Category Lead

Category Lead

  • Marketing
  • Consumer
  • Schijndel
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1459 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bolsius werkgeverspagina voor andere vacatures

Met kaarsen van Bolsius haal je sfeer, gezelligheid en de geur van de natuur in huis. Het Nederlandse familiebedrijf heeft de ambitie om Europa en de rest van de wereld te veroveren. De Category Lead ontwikkelt een sterke, datagedreven categoriestrategie voor Deco en Out-of-Home, waarin optimalisatie, innovatie en NPD centraal staan. 

Over Bolsius

Het Nederlandse familiebedrijf Bolsius is een belangrijke speler in de Home Ambiance-categorie in ruim vijftig landen. Voor het thuisland is een belangrijke plek weggelegd in de strategie: hier worden de strategie en innovaties ontwikkeld en getest vóór ze het internationale speelveld betreden. De propositie van Bolsius is de afgelopen jaren succesvol uitgebreid van ‘kaarsenmaker’ tot een volwaardig home ambiance-merk met de nadruk op design, performance en duurzaamheid. De strategie voor de komende jaren is erop gericht het merk Bolsius hard te laten groeien, zowel binnen bestaande kanalen en klanten, als daarbuiten.

Ondernemend familiebedrijf in een internationale omgeving
Als werkgever combineert Bolsius het beste van twee werelden: een ondernemend familiebedrijf én een zeer professionele en internationaal georiënteerde bedrijfscultuur. In de organisatie wordt steeds meer gewerkt in multifunctionele teams om zo snelheid en effectiviteit te verhogen. Wie nu aan boord komt bij Bolsius, krijgt de kans om veel te leren én een blijvende bijdrage te leveren aan de snelle ontwikkeling van de organisatie.

Vacature: Category Lead

De Category Lead heeft een duidelijke missie: significante meerwaarde voor de deco- en OOH-categorie creëren. Door een solide, datagedreven categorie-strategie voor de korte en lange termijn neer te zetten, bouwt zij/hij aan een sterk productportfolio waarmee Bolsius haar marktpositie flink verstevigt. Kansen in de markt identificeren, distributiekanalen vergroten, pricing bepalen, rotatie optimaliseren: overal waar de Category Lead mogelijkheden ziet om de categorie te laten groeien, weet zij/hij aan de juiste knoppen te draaien om ze te verzilveren. De Category Lead weet wat nodig is om het beste uit haar/zijn team te halen en mensen altijd en overal te motiveren.

“Bolsius groeit hard, is enorm ambitieus en heeft ondernemerschap heel hoog in het vaandel staan. Niet afwachten en kijken wat er gebeurt, maar proactief het voortouw nemen” – Frédéric Loos, Head of Category

Focus op innovatie
Bij het uitstippelen van de roadmap naar succes heeft de Category Lead een sterke focus op NPD, waarvoor nauw samengewerkt wordt met het cross-functionele innovatieteam. ‘Waar hebben consumenten (in de toekomst) behoefte aan en hoe kan Bolsius daar het best op inspringen en zich onderscheiden?’ De Category Lead zorgt ervoor dat de innovatiepijplijn ook de komende jaren goed gevuld blijft, betrekt de rest van de organisatie bij een innovatieproject, en weet partijen altijd samen te brengen. De Category Lead werkt nauw samen met marketing en sales, geeft leiding aan twee productmanagers en rapporteert direct aan Frédéric Loos, Head of Category.

In deze rol kunnen overtuigende communicatieve vaardigheden en goede stakeholdermanagementskills niet ontbreken. Net als affiniteit met de home deco-markt en goed begrip van de wensen van de moderne klant, zowel nationaal als internationaal. Met de juiste ervaring en drive weet de Category  Lead de grotere doelen van Bolsius concreet te vertalen naar een winnende korte- en langetermijnstrategie. Daarmee heeft de Category Lead wezenlijke impact op de verdere groei van een van de mooiste, meest sfeervolle Nederlandse bedrijven.


Interesse?

Bolsius werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.