Chief Commercial Officer

Chief Commercial Officer

  • Marketing
  • Consumer
  • Culemborg
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2154 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de SoLow werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

• Minimaal 10 jaar werkervaring in Retail
• Formule Management, Category Management en Marketing
• Affiniteit met discount-retail
• Strategisch sterk en ook pragmatisch
• Affiniteit met e-commerce


* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

SoLow is een speler in de off- en online markt voor feestartikelen, knutselspullen, cadeaus en meer. De Chief Commercial Officer helpt klantwensen in vervulling te laten gaan wanneer zij shoppen bij SoLow. Zij/hij staat middenin de organisatie om, gebaseerd op gedegen analyse, de winkels van SoLow te optimaliseren. Een interessante positie voor iemand die energie krijgt van het neerzetten en verbeteren van een formule in binnen- en buitenland.

Over SoLow

Klanten gaan naar SoLow om te funshoppen in een ontspannen sfeer, bijvoorbeeld om een babyshower of vrijgezellenfeest aan te kleden. Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 verrassende producten in categorieën zoals Feest, Wonen, Huishoudelijk, Knutselen, en nog meer. De offline winkels zijn populair en SoLow is ook met succes van start gegaan met online verkoop.

“Onze missie is: Share the fun! Wij maken winkelen leuk en dat willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen.”  – Gert-Jan Becks, CEO van SoLow

Eind 2020 is SoLow verkocht aan investeringsmaatschappij Vendis Capital. De ambitie is om de formule (inter)nationaal sterk te laten groeien door een toename in het aantal winkels en ook door de winkelformule te optimaliseren. SoLow breidt uit van 37 naar 100 winkels in de komende jaren. Dit groeiplan is gericht op landelijke dekking in Nederland en België en verdere uitbreiding in Europa.

Bij SoLow werken zo’n 40 mensen op het hoofdkantoor in Culemborg en ongeveer 250 medewerkers verspreid over winkels in het land. Ook de e-commerce afdeling breidt uit met de ambitie om online marktleider te worden in de belangrijkste categorieën.

Vacature: Chief Commercial Officer (CCO)

De CCO fungeert als een spin in het web om klantwensen te vertalen naar de optimale winkelformule. In deze dynamische rol komen alle klantgerelateerde specialismen binnen SoLow samen: Formule Management, Marketing, Category Management, Productontwikkeling, Design en E-commerce. De CCO rapporteert aan de CEO en maakt onderdeel uit van de directie. Zij/hij draagt daarom ook voor een belangrijk deel bij aan de bredere strategie van de groeiende organisatie.

“Dit is de rol die ervoor kan zorgen dat wij de favoriete winkelketen van funshoppers in Nederland worden.”  – Gert-Jan Becks, CEO van SoLow

De winkelformule van SoLow is organisch gegroeid en is bewezen succesvol. SoLow richt zich op funshoppers die van een koopje houden. De CCO zet een team neer die de formule, het marketingbeleid en de categorieën van de SoLow-winkels optimaliseert. De CCO doorgrondt de doelgroepen en de markt en volgt dit op met strategische inzichten en concrete veranderingen en projecten.

De CCO is ondernemend en steekt de handen uit de mouwen. Creatieve ideeën zal zij/hij tot uitvoering brengen, allereerst pilotsgewijs en ook in datagedreven opschaling. De CCO werkt intensief samen met andere takken van de organisatie; van inkoop tot winkeloperatie.

SoLow heeft verder een serieuze ambitie om het bedrijf en de formule te verduurzamen en investeert hier ook in. De CCO speelt hierin een ambassadeursrol.

Het is voor de CCO mogelijk om te participeren middels een Management Incentive Plan.

 

Interesse?

SoLow werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.