Content Marketeer creëert en implementeert een strategie om met relevante en verrassende content het platform verder te laten groeien.

Over de Wijnbeurs

In 1976 namen drie broers een paar kisten wijn mee uit Bordeaux voor vrienden en familie. Hierna bleef de vraag komen naar deze bijzondere wijnen. Nu, meer dan veertig jaar later, zijn die paar kisten een online platform geworden. In 2019 wil de Wijnbeurs deze beleving delen met nog meer wijnliefhebbers. Daarom prioriteert de Wijnbeurs een aangescherpt merkverhaal en relevante content voor de doelgroep.

De Wijnbeurs is een businessunit van e-Luscious, een online retailer gespecialiseerd in wijn en koffie, en marktleider in de Benelux. E-Luscious is onderdeel van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Met verschillende businessunits zoals Wijnvoordeel NL/BE, de Wijnbeurs NL/BE, Léon Colaris en Koffievoordeel voorziet e-Luscious haar klanten van hoogwaardige producten en een uitstekende service. Het kantoor van de Wijnbeurs is gevestigd in een pand boven het station van Hilversum, waardoor het makkelijk bereikbaar is met openbaar vervoer en de auto.

Vacature:Content Marketeer

De Content Marketeer rapporteert aan de E-commerce Manager en is onderdeel van het multifunctionele Online-team van 6 mensen. De Content Marketeer zal zich richten op de contentstrategie en -creatie waarbij SEO-optimalisatie een belangrijk onderdeel is.

Samen met de SEO Specialist en Shopmanager trekt de Content Marketeer meer bezoekers naar het platform. Daarbij krijgt hij/zij de kans om een eigen contentstrategie op te zetten en deze daadwerkelijk uit te voeren. Hij/zij denk na over de juiste tone-of-voice, structuren, KPI’s en targets. Deze strategie is onlosmakelijk verbonden met de ambitie van de Wijnbeurs om een verrassend online platform te zijn voor de wijnfijnproever.

“Net als dat de wijn in het glas onze klanten moet verrassen, zoeken we naar content die tot de verbeelding kan spreken. Een mooie uitdaging voor een ondernemende Content Marketeer.” – Karin Castenmiller, E-commerce Manager bij de Wijnbeurs

Relevante content en merkverhaal delen

De Content Marketeer breidt de contentstrategie uit en krijgt de vrijheid om eigen initiatieven te starten en ownership hierover te nemen. Hiermee trekt hij/zij nieuwe en bestaande klanten aan. De rol heeft dus direct impact op de groei en omzet van de Wijnbeurs. Een van de eerste doelen is om als team in het komende jaar 20% meer bezoekers aan te trekken en de merkbekendheid te vergroten. Voor de Content Marketeer betekent dit het schrijven van wijn-content die zowel relevant als SEO-proof is. Een belangrijk onderdeel daarbij is analyses maken van de genomen initiatieven en bijschaven waar nodig. Daarnaast wordt hij/zij ook betrokken bij het bouwen van het merkverhaal.

ERVARING

• 1-2 jaar met het schrijven van content binnen e-commerce
• (Basis)kennis van SEO
• Kennis van Google Analytics en rapportagetools
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Wijnkennis en interesse pre

PERSOONLIJKHEID

• Flexibel
• Assertief
• Gedetailleerd
• Vernieuwend

De Wijnbeurs werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.