Commercieel Manager Jumbo

Commercieel Manager Jumbo

  • Sales
  • Consumer
  • Barendrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 3007 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

The Greenery levert samen met honderden telers en partners jaarrond een dagvers assortiment van groente en fruit aan onder meer internationale supermarktketens, online spelers en platforms voor maaltijdboxen. Als eindverantwoordelijke voor een van de grootste klanten van The Greenery speelt de Commercieel Manager Jumbo een cruciale sleutelrol in de organisatie. 

The Greenery

De Nederlandse Aardappel-, Groente- en Fruitindustrie – de AFG-sector – bevindt zich in een interessante transformatie. Door vaker de klantvraag centraal te stellen en gebruik te maken van voorspellende modellen, slaagt de sector er steeds beter in om een zo lekker en vers mogelijk product naar de klanten te brengen. Dat biedt een breed scala aan kansen en talloze mogelijkheden voor differentiatie.

Door partnerships met grote klanten, korte lijnen met telers, diepe knowhow van de markt en aandacht voor innovatie en voedselveiligheid, loopt The Greenery voorop in de transformatie. Het bedrijf is actief op tientallen markten en hofleverancier van enkele grote supermarktketens en innovatieve e-commercepartijen in Europa. De missie van The Greenery bleef sinds de oprichting in 1996 onveranderd: gezonde en betaalbare groente en fruit voor iedere consument bereikbaar maken.

Ultradynamische sector
Weinig sectoren zijn zo dynamisch als de AGF-industrie. Klimaatverandering, de invloed van het weer, gezondheidstrends, nieuwe groente- en fruitrassen, innovatieve teelttechnieken, schaalvergroting bij telers, de opkomst van e-commerce: de wereld van groente en fruit staat geen moment stil. Elke dag is anders, net zoals de vraag, het aanbod, en de rijp- en verkoopbaarheid van een product. Die dynamiek maakt de industrie enorm dynamisch, behoorlijk complex en zeer uitdagend tegelijk. Eenieder die in de AGF-sector werkt kan daar niet alleen goed mee omgaan, maar krijgt er ook enorm veel energie van.

Als ketenregisseur verbindt The Greenery de vraag- en aanbodzijde in de industrie met elkaar. Het efficiënt beheren en sturen van een breed productaanbod – dat niet alleen aansluit op de behoefte van de consument, maar hier juist op anticipeert – is het vak dat The Greenery tot in de puntjes beheerst. Door duurzaam te telen, steeds meer gebruik te maken van (big) data, continu te innoveren en de kwaliteit van zowel producten als diensten te optimaliseren, maakt The Greenery het verschil.

Vacature: Commercieel Manager Jumbo

TGR heeft een intrinsieke motivatie en ambitie om Jumbo en haar klanten niet alleen jaarrond te voorzien van de allerbeste groente en fruit, maar ook om samen met de supermarktketen de groente & fruitcategorie (verder) te ontwikkelen, het ketentraject te versnellen, succesvolle acties en promoties op te zetten en waardevolle innovaties te implementeren.

De key focus van de Commercieel Manager Jumbo is helder: ervoor zorgen dat The Greenery op elk gewenst moment aan de wensen en behoeften van Jumbo kan voldoen. Klanten van Jumbo ware fans maken: dat is het ultieme doel van de Commercieel Manager. Daarvoor werkt zij/hij samen met een gedreven team van professionals die de hele dag in contact staan met diverse stakeholders binnen Jumbo. Als ware regisseur dirigeert de Commercieel Manager het partnership tussen Jumbo en The Greenery naar een hoger niveau.

Geen doorsnee leverancier-klantrelatie
De relatie met Jumbo kenmerkt zich door zeer intensief contact en een constante dialoog. Als Category Captain voelt the Greenery zich verantwoordelijk van de performance van de hele categorie, waarbij de Commercieel Manager Jumbo persoonlijk expliciet zorg draagt voor de performance van Jumbo. Geen doorsnee leverancier-klantrelatie waarbij sprake is van twee losse entiteiten dus, maar een samenwerking die vaak voelt als één geheel met een gezamenlijk doel.

“De Commercieel Manager Jumbo is het gezicht van Jumbo bij The Greenery en haar telers en leveranciers. Een mooie rol, en zeker geen lichte. Ervoor zorgen dat een van de grootste AGF-spelers van dit land elke dag optimaal bediend wordt, is een zeer uitdagende verantwoordelijkheid.” – Willem-Jan Boelema, Commercieel Directeur Benelux

Nieuwe customer journey
Een van de belangrijkste doelstellingen is om de marktpositie en marge van Jumbo in de AGF-categorie te verbeteren. Geen gemakkelijke uitdaging in het licht van de recente ontwikkelingen. AGF zit in nagenoeg elk mandje, maar heeft op de winkelvloer te maken met concurrentie van onder meer kant-en-klaar, vega en maaltijdboxen, en buiten de winkel van concurrerende supermarkten en prijsvechters met allen een focus op AGF. De consument kookt anders, met andere behoeften tot gevolg. Het resultaat: een veranderende customer journey. De Commercieel Manager buigt zich samen met het Assortiments Management-team van Jumbo over de vraag hoe je AGF in deze nieuwe journey optimaal positioneert.

Ultieme klanttevredenheid
De ideale kandidaat heeft ervaring, knowhow en een netwerk in de AGF-industrie, evenals kennis van de retail. Zij/hij is een energieke teamplayer die begrijpt dat een partnership niet ophoudt bij het leveren van of adviseren over een product, maar zich écht intrinsiek verantwoordelijk voelt voor de performance van Jumbo. Een analytisch en strategisch brein dat graag en goed met mensen samenwerkt, en die in alles wat zij/hij doet streeft naar ultieme klanttevredenheid. De Commercieel Manager maakt onderdeel uit van het Sales Benelux-team en rapporteert direct aan de Commercieel Directeur Benelux, Willem-Jan Boelema.

The Greenery werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.