Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

CEO

CEO

 • General Management
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 06 december 2023
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 5369 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 15 jaar ervaring in FMCG, retail of franchise
 • Aantoonbare ervaring met het realiseren van snelle groei
 • Commercieel
 • Analytisch
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Met de lekkerste pizza’s en uitstekende service is De Pizzabakkers een van de snelstgroeiende franchiseorganisaties van Nederland op het gebied van food. De nieuwe CEO leidt het bedrijf naar de volgende fase en zorgt ervoor dat de groei onverminderd doorzet. Daarvoor richt zij/hij/hen zich vooral op het openen van nieuwe locaties.

Over De Pizzabakkers

De basis van De Pizzabakkers – de naam zegt het eigenlijk al – is Italiaanse pizza op z’n best: in Italiaanse ovens gebakken, belegd met verse en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en met liefde gemaakt. Daarmee is de restaurantketen de perfecte plek voor iedereen die van ambachtelijke pizza houdt en daar graag een glas prosecco bij drinkt. Of het nu gaat om lunch, borrel of diner; De Pizzabakkers biedt gastronomische topkwaliteit in een ontspannen sfeer.

De Pizzabakkers-keten telt 33 locaties door heel Nederland waaronder Amsterdam, Maastricht, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Lokale franchisenemers runnen deze restaurants. Zij kennen de wensen van hun gasten en kunnen als geen ander inspelen op de lokale behoeften. De Pizzabakkers geeft zijn franchisenemers alle tools en ondersteuning om hun restaurant succesvol te runnen: van het menu en de inkoop, tot marketingideeën en trainingen.

“Ons concept draait om kwaliteit; de kwaliteit van het menu, de producten, de service, de inrichting van onze restaurants – in alle details. Onze uitdaging is om snel op te schalen en tegelijkertijd die kwaliteit onverminderd hoog te houden” –Margreet Leguijt, oprichter en eigenaar

Op het hoofdkantoor van De Pizzabakkers (in de Amsterdamse Plantagebuurt), werken in totaal zo’n 18 professionals die onder andere aan nieuwe locaties, categoriemanagement en productontwikkeling werken. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren indrukwekkende stappen gezet en wil de groei nu verder versnellen. Primair is het doel om uit te breiden naar minstens 50 locaties, zodat nog meer mensen kunnen genieten van de fantastische pizza’s en de uitstekende service.

Vacature: CEO

Het is aan de nieuwe CEO om De Pizzabakkers naar de volgende fase te loodsen. Zij/hij/hen krijgt de dagelijkse leiding over het bedrijf en focust met name op het realiseren van expansie, zonder daarbij het succes van de huidige vestigingen uit het oog te verliezen. Daarvoor werkt zij/hij/hen nauw samen met het Managementteam (MT) en met de oprichters van het bedrijf. Met het aantrekken van een CEO kiest de directie voor een adviserende rol op afstand inzake de dagelijkse operatie. De nieuwe CEO wordt het gezicht van De Pizzabakkers, dat vraagt om een kandidaat die sterk is in netwerken.

“Ons concept staat als een huis en is de basis van ons succes. We kijken ernaar uit om, samen met de nieuwe CEO, daarop voort te bouwen en doelgericht vernieuwingen aan te brengen als de realisatie van onze groeiambities dat vereist.” – Siang-Lan Go, oprichter en eigenaar

Het MT van de CEO bestaat uit:

 • de CFO
 • de Head of Expansion
 • de Head of Recruitment
 • de Head of Commerce
 • de Head of Operations.

Samen zorgen zij voor de realisatie van nieuwe vestigingen, acquisitie en opleiding van goede franchisenemers, ondersteuning van huidige en nieuwe restaurants en de borging van het ijzersterke concept. De toekomstige groei van het bedrijf vraagt om een CEO die niet alleen energie en enthousiasme inbrengt, maar ook processen en werkwijzen beter structureert. Een taak die mogelijk nog wacht, is het klaarstomen van de organisatie voor een exit. De CEO heeft een strategische sparringpartner aan de externe investeerder die met een lange termijn horizon betrokken is bij De Pizzabakkers. Deze aandeelhouder heeft ervaring met het opschalen en verkopen van franchise ketens.

Bij een bedrijf met een relatief kleine centrale organisatie, zoals De Pizzabakkers, voelt een CEO zich thuis die graag met de voeten in de klei staat. Iemand die niet bang is om zelf aan de slag te gaan, maar zich anderzijds ook niet te diep de operatie in laat trekken. Met die cruciale balans kan zij/hij/hen voldoende snelheid en executiekracht genereren en tegelijk overzicht houden en strategisch juiste beslissingen nemen, ook voor de langere termijn. Dat maakt een ondernemende kandidaat die ervaring heeft met het leiden en opschalen van een bedrijf bij uitstek geschikt voor deze positie.

De Pizzabakkers biedt de nieuwe CEO de unieke kans om een breed gewaardeerde restaurantketen te leiden en te laten groeien. Een werkgever waar alle ingrediënten om samen succesvol de toekomst in te gaan, aanwezig zijn: topkwaliteit producten, uitstekende service, mooie restaurants op goede locaties en een bevlogen team.

 

Interesse?

De Pizzabakkers werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

CEO

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.