Consultant Data & Analytics

Consultant Data & Analytics

  • Analytics
  • Consulting
  • Amsterdam
  • 522 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bedrijven die over goede Data Scientists beschikken, winnen van de concurrentie. Top of Minds voldoet aan deze marktvraag met een nieuwe Data & Analytics business unit. De Consultant Data & Analytics schaalt deze startup binnen het toonaangevende kantoor op, onder begeleiding van de Managing Director. Daarmee kijkt deze ondernemende Recruiter de kunst af van een vakman.

Verbinding op inhoud

Voor A-merken als bol.com, Heineken en ING, maar ook voor start- & scale-ups als Catawiki, Suitsupply en The Next Closet, hebben we een sterke positie als specialist in Digital Executives & Professionals. Data Science is een steeds meer onmisbaar onderdeel van dit geheel geworden, of het nou aankomt op het bepalen van de juiste prijs van een product of de plaats in het schap, het optimaliseren van de winst of het behouden van klanten: data maakt het verschil in het bedrijfsleven. Om te kunnen voldoen aan de behoefte in de markt, schalen we dan ook een nieuwe businessunit op: Data & Analytics.

Door ons diepgravend in Data & Analytics recruitment te richten, zijn we naast bemiddelaar, een gelijkwaardige sparringpartner voor opdrachtgevers. Top of Minds-consultants verbinden op basis van de inhoud: zij brengen meer naar de tafel dan profielen, aandacht en mensenkennis; pas als deze wortelen in een solide laag kennis en tactisch inzicht, valt er gericht te searchen.

“Een van de manieren waarop deze verbinding op inhoud naar voren komt, is de oprichting van een prestigieus ontwikkelprogramma voor de beste Data Scientists. We spelen niet alleen in op de behoefte in de markt, maar zetten met de businessunit ook onze search & marketing expertise in om deze lastig te bereiken groep specialisten te bereiken. Deze tak van Top of Minds staat aan de vooravond van een leidende positie in een groeiende en bewegende markt. Aan de Consultant Data & Analytics de taak om deze ambities concreet te maken, groei te realiseren en een eigen methode en positionering mede te ontwikkelen”, aldus Elise Dijckmeester, Business Unit Manager Data & Analytics.

Premium Data Science Program

Het opleidingsprogramma draagt de veelbelovende titel ‘Premium Data Science Program (PDSP).’ Dit programma richt zich op de meest veelbelovende Data Science professionals, met zo’n drie tot zes jaar ervaring. In 24 maanden worden ze gedetacheerd bij drie van onze opdrachtgevers waar ze aan drie verschillende projecten werken. Door de afwisseling leren ze veel over hun vakgebied én over zichzelf. We beloven dat de Data Scientist zo hard groeit, dat diens marktwaarde verdubbelt.

Dijckmeester: “Deelnemers ontvangen tijdens het programma coaching en op maat gemaakte trainingen. Ze stromen na afloop van het programma uit bij een van de drie werkgevers. Het mes snijdt aan twee kanten. De professional voelt goed aan welk bedrijf bij hen past. De werkgever weet door het programma veel beter wie hij aan boord haalt dan bij traditionele werving en selectie.”

De vacature: Consultant Data & Analytics

Consultants werken niet vastgeplakt aan telefoon, laptop of functietitel, maar in de harde kern van het bedrijf. Hier houden we ons bezig met onze core business: high-end recruitment. Ze leren mensen kennen, zo veel, vaak en persoonlijk mogelijk. Ook verdiepen ze zich tot in de essentie in het segment waar klant en kandidaat zich bewegen – of dat nu is via marktanalyses, inzicht in bedrijfsmodellen, FD-edities of gesprekken met influencers.

Consultants dragen de verantwoordelijkheid over de beslissing of kandidaten passen in een vakspecifieke talentpool. Dit doen ze door hun ambities te identificeren, talenten te destilleren en kritische gesprekken te voeren op het juiste moment, over de juiste onderwerpen. Ze lezen tussen de regels door en spreken altijd met het hart op de tong, omdat hun inschattingen raak zijn. Of er nu directe aanknopingspunten zijn of potentie voor de toekomst: ze waken over carrières, kijken uit naar beslissende uitdagingen en bieden de ondersteuning die nodig is voor de weg naar de top.

Dijckmeester: “Mijn nieuwe collega is daarbij medeverantwoordelijk voor een businessunit die geworteld is in een autoriteit in de markt en verder opgeschaald wordt. De tegenstellingen zijn geen paradox: er is een beproefd recept, maar wel ruimte om een eigen propositie en methode te ontwikkelen. Data Scientists hebben immers andere wensen dan de kandidaten in onze traditionele Executive Search-activiteiten. Er wordt ondernemerschap verlangd en je leert van- en rapporteert aan de Managing Director” – Auke Bijnsdorp.

Naast het verder opschalen van ons Premium Data Science Program, de detacheringstak van onze Data & Analytics Business Unit, gaat de Consultant Data & Analytics ook zijn of haar eigen werving & selectie winkeltje verder uitbouwen. Door het kunnen aanbieden van beide diensten, kunnen we inspelen op de vraag vanuit de markt. Zowel vanuit de klant- als vanuit de kandidaat zijde.

Een ondernemer die de kunst afkijkt

Top of Minds is een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf. Energie, samenwerking en positiviteit staan centraal. De gemiddelde leeftijd is 30 jaar en de 33 consultants, researchers en marketeers werken vanuit een mooi pand vlakbij het Vondelpark in Amsterdam-Zuid, waar dagelijks een gezonde lunch wordt verzorgd. Als het weer het toelaat het liefst in de tuin. De sfeer is ongedwongen, maar ook prestatiegericht. De Consultant Data & Analytics rapporteert direct aan Auke Bijnsdorp, Managing Director van Top of Minds. Dit staat garant voor meedenken op managementniveau over het opschalen van een nieuwe businessunit. Een interessante mix: enerzijds draait het om ondernemerschap en eigen initiatief, tegelijkertijd is er weinig zo leerzaam als de kunst afkijken van een vakman.

Ervaring

Minstens twee jaar ervaring in het recruitment-vak
Bekend met de Data en Analytics doelgroep
Nederlandssprekend

Persoonlijkheid

Ondernemend
Commercieel
Sociaal
Flexibel en proactief
Energiek

Neem voor meer informatie contact op met Elise Dijckmeester via Elise@topofminds.com.

Contact

Consultant Data & Analytics Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.