Commercial Lead

Commercial Lead

 • Sales
 • Leisure
 • Gorinchem
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1368 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de In2event werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 5 jaar werkervaring
 • Achtergrond in sales
 • Kennis van de evenementenindustrie
 • Ervaring met SaaS
 • Strategisch
 • Ervaring met internationalisatie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

In2event is een platform waarmee professionals eenvoudig de organisatie van hun evenement kunnen managen. Het bedrijf heeft een sterke positie onder Nederlandse muziekfestivals en zet nu in op groei via een SaaS-model, nieuwe klantgroepen en internationalisatie. Het is aan de Commercial Lead om met een scherpe salesstrategie deze ambities te realiseren.

Over In2event

Bij het succesvol organiseren van een groot evenement komt veel kijken. Van het briefen van medewerkers en leveranciers tot de toegangscontrole, en van het managen van bezoekers tot het regelen van de logistiek voor artiesten. In2event is een platform voor eventmanagement waarin alles wat achter de schermen moet gebeuren, efficiënt en gestroomlijnd samenkomt.

Het platform is geschikt voor alle takken van de evenementenindustrie. Op dit moment zijn de meeste klanten muziekfestivals in Nederland, waaronder Paaspop, Concert at Sea en Dance Valley, maar de organisatie is ook actief in België en Duitsland. Naast muziekfestivals, ondersteunt In2event ook ander soort evenementen. Een van de USP’s is dat het platform volledig in-house ontwikkeld en onderhouden wordt. Daardoor kan In2event snel inspelen op nieuwe kansen en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

“Ons platform is een absolute meerwaarde voor alle evenementen met meer dan drieduizend bezoekers. Vanaf die schaal levert onze software enorme voordelen in kwaliteit en efficiëntie.”  – Wesley van de Korput, CTO en mede-oprichter

Om groei te versnellen, zet In2event in op drie speerpunten. Allereerst wil het bedrijf afscheid nemen van eenmalige deals en naar een SaaS-model toebewegen. Als tweede speerpunt richt In2event zich op het aantrekken van nieuwe klanten. Het bedrijf wil haar portfolio verbreden en denkt daarbij bijvoorbeeld aan de organisatie van grote bedrijfsevents. Het derde speerpunt is internationalisatie. In2event heeft al een aantal internationale klanten, en door nieuwe kantoren te openen wil het zijn footprint buiten de landsgrenzen vergroten. Zo verwacht het bedrijf de komende jaren de omzet minstens te verdrievoudigen.

Vacature: Commercial Lead

Groei is het belangrijkste thema voor de Commercial Lead. Zij/hij ontwikkelt en implementeert een nieuwe salesstrategie waarmee In2event de ontwikkeling kan versnellen. Onderdeel van deze strategie zijn in ieder geval de drie bovengenoemde speerpunten (SaaS, nieuwe klantgroepen en internationalisatie). Daarmee speelt de Commercial Lead een cruciale rol in het realiseren van de ambities van In2events. Zij/hij krijgt de vrijheid om haar/zijn werk hybride in te richten en rapporteert direct aan de CEO.

“Met onze internationale ambities en plannen om nieuwe klantgroepen aan te spreken, is het cruciaal dat de Commercial Lead zich moeiteloos aan kan passen aan verschillende culturen, branches en werkwijzen. Ook vraagt de functie om een scherpe strategische blik, pragmatisme en veel gevoel voor commercie.”  – Sjoerd Staal, CEO en mede-oprichter

De Commercial Lead is de drijvende kracht achter de internationale uitbreiding van In2events. Zij/hij zet nieuwe locaties op en stuurt ze in eerste instantie zelf aan. Het openen van kantoren in Spanje en Duitsland heeft hierbij prioriteit. Ook het sturen op langdurige SaaS-contracten en het aanspreken van nieuwe klantgroepen ligt voor een belangrijk deel bij de Commercial Lead en haar/zijn team. Deze initiatieven vragen niet alleen om een nieuwe salesaanpak, maar ook om een andere kijk op marketing, tevens een onderwerp waar de Commercial Lead zich op richt.

Een andere verantwoordelijkheid van de Commercial Lead is om het salesteam – dat nu bestaat uit twee Sales Managers, een Customer Service Manager en een stagiair – te leiden en naar een hoger niveau te tillen. Zij/hij zorgt voor een professionalisatieslag, onder meer door nieuwe manieren van werken, processen, tools en systemen te introduceren, en bouwt het team verder uit met nieuw talent en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

De positie biedt een ervaren salesprofessional de kans een prominente rol te spelen in de ontwikkeling van een jong, veelbelovend bedrijf, juist op het moment dat het gaspedaal flink wordt ingetrapt. De Commercial Lead werkt vanaf het begin nauw samen met de CEO en de andere oprichters. Bij een goede klik en sterke prestaties komt zij/hij snel in aanmerking voor een leiderschapsrol en een beloning in de vorm van aandelen.

Interesse?

In2event werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.